Apģērba vēstījums

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Vai jūs pievēršat uzmanību tam, ko citiem par jums vēsta jūsu apģērbs?
Izvēlaties to, kas patīk, bet tas arī ietekmē, kādu informāciju tas sniedz citiem. Vai kādreiz par to prātojat vai, pamanot kādu citu, tomēr nodomājat un pat trīs sekundēs izveidojat priekšstatu par to, kāds tas cilvēks varētu būt?
Piemēram, dažādi stili, gaumes (nav jāuztver pilnīgi burtiski, jo tas, protams, iet kopā ar aksesuāru izvēli un citām lietām):

29.05.2018 00:48 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Piekrītu, ka polsteri neizskatās labi. Jo stulbi izskatās nevis mazas krūtis, bet iepolsterētas krūtis. Polsterus VAR pamanīt, pat zem drēbēm, ja ļoti biezi. Man liekas, ka uz mazām krūtīm volāniņi izskatās vislabāk.
29.05.2018 18:15 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Oij, neīstā tēma. Bet ja par tēmu: Manuprāt, mūsdienās no apģērba nolasīt kādu vēstījumu ir grūti. Nesportiskas sievietes nesā sportisku apģērbu, dāmas maigi rozā kostīmos lamājas kā jūrnieki. Apģērbs var dot mājienus, kādās gaitās dodas cilvēks (uz darbu, svētkiem utt.) Par cilvēku vairāk liecina tas, kā viņš izskatās attiecīgā situācijā. Par miņukiem vecrīgā neko nepadomātu, par miņukiem šosejas malā gan. Ja pie prezidenta ierodas ''wow, kur etiķete??'' tērpā, būtu divi varianti - vai nu cilvēks nav pieradis apgrozīties tādā sabiedrībā, vai arī ir mākslinieks. Parasti jau nav grūti izsecināt, kurš no variantiem.
29.05.2018 18:24 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Pārējā laikā - gluži vienalga, ko ļaudis domā par maniem nestandarta krāsas matiem, saplēstajiem t-krekliem vai combat boots pie puķainām kleitām.

Šis pilnīgi kā par mani!
Ģērbjos tā, kā pašai patīk, kā arī vados pēc attiecīgā noskaņojuma. Vienu dienu varu apģērbties izteikti sportiskā stilā, citu dienu uzkasīt matus, uzvilkt saplēstus džinsus un kerzas zābakus, vēl citu dienu - uzvilkt kleitu un augstpapēžu kurpes. Par to, ko domā citi, nedomāju un neuztraucos, jo galvenais ir tas, lai pati justos labi izvēlētajā apģērbā. :)
29.05.2018 18:56 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Forša diskusija.
Vai jūs pievēršat uzmanību tam, ko citiem par jums vēsta jūsu apģērbs?

Neteiktu, ka īpaši pievēršu uzmanību, bet kaut kādā mērā cik apzināti, cik neapzināti, piedomāju par to, kādu iespaidu atstāšu. Piem., uz darba interviju ģērbšos noteiktā stilā, kurš būs balstīts uz konkrētiem apsvērumiem. Uz tagadējo darbu dodoties, arī piedomāju pie tā ko vilkt mugurā (vai precīzāk, ko labāk nevilkt).
Laikam sanāk, ka ģērbjos tā kā patīk, bet tajā pašā laikā pielāgojot apģērbu situācijai (jo, piem., man patīk džinsu šorti, bet uz darbu tomēr tos nevilkšu, jo neliekas, ka tādi tur iederētos).
pamanot kādu citu, tomēr nodomājat un pat trīs sekundēs izveidojat priekšstatu par to, kāds tas cilvēks varētu būt?

Neliegšos - sanāk izveidot dažreiz priekšstatu, par kādu citu, balstoties uz apģērbu, bet neieciklējos uz to un manu attieksmi pret otru tas nemēdz ietekmēt (OK, ja cilvēks ieies bankā saģērbies melnā un ar masku uz sejas, mana attieksme noteikti būs ietekmēta :-D). Šķībi nemēdzu skatíties uz kādu dēļ viņa apģērba.
29.05.2018 21:59 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Nest jau noteikti kaut kādu ziņu apģērbs nes, tomēr lielākoties tā vismaz man, ir neapzināta izvēle. Otra lieta ir skatītājs - uztver, vai nē, ko un kā uztver. Te atkal no sērijas "Beauty is in the eye of the beholder"
29.05.2018 22:04 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Otra lieta ir skatītājs - uztver, vai nē, ko un kā uztver. Te atkal no sērijas "Beauty is in the eye of the beholder"

+1
29.05.2018 22:11 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Man patik drebes, patik skaistas lietas un patik ari labi izskatities (justies). Loti biezi ieveroju kadu lietu cita aperba, kas pasai patik, labprat iedvesmojos. Uz darbu gerbjos klasiski, un brivaja laika vairak romantiski, bet pieturos pie visa sieviskiga. Bildes temas pieteikuma nepatik un nepatik ari si briza aktualitate - sporta botas + kleita, bet nevienu nenosodu, vienkarsi pati tadu neizveletos:
https://i.pinimg.com/564x/2b/9d/85/2b9d853116943d4bd803c1df7fb5a989.jpg
30.05.2018 12:12 |

Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Jo mazāk drēbju, jo vairāk ievēros. :D
30.05.2018 17:02 |

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Fiore
Man patīk šāds variants kā bildē, viss akcents vērsts uz apaviem, tikai botes tādas bezgaumīgas liekas :-D
30.05.2018 17:42 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Piedomāju par apģērbu, lai tas būtu kvalitatīvs, tīrs, izgludināts, pieklājīga garuma/plānuma, man atbilstošā izmērā, patīk un piestāv man gan silueta, gan krāsu ziņā un piedien situācijai. Nekādu zemteksta vēstījumu ar savu ģērbšanos stilu nesūtu.
30.05.2018 17:49 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Esmu no tām kleitu-botu vilcējām. :-D
Man patīk ģērbties savādāk. Kaut ko jau tas mans tēls, gan jau, pauž, bet man pašai vienkārši patīk ģērbties kā jūtos. Lieku uzsvaru uz apaviem, bet rūpējos arī, lai man būtu ērti, jo daudz jāstaigā... Pareizāk sakot - man patīk daudz staigāt.
Man jau liekas, ka šobrīd vairs nav tādas "modes", kam sekot. Protams, ir trendīgs, ir klasiskāks apģērbs. Bet overall cilvēki izpauž sevi kā māk un kā rocība atļauj.
30.05.2018 17:58 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man ļoti patīk šis kleitu+botu trends. Beidzot sievietes ir par ērtumu, nevis “skaistums prasa upurus”. (l)
30.05.2018 18:09 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Es arī valkāju kedas/botas ar kleitām un svārkiem. Smalkais, klasiskais stils nav mans.
Bet ir liela atšķirība starp "sporta botām" un "ielas botām". Kleitām tomēr piestāv kediņas vai kādi ne pārlieku pufīgi gaiši šūziņi. Kaut kas viegls :-)
30.05.2018 18:16 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
Rūtains krekls, šorti ar atlocītiem galiem, bārda un longbords padusē - hipsters.

a ja nav bārda, kur tad klasificē? rūtiņu cilvēki, jop...
30.05.2018 22:22 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Ko tā meitene otrajā bildē vēsta? Ka saplīsa džinsi, bet jauniem naudas trūkst?
>>
Ģērbšanās stils 100% ietekmē to, ko cilvēki padomā par citu cilvēku. Un tam nav obligāti jānotiek apzināti, var būt arī zemapziņā. Uzvalks darba intervijā, augumu izceļošs apģērbs puišu "medībās" utt.
>>
Mēs katrs esam ģērbušies un izvēlējušies apģērbu tā, lai tas nepateiktu par mums nevēlamo. Man, piemēram, liekas ērti uzvilkt sporta tērpu, bet uz darbu es ar tādu neiešu. Interesants liekas arī uzvalks ar savādākiem/spilgtiem rakstiem, bet es tādu tuvākajā laikā neiegādāšos, jo uz ballēm ar tādu neiešu.
>>
Jūs te daudzas sakat, ka pērkat tikai to, kas pašai patīk, bet interesanti padomāt, ka pirms 15 gadiem Jums patika džinsi ar platiem galiem, bet šodien pēkšņi patīk apspīlēti, saplesti džinsi. Tā patikšana nav nekas vairāk kā sabiedrības trendi, kuriem cilvēki cenšas sekot. Jebkurš ārpus šiem trendiem ir vai nu tizlenis vai superīgs ekscentrisks domātājs. Atšķirība starp abiem ir tikai sociālais stāvoklis, materiālais stāvoklis un cilvēka spēja sevi pasniegt sabiedrībā.
31.05.2018 00:14 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Jebkurš ārpus šiem trendiem ir vai nu tizlenis vai superīgs ekscentrisks domātājs. Atšķirība starp abiem ir tikai sociālais stāvoklis, materiālais stāvoklis un cilvēka spēja sevi pasniegt sabiedrībā.

Atšķirība ir gaumes esamība vai tās trūkums. Ja cilvēks ir ģērbies bezgaumīgās lupatās, miljons eiro viņa bankas kontā tām luptām neliks izskatīties labi.
31.05.2018 00:22 |

Reitings 252
Reģ: 10.08.2014
Fiestar Nevar gluži apgalvot, ka visi skrien pakaļ trendiem. Trendi ietekmē veikalu piedāvājumu un attiecīgi, cilvēkiem jāizvēlas no tā, kas pieejams veikalu plauktos.
Ir, protams, kas skrien pakaļ trendiem, bet ir cilvēki, kas pilnībā iepērkas second hand veikalos un izskatās pilnīgi savādāk nekā tas, ko attēlo Vogue vai tas pats Cosmo.
Vispār... Trendi mūsdienās ir tik daudz un tik bieži mainās, ka dažreiz vispār grūti tiem izsekot līdzi.
Es tiešām pērku to, kas man pašai patīk. Bikses ar platiem galiem NEKAD nav patikušas un es lūdzos, lai viņas nekad vairs nebūtu tik ļoti modē, kā agrāk. Tāpat, bikses ar zemām jostas vietām. :-D Un nenosodu sevi, ja iepatīkas arī kas trendīgs.
Ne visi trendi tev vēl piestāvēs. Vari nopirkt viskrutāko apģērbu veikalā un tas tev izskatīsies briesmīgi, ja piegriezums būs nepiemērots tavam ķermenim vai krāsa galīgi nepiestāvēs. Tāpat vari nopirkt ko vecmodīgu un var gadīties, ka tev tas izskatīsies vienkārši fantastiski, jo krāsa piestāv un tas izceļ tavas ķermeņa formas pareizi, vienkārši piestāv tev. Ir tik daudz lietas, kas man patīk, bet es zinu, ka man nepiestāv un man nepatīk, kā man tās izskatās, tāpēc vienmēr apbrīnoju, kā tās izskatās citiem.
Vēl var runāt par to, kā trendi tiek pasniegti tā, lai tev iepatiktos. Un kā pasniegt tos tā, lai cilvēkam liktos, ka jā, to viņam vajag!
Par šo tēmu vispār varētu sarakstīt veselu bakalauru, ja kāds to jau nav izdarījis.
31.05.2018 00:56 |

Reitings 470
probability Kas ir bezgaumīga lupata?

Izej ar šito ārā šodien, par tevi smiesies. Pirms 20 gadiem šitādu nēsāja un visi par to priecājās.
Domā tās apspīlētās bikses, kuras mūsdienu jaunietes nēsā tā, ka jebkura dibena krunka cauri spīd, ir kaut kāds gaumes kalngals? Nē, tas ir slavenību ietekmē radies trends, par kuru mēs pēc 20 gadiem smiesimies, gluži tāpat kā smejamies par 2000. gada čaļiem, kas ar pusnokritušām, 4 izmērus pārāk lielām biksēm tēloja Eminemus. Vai arī neatceries, cik liela pasaules daļa pēkšņi nekaunējās no lietoto preču veikaliem, jo Macklemore izlaida vienu lipīgu dziesmu?
Tu pērc to, ko mārketinga speciālisti grib, lai tu pērc. Gaumīgu baltu kreklu Tu vari nopirkt versache veikalā, bet pretīgu baltu lupatu Tu vari nopirkt uz tirgus. Cik liela atšķirība starp abiem? You tell me.
31.05.2018 00:59 |

Reitings 470
queenofvelvet Domāju ne tikai bakalaurs par šo ir sarakstīts. Veseli pētījumi par to veikti. :-D Es jau vairāk par to arī runāju, ka veikalos jau parādas tikai tas, kas tiek uzskatīts par stilīgu. Un stilīgs ir tas, ko dara sociāli augsta slāņa cilvēki.
Nevar runāt par individuālo gaumi, ja tā tik krasi mainās gadu no gada. Ja diskusijas premisa bija "vai ģērbjoties piedomā pie savas gaumes, lai sabiedrībai neveidojas priekštati", tad nu neviens nevarētu teikt "nē", pretējā gadījumā tās meitenes kuras gāja un krita par iepriekšējo gadu modi, to darītu vēljoprojām. Bet tādu nav. Visi daudz maz seko sabiedrības normām tiktāl, ciktāl var to pavilkt.
31.05.2018 01:13 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Izej ar šito ārā šodien, par tevi smiesies. Pirms 20 gadiem šitādu nēsāja un visi par to priecājās.
Tajā fotogrāfijā meitenei nav izkopta stila izjūta.
.
No tābrīža trendiem saliktu, uz ielas vai pasākumos šo kombināciju varēja atrast, bet kārtīgā modes žurnālā tālāk par 'stila policijas' sadaļu šim netikt.
31.05.2018 08:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits