dress-code kāzās

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Būs jāiet uz kāzām, forši, kā reiz ir jauna kleita skapī šādam pasākumam.
Bet še tev ielūgumā ir dreskods, norādīts tieši kādā krāsā viesiem jābūt apģērbtiem. Tas ir normāli? :-D:-D
Pietiek, ka vēl dāvana, puķes, makeup, bet vēl kleita jauna jāpērk tonī, kas man nepatīk un nepiestāv?
Kādas jūsu domas?
25.05.2018 15:02 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Uzreiz redzams, kurām bijis dresscode ielūgumos.

Ja šis tēmēts uz mani, tad apbēdināšu - man nebija ne dresscods, ne mājieni par dāvanām. Un iedomājies, man viesi bija svarīgi. Tajā pašā laikā, veidoju kāzu dienu kā mēs abi gribējām un plaukstas sist mēs nevienu negaidījām. Kā jau teicu, ir izvēle arī neierasties, ja kāda no pāra iecerēm liekas tizla un apgrūtinoša. Varbūt der arī atcerēties, ka iespējams pārējie viesi ir citādās domās un var būt sarežģīti izpatikt daudziem vienlaicīgi.
26.05.2018 12:28 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Loģiski, ka vienmēr kādam kaut kas nepatiks. Bet aicina, lai būtu klāt VIŅU dienā, tā nav vienkārši ballīte draugiem. Ja mani uztrauktu šāds sīkums un liktu tik ļauni izrunāties par jaunā pāra vēlmēm, man būtu jāpiebremzē un jāsaprot, ka esmu uzaicināta uz cita rīkotu pasākumu. Savās es varu darīt kā gribu. Un ja man ir tādas pretenzijas pret tādu sīkumu, ka pat, ja to uztvertu par tikai draugu ballīti, tad kāda nozīme, vai nude krāsa (jebkura no variācijām) man piestāv uz 100% vai tikai 60%? Es par to pat nedomātu. Pielāgotos cik varu un skrietu svinēt līdz ar visiem - nu pretējā gadījumā, kādi tur draugi vai vēlme būt lieciniekam, kaut kāda aiz muguras aprunāšana. Būtu jebkura cita krāsa, visiem nepatiktu. Būtu jāuzraksta dzejolis, sāktos, ārprāts, es taču neesmu dzejnieks, kā viņi uzdrošinās, ne visi ir mega radoši. Bet tad jājautā, kāpēc tēlo draugu tikai tad, kad tev tas ir izdevīgi, ja pat tiešām tajā dienā, kur pāris ar rīkotājiem ir noteicēji, jācilā kaut kādas stulbas domas. Ja es meklētu tādas atrunas, kas ir tik glupas, kā man "nepiestāv, neizskatīšos labāk par līgavu, nebūšu visu centrā, aij man nepatīk etc.", tad ir pilnīgi skaidrs, ka vienkārši negribas braukt.
26.05.2018 13:49 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Duuja, tikai vēlreiz gribu uzsvērt, ka personīgi man nepatīk pārāk liela finanšu līdzekļu ieguldīšana svešos svētkos. Ja es uz svētkiem rēķinos ar summu X, tad jā, pat 30 eiro klāt (un atrast kleitu noteiktā krāsā par tādu summu būtu baigā veiksme) man var sāpīgi izvērsties ar iegrābšanos uzkrājumā vai atteikšanos no kaut kā cita. Ja lūgto viesu vidū ir tikai turīgi ļaudis, varbūt tas ir citādi. Bet tiem jau arī tā kleitas cena būs cita un būs tādi, kam papildus 500 vai cik nu tur maksā dizaineru kleitas tomēr nepatiks gan.
26.05.2018 14:39 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Nē, nu ja tērpa krāsas dēļ vien var pateikt - neej, ja nepatīk, paliec mājās..:-D Tā ļoti sirsnīgi:-D
Man nav iebildumu pret ielūgumā noteiktu ziedu krāsu vai kādu tematisku aksesuāru, bet konkrētas krāsas tērpu nemeklētu, ja nepatiktu krāsa. Pati nenēsāju ne nude, ne dzeltenu, ne oranžu, tā ka šādus dreskodus ignorētu un nepirktu kleitu, kuru nekad vairs nevilkšu.
Manuprāt, nav taktiski uzstādīt šādus noteikumus - pašai rados ir daži ne sevišķi turīgi cilvēki un arī pensijas vecuma dāmas, kurām krāsas dreskods ielūgumā sagādātu liekas galvassāpes. Protams, katrs var savu kāzu dienu rīkot kā patīk, bet reizēm visi tie dreskodi, tematikas un noteikumi izskatās pēc līgavu OCD lēkmēm.
26.05.2018 14:40 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Bilete, neuzskatu, ka domāts ierasties tikai un vienīgi tādā krāsā, sākot ar nagiem, beidzot līdz kurpēm, jo ir daudz ļoti līdzīgs gan savos plauktos, mammu, draudzeņu utt, pat līdz veikalam nav jāiet, ja jau nekad mūžā neko tādu vairs nevilktu. Var vilkt kaut ko divdaļīgu, var sakombinēt. Tāpat, ja gribas tērēt baigās summas, tad nevajag teikt, ka tāpat viņas neiztērētu citās šmotkās.
26.05.2018 14:46 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Pilnībā piekrītu delusion rakstītajam. Ja ir vēlme, lai kāzās dominē kāda konkrēta krāsa, tad, manuprāt, labākais variants būtu norādīt, ka vēlams, lai viesi ierodas, pieskaņojuši tērpam konkrētās krāsas aksesuārus, taču noteikt, lai visi, gan tuvi, gan pavisam tāli radi, ierastos noteiktas krāsas apģērbā, šķiet pat netaktiski no līgavas puses, jo, kā jau te meitenes minēja, ne visiem tās iespējas ir tik plašas, lai atvērtu maciņu un skrietu meklēt konkrētas krāsas kleitu. Saprotams, ka kāzas ir pāra lielā diena un pāris vēlas, lai tā būtu perfekta, BET, tai pat laikā, uzskatu, ka jāpadomā arī par viesiem, ne tikai savām iegribām. Jā, ja nauda nav problēma, dzīvo Rīgā vai iepērcies internetā, tad gan jau viss ir labi, bet, ja nāc no pilsētas, kur ir labi ja 2 normāli apģērbu veikali, kuros nav atrodams nekas vairāk par krāsainiem vasaras topiņiem, speciāli kaut kur braukt, vandīties pa veikaliem, lai atrastu kleitu nude toņos, šķiet absurds. Pati noteikti vilktu to, ko vēlētos un vienkārši pieskaņotu kādu attiecīgā toņa aksesuāru.
26.05.2018 15:06 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es domāju, ka tas ir pilnīgi normāli un ja nevari ievērot , tad ir opcija neiet. Kāpēc jāiet uz turieni , kur jau no sākuma ir pretenzijas pret kaut un kaut kas nepatīk.
26.05.2018 16:20 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es domāju, ka tas ir pilnīgi normāli un ja nevari ievērot , tad ir opcija neiet. Kāpēc jāiet uz turieni , kur jau no sākuma ir pretenzijas pret kaut un kaut kas nepatīk.
tiesi ta! Vel pie tam nav tuva radiniece.
26.05.2018 16:24 |

Reitings 3665
Nē, nu ja tērpa krāsas dēļ vien var pateikt - neej, ja nepatīk, paliec mājās.. Tā ļoti sirsnīgi

Un aprunāt pāri aiz muguras, par to, ko viņi iedomājas, cik tizls lūgums, cik netaktiski no līgavas puses (automātiski tieši līgava vainīga, vai ne, Sadie?) - šis viss gan ir super sirsnīgi un taktiski. Ne jau pāris saka, lai neeiet, iespējams, tā vietā, lai uzreiz noliktu viņus (vai līgavu), var ar viņiem kaut kā sakontaktēties un iespējams atklāt, ka šī nenormālā prasība ir tikai lūgums, un tikai, ja iespējams viegli izpildït viesim.
26.05.2018 16:32 |

Reitings 23705
Un aprunāt pāri aiz muguras, par to, ko viņi iedomājas, cik tizls lūgums, cik netaktiski no līgavas puses (automātiski tieši līgava vainīga, vai ne, Sadie?) - šis viss gan ir super sirsnīgi un taktiski. Ne jau pāris saka, lai neeiet, iespējams, tā vietā, lai uzreiz noliktu viņus (vai līgavu), var ar viņiem kaut kā sakontaktēties un iespējams atklāt, ka šī nenormālā prasība ir tikai lūgums, un tikai, ja iespējams viegli izpildït viesim. BINGO
26.05.2018 16:39 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Pasadena, aprunā visus pārus, vienmēr un visur:-) Kāzas latviešiem ir tik sociāli svarīgs pasākums, ka no aprunāšanas izvairīties nav iespējams pat tad, ja kāzas netiek rīkotas. Dreskoda apspriešana anonīmā forumā vēl ir pat ļoti pieklājīgi, salīdzinot ar radu tantuku neslēpto kritizēšanu.
Nesaprotu, kāpēc kritika attiecībā uz dreskodu tiek uztverta tik naidīgi - vai tiešām viesiem būtu jābūt sajūsmā par vienādas krāsas kleitām? Loģiski, ka par krāsas neievērošanu no kāzām prom nedzīs, bet apspriest pašu tendenci nav nekas traks. Kad uz kāzām neaicina bērnus, tad sašust ir normāli, ja?:-D
Pieļauju, ka "automātiski līgava vainīga" ir tāpēc, ka lielākajai daļai līgavaiņu ir diezgan paralēli, kādā krāsā ir viesu kleitas, kāzu tēma un kādā formā salocītas salvetes;-)
26.05.2018 16:50 |

Reitings 23705
Vispar divaini, visas pelna loti labi, dargi telefoni, labi auto, celojumi. tacu kad runa par kaazu apmeklesanu kelita 50 eu traki dargi iznakot..neiet kopa. Nu ja nevar atlauties, un attali pazinas, nav jaiet.;-)
26.05.2018 16:57 |

Reitings 169
Reģ: 23.02.2018
Vispar divaini, visas pelna loti labi, dargi telefoni, labi auto, celojumi. tacu kad runa par kaazu apmeklesanu kelita 50 eu traki dargi iznakot..neiet kopa. Nu ja nevar atlauties, un attali pazinas, nav jaiet.

+++ Jā, šo pretrunu arī novēroju.
26.05.2018 17:01 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
automātiski tieši līgava vainīga, vai ne, Sadie?

Nu labi, līgava un līgavainis, ja tā kādai patīk labāk. :D Fakts nemainās, ka tā ir pāra izvēle noteikt visiem viesiem vienas krāsas apģērbu. Ne jau kaimiņu Anna to izdomāja.
Bet, protams, tās ir tikai manas domas, kurām ne visiem vajag piekrist.
26.05.2018 17:04 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Tādas dubultās morāles tiešām. Ja ir havaju stila dzimene, piemēram, sameklējam un tādā tematikā arī apgērbjamies un ejam. Ja riebjas tā izvēlātā tematika, neko nemeklējam un sēžam pie pludmales tā vietā un kritizējam cik uziet visu pēc kārtas. Laikam mūsdienās tiešām nav moderni kaut mēģināt pa pusei ievērot pasākuma rīkotāja noteikumus, ja jau tur dodies. Pukstēt aiz muguras noteikti ir vēl pretīgāk, turklāt absurdi minēt naudas faktoru, ja mulķim skaidrs, ka nav tas noteicošais - tik vien tas, ka gribētos, lai citi (arī rīkotājs) pakļaujas princesei, jo nepatīk kaut kas, negribas, nepiestāv un vispār stulbi. Varbūt visi tuvie par ko tādu piecus gadus sapņojuši un viņiem arī būtu jālemj, kā būs. Vēl kā attāls viesis, nu nav jāvelk bērni līdzi, nav pašai jāiet un "jāizmet nauda", vai tomēr gribas palūrēt, kādi visi būs, apklačot viņus, dejot, pierīties uz rīkotāju rēķina (nav domāts, ka būtu jāmaksā, bet par to, ko ar tādu riebīgu attieksmi tad grib vispār tur no kāzām saņemt, ja viss tik idiotiski).
26.05.2018 17:13 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Tā kā joprojām piekrītu daļai, kas apgalvo, ka nav nekādas vainas un ka šis (īpaši attālam cilvēkam) nu nebūtu obligātais dzīves pasākums. Vispār atkrīt visas "likstas".
26.05.2018 17:19 |

Reitings 3665
Nu labi, līgava un līgavainis, ja tā kādai patīk labāk.

Jā, man šādi patīk labāk, paldies :-D.
26.05.2018 17:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Daudzi jau maksā saviem telefoniem summu pa daļām. Reizēm jaunas kleitas iegāde rada nepieciešamību pēc jaunam kurpēm.. somiņas.. nu ja gribas lai tā smuki viss saskaņots. Tā kā noteikts kleitas krāsa var izmaksāt krietni dārgāk.. ja vel neskaita ziedus un dāvanu.
26.05.2018 19:31 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Kad es domāju par savām kāzām, tad arī plānoju par dresskodu. Manuprāt, ļoti normāla prasība skaistām kāzām. Tiesa, es plānoju nelielas kāzas un pazīstu savus viesus pietiekami labi, lai zinātu, ka viņiem nebūs problēma pielāgoties.
26.05.2018 19:33 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Priecātos vispār, ka ir runa tikai par krāsu, citas kāzas tiek veidotas noteiktās tematiskās, piemēram, latviskās ar Mayras stila kleitām vai kaut kādas retro.
Tā ir daļa no pasākuma, ja neapmierina, neej.
26.05.2018 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits