Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gribu braukt prom.

 
10 gadi
Reitings 147
Reģ: 04.07.2013
Man nav ar ko apspriesties par šo jautājumu.
Esmu nelaimīga savās attiecībās. Man nav draugu šeit un nekad tādi nav bijuši.
Esam pāris gadus attiecībās, bet pēdējie divi gadi aizvadīti ellē.
Esmu izlēmusi braukt prom. Mans galamērķis - Dienvidāfrika.
Es gribu no šī vīrieša aiziet vispirms, pirms es kaut kur dodos. Bet viņš skrien pakaļ un ķeras pie kājas. Raud. Saka bez manis pazudīšot arī viņa dzīve. Esmu teikusi, ka esmu nelaimīga un viss kā kādreiz vairāk nebūs nekad. Bet viņš negrib, lai es kaut kur braucu. Saka mīlot mani un viss.
Es domāju daudz par to, kur es taisos braukt. Es nezinu, ko es teikšu vecākiem ( abiem mums ar vīrieti pāri 20), baidos, vai viņi nesāks mani meklēt, nesūtīs kādu pakaļ, utt. Es vispār no šīs domas baidos, jo Dienvidāfrika ir pavisam cits kontinents, pavisam cita vide, pavisam citi cilvēki. Taču dzīves kvalitāte tur ir labāka nekā Latvijā. ( Informācija un statistika atrasta internetā)
Un visam pa virsu - jau pāris mēnešus sarakstos ar vienu puisi no Dienvidāfrikas. Mums ir ļoti labs kontakts izveidojies.
Arvien vairāk un vairāk man velk uz turieni.
Uz sitiena es tāpat vēl nekur netaisos skriet. Man tas ir kārtīgi jāapdomā. Es vairs vispār nesaprotu kā rīkoties un ko domāt. Vienīgais, kas mani attur no šīs domas ir šausmīgi lielas bailes. :-/
28.05.2018 14:47 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Es ceru ka tu apzinues, ka Latvijas pilsoni uz Dienvidaafriku var aizbraukt tikai nokaartojot viizu. Liidz ar to, maz ceriibu, ka tu vari nopirkt vienvirziena biljeti..
28.05.2018 14:52 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tieši kā tur ir labāk, ko tur darīsi, kā dzivosi, no kā iztiksi, kā vispār tur tiksi un vēl simts jautājumi. :D
28.05.2018 14:53 |
 
10 gadi
Reitings 147
Reģ: 04.07.2013
Liidere,
Jā, es zinu. Taču vienvirziena biļeti arī iespējams nokārtot
28.05.2018 14:57 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Sāc ar to, ka saproti, ka Tev ir nevis vienas lielas bailes no visa, bet bailes no dažādām situācijām un risini tās pa daļām.
Vīrietis, ar kuru ir kā ellē, lai pats arī tiek gala. Nav Tavs pienākums rūpēties par viņa labsajūtu, ja viņš nav rūpējies par Tavu. Tas, ka saka, ka mīl, tie ir tukši vārdi. Mīlestība ir darbības un viņējās Tevi dzen izmisumā, tāpēc, lai runā, ko grib, tikai ar kādu citu un kaut kur citur. Teikšanas par to, vai Tev kaut kur braukt, viņam nav nekādas. Kāpēc Tev būtu jāsatraucas par tāda cilvēka viedokli, kura dēļ jūties slikti?
Ar ģimeni mazliet savādāk. Kāpēc šī jautājuma kontekstā piesauc vīrieti? Viņu Tev tiešām vajag izgriezt no bildes. Ja vecākiem tik grūti pieņemt, ka Tu vēlies to, ko Tu vēlies, atliek vien izdarīt un viņiem par to paziņot pēc tam, lai samierinās. Pakaļ kādu sūtīs? Bez uzbrauciena, bet, neesi apdomājusi kādu psihologa konsultāciju pašapziņas celšanai, ja Tev šķiet, ka tad, ja, piemēram, tēvs Tev aizbrauks pakaļ, Tu padosies, sakrausi mantas un galvu nodūrusi dosies viņam līdzi? Tas varētu palīdzēt. Ja Tev ir pāri 20 un Tu pati spēj sagādāt sev visu nepieciešamo savam braucienam, vecākiem tur vairs nav jābūt nekādai teikšanai. Kaut kad Tev ir jāsāk dzīvot pašai, šis ir kā reizi īstais vecums.
Par dzīvi Dienvidāfrikā gan neko nezinu.
28.05.2018 14:58 |
 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Risinātu problēmas uz vietas, nekur nebēgu. Izskatās, ka ar to cerēts visu atrisināt kā uz burvju mājienu, bet sāksies vēl lielākas problēmas tur.
28.05.2018 15:08 |
 
Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Galvenais, ko varu teikt - nebaidies no pārmaiņām! Arī man dzīvē ir bijis tāds pats periods, kad sapratu, ka nekas vairs neiet uz labo pusi - ka attiecības mani gremdē, draugu nav, nekādu lielo mērķu, saistībā ar Latviju, arī nav. Principā vienkārši plūdu pa straumi, grimu rutīnā un, lai gan idejas par to, ko darīt nākotnē, bija daudz, baidījos no pārmaiņām. Tikai mirklī, kad patiešām sev pateicu "nē, pietiek, ir laiks kaut ko mainīt!", dzīve arī mainījās tikai un vienīgi uz labo pusi. Tas, kas Tev ir jāsaprot, ir tas, ka nevienam nav nekāda teikšana par to, kā vēlies veidot savu dzīvi - ne draugiem, ne vīrietim, ne attāliem paziņām. Jo cilvēki, kuri brīnīsies, smiesies vai centīsies Tevi atrunāt no Taviem mērķiem - tādi būs vienmēr. Taču vienmēr jāpatur prātā tas, ka dzīve ir tikai viena un, ja tā padomā, arī sasodīti īsa, tāpēc nevajag atteikties no saviem, pat vispārdrošākajiem, sapņiem, tikai tāpēc, ka baidies no pārmaiņām, no citu viedokļa. Neļauj attiecībām, kurās nejūties laimīga, kavēt Tavu virzīšanos uz priekšu! No savas pieredzes zinu, ka sapņi, lai arī cik neticami un grūti piepildāmi tie sākumā liktos, patiešām piepildās.
Par Dienvidāfriku un dzīvi tur neko daudz nezinu, taču, ja tur nokļūt patiešām ir Tavs sapnis, nevis tikai mirkļa iegriba, iesaku kārtīgi visu uzzināt un saprast kā rīkoties, saprast, ko vari darīt, lai tur nokļūtu. Varu ieteikt papētīt brīvprātīgā darba opcijas, jo tieši brīvprātīgais darbs bija tas, kuram pateicoties, savulaik nokļuvu valstī, kurā vēlējos dzīvot. Tas var būt kā labs starts, lai nokļūtu konkrētajā valstī, saprastu vai sapņi atbilst īstenībai, saprast vai tā patiešām ir valsts, kurā vēlies pavadīt dzīvi.
Katrā ziņā, vēlu veiksmi! Es vienmēr esmu tikai par cilvēkiem, kuri nebaidās riskēt! :)
28.05.2018 15:11 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Mērķs DA ir tikai tāpēc, ka tagad saraksties ar velns vien zina ko. Nepazīsti tu viņu, tā ir mirkļa iegriba, jo daudz kas šobrīd ir tevi nokaitinājis. Jā, vide, noteikumi un viss būs daudz citādāk.
Vecāki meklēs, tu netaisies pat pateikt neko?
Tavā vietā noteikti tagad nebrauktu.
28.05.2018 15:20 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Ja brauktu sevis dēļ, sen jau būtu aizbraukusi. Bet tu gribi braukt tikai dēļ kaut kāda mistiska online čatiņa dēļ. Jēzus, sieviete, saņemies. Tā ir tik nenormāli bērnišķīga attieksme - man šeit un tagad ir slikti, tāpēc es tagad braukšu kaut kur, nezin kur, nezin kā un nezin kāpēc un vispār iepūtiet man, braukšu un viss. Un tālāk? Ko tur darīsi? Domā aizbraucot (uz jebkuru vietu) visas tavas problēmas maģiskā veidā atrisināsies? Tipa Eat, Pray, Love? Tu vari braukt uz jebkuru vietu pasaulē, bet tev ir jābūt mērķtiecībai un skaidram plānam (un vismaz 1 rezerves plāniem, ko darīsi, ja viss noies greizi). Bet es garantēju - ģeogrāfiskā lokācija pati par sevi neatrisina dzīves problēmas.
28.05.2018 15:27 |
 
Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Par dzīvi Dienvidāfrikā gan neko nezinu.

Viena varda - apartheid. Ja ir velesanas pajaties rupjaka veida, kadam melnajam busi laba trofeja.
28.05.2018 15:27 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Tu to džeku vismaz satikusi esi? Vai kaut ko sapņo pa gaisiem?
28.05.2018 15:28 |
 
Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Bet tu gribi braukt tikai dēļ kaut kāda mistiska online čatiņa dēļ.

Jā, šim gan piekrītu. Kad pati savulaik apsvēru domu doties prom, skaidri zināju, ka gribu doties tikai uz valsti X, līdz ar to, pirms došanās prom, biju uzzinājusi visu par un ap konkrēto valsti, likumiem, iespējām atrast darbu, dzīvesvietu utt.,utjp.. Braukt prom uz citu valsti, tikai dēļ kaut kāda puiša, kurš atrasts internetā... Nedomāju, ka tas ir labākais variants, jo D-āfrika tomēr nav kaut kāda valsts Eiropā no kuras, ja nu visi striķi trūkst, vari kaut ar stopiem atgriezties Latvijā. Nepieļauj vēl vienu kļūdu, no viena čaļa metoties pie otra! Ja vēlies pārcelties, tad pārcelies sevis dēļ un ar skaidru rīcības (un katram gadījumam, arī atkāpšanās) plānu.
28.05.2018 15:35 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Jau divus mēnešus saraksties? :D Lūdzu, iemācies risināt problēmas, izaudz, saproti, kas ir ar šīm attiecībām, ne paralēli kaut ko saraksties ar pilnīgi nezināmu veci. Vecāku vietā piesietu tevi un pamatoti, kamēr atveras acis uz savu sabūvēto sapņu pili.
28.05.2018 15:40 |
 
Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Lūdzu, domā ar galvu! Kaut kāda nenopietna sarakstīte tagad uzjunda tev ilūzijas un viss. Lai brauktu - un vēl tik tālu un uz atšķirīgu vietu - jābūt skaidriem 3, jā, 3 plāniem, kā rīkoties.
baidos, vai viņi nesāks mani meklēt, nesūtīs kādu pakaļ, utt.

Ko vispār šis nozīmē? Ja dzīvo ar draugu, tad vienkārši iesaku ievākties atpakaļ pie vecākiem un kaut kādu stabilitāti un savu domu dzīvē izveidot un tad kaut ko sapņot tālāk. Šis izskatās pēc pirmās klases ''gribu būt ugunsdzēsējs'' stāstiņa.
28.05.2018 16:17 |
 
Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Esmu bijusi attiecībās ar vīrieti, kurš arī ''nevarēja bez manis dzīvot'' un lai vai kā es mēģināju ar viņu izšķirties, tas vienkārši nebija iespējams uz ilgāk kā dažām dienām. Galu galā arī aizbraucu uz citu valsti. Tas gan vairāk bija saistīts ar studijām, jo iekļuvu dažādās universitātēs un izvēlējos no viņa maksimāli tālāko. Ir vīrieši, ar kuriem šis ir labākais risinājums. Labāk tā nekā potenciāli mēnešiem bendēt sev nervus ar nemitīgiem zvaniem, nākšanu uz mājām, gaidīšanu pie darba utt. Uz Dienvidāfriku braukt neieteiktu, īpaši tādēļ, ka tādējādi tu vienkārši gatavojies mesties citās attiecībās. Aizbrauc padzīvot uz Londonu. Ļoti skaista pilsēta, milzīgas izklaižu iespējas, kultūra, darbu atrast ļoti viegli. Pamēģini kādu laiku nenostādīt vīrieti savas dzīves centrā.
28.05.2018 16:52 |
 
Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tu saakumaa aizbrauc kaa tuuriste pie taa sava sapnju princha vai arii satiecieties kaadaa Eiropas valstii, padziivojiet kaadas nedeeljinjas kaadaa hotelii vai iireetaa dziivoklii. Un nauda Tev vispaar ir shim braucienam? Ne tikai biljeteem, bet arii vismaz kaads chetrciparu skaitlis kontaa, ja paliec uz ielas. Kaut kaadas fantaaziju pilis saceltas, triekties ellee rataa, pati nezinot, pie kaa. Un, jaa, taa nav Eiropa, kur sliktaakajaa gadiijumaa var aizvilkties uz kaadu kriizes centru vai stopeet. Ja Tev nav ne liekas naudas, ne konkreeta darba Tavaa miiljajaa Dienvidaafrikaa, tad, lai Tavs daargais, kaa jau teicu, noiiree dziivokli kaadaa Eiropas valstii. Dienvidaafrika, bljin :-D Ja uz ielas paliktu ASV, Austraalijaa, piemeeram, imigraacijas dienests ieseedinaati ljotenee un aizsuutiitu uz dzimteni sliktaakajaa gadiijumaa :-D Dienvidaafrikaa, miiljaa, liidziigaa gadiijumaa vari nonaakt pie melnajiem princhiem, kuri tur juutas dikti vareni :-D
28.05.2018 19:44 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
https://www.facebook.com/djoverx

Šī meitene ir no Latvijas un jau kādus 10 dzīvo un ceļo pa Āfriku, viņai ir vairāki blogi , droši pameklē viņas lentē. Viss ir iespējams , ja gribas
28.05.2018 19:49 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
28.05.2018 19:52 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Dienvidāfrika ir pavisam cits kontinents, pavisam cita vide, pavisam citi cilvēki. Taču dzīves kvalitāte tur ir labāka nekā Latvijā.
:-O:-O:-O:-O nopietni? Labaka ka LV? njaa man nav ko teikt..:-D:-D:-D
28.05.2018 20:00 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
https://www.youtube.com/watch?v=pj9LrmC71HA darbs
https://www.youtube.com/watch?v=gmf3xkGLKlM
https://www.youtube.com/watch?v=ijvsTzf1b7k
nu par turienes dzemdib klinkam ari daudz var atrast filmu youtube...tas ir kaut kads 19 gadsimts...un murgs..
28.05.2018 20:05 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
nopietni? Labaka ka LV?

Ja runājam tieši par Dienvidāfrikas republiku, tad jā. Es pagooglēju un noliegt to, ka šī valsts ir ekonomiski un idustriāli vairāk attīstīta, nevar. Viņiem tur ir ļoti plašs dabas resursu klāsts, kas padara daļu pasaules ražošanas tiešā veidā atkarīgu no viņiem un politiķi viņiem nesnauž, bet to izmanto. Jā, tā ir Āfrikas valsts un jā, bads Āfrikā nav mīts, bet nē - tas nav visās valstīs un šī ir viena no tām dažām, kur tiešām viss smuki iet uz augšu.
28.05.2018 20:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits