dress-code kāzās

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Būs jāiet uz kāzām, forši, kā reiz ir jauna kleita skapī šādam pasākumam.
Bet še tev ielūgumā ir dreskods, norādīts tieši kādā krāsā viesiem jābūt apģērbtiem. Tas ir normāli? :-D:-D
Pietiek, ka vēl dāvana, puķes, makeup, bet vēl kleita jauna jāpērk tonī, kas man nepatīk un nepiestāv?
Kādas jūsu domas?
25.05.2018 15:02 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
A varbūt arī viklšu to, kas skapī stāv, jo ne man vienai kleita jāpērk, man vēl divas meitas jāpucē.
25.05.2018 15:2
nu kazas it ia[si svesu attalu pazinu nav obligati jaapmekle.;-)
25.05.2018 15:31 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Speciāli pirkt nepareizā tonī?

Kurš te ko tādu iesaka? Runa ir par to, ka bieži jau tās kleitas skapjos ir. Vai nu nopirkta zinot par pasākumu un piedomājot, nopirkta ar domu, ka noderēs vai pat (ak šausmas, kā tā var!) vilta jau iepriekš. Man vienu vasaru bija jāiet uz četrām kāzām - nu nepirku uz katrām ko jaunu. īre jau ar nav par velti - tā kā es principā iepērku kleitas atlaižu laikā, tad īre 40-50 eiro apmērā arī ir mans jaunās kleitas budžets.
25.05.2018 15:32 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Neviens nesaka, ka nevar vilkt to pašu, ja nav norādes par to, ko pāris sagaida. Te ir konkrēta krāsa, bet tu bildi, ka speciāli nopirktu citu. Tas ir debīli.
Te jau škrobe par to, ka redz man ir tāda, bet jāvelk cita. Nekas vairāk. Ja attāli cilvēki, tad vispār nebrauc vai arī nav jāliek špaktelis, frizieri, manikīri, dāvanu dāvanas un pa dārgo visien apģērbs. Vīrietis rozā uzvalkā īsti neieradīsies, tāpēc arī sievietei norāda krāsu, jo viņām ir plašas iespējas.
25.05.2018 15:35 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Paranoid
Varu garantēt, ka vismaz 50% no visiem neievēros dresskodu.
Es noteikti nopirktu ziedus dresskoda krāsā, meitām- matu lentes, sprādzes vai kādu citu matu aksesuāru tajā krāsā.
Nav vērts iespringt- no pieredzes saku :D
25.05.2018 15:36 |

Reitings 934
Tā mēdz darīt, bet man šī tendence liekas pilnīga nedomāšana par citiem un sevis iecelšana pasaules centrā.
bet savas kazas ligavina un ligavanis ari ir notikuma centra un noteiceji.

Notikuma centrā, nevis pasaules. Rīkojot svētkus, tos rīko visiem - ir pāri, kuri mēdz interesēties, kā kurš nokļūs uz to svinību vietu, uzsaukt autobusu, organizēt guļvietas, painteresēties, vai ēdīs zivi vai gaļu utt. To darot viņi sevi nobīda no pasākuma centra, vai? Gluži otrādi. Viesi taču nav dekoratīvs fons bildēs, tie ir cilvēki, kurus esi izvēlējies sev blakus savā lielajā dienā.
25.05.2018 15:38 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Pietiek, ka vēl dāvana, puķes, makeup, bet vēl kleita jauna jāpērk tonī, kas man nepatīk un nepiestāv?

Vai tad tā ir tava diena? Izskatās, ka gribi, lai būtu. Piekrītu, ka normāli, nenormāli ir par to tik ļoti pārdzīvot.
25.05.2018 15:39 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Krāsai nav nekādas saistības ar pārējiem organizatoriskajiem jautājumiem. Nav tas jāpin iekšā.
25.05.2018 15:41 |

Reitings 934
Te ir konkrēta krāsa, bet tu bildi, ka speciāli nopirktu citu. Tas ir debīli.

Pārlasīju savu komentāru, lai saprastu, kā tu to šādi interpretēji. Nē, es nebiju domājusi pirkt speciāli citā krāsā, es biju domājusi "varbūt es arī pirktu speciāli" tā, ka speciāli uz kāda kāzām, zinot, ka tādas būs. Manā pieredzē kāzu aptuveno datumu un to, ka mani lūgs, es zinu ilgi pirms ielūgumu atnākšanas. Nu lūk, ir ziemas izpārdošana, es redzu kleitu, zinu, ka Annai būs vasarā kāzas, nopērku, bet tad maijā atnāk ielūgums, nāc zaļā. Man tā gandrīz gadījās. tikai Anna attapās, ka 50 cilvēkiem prasīt pirkt vienā tonī apģērbu ir tā kā par daudz un to neiekļāva ielūgumos, lai gan apsvēra.
25.05.2018 15:43 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Katrā ziņā jauks žests no Jaunā pāra, ja jau reiz esi tik attāla paziņa, bet tomēr ielūgta, BET kā redzams Tev nospļauties par to. Nu nevelc to krāsu apģērbā - uzvelc kurpes, vai ziedu aprocīti ap roku tajā krāsā, vīram šlipsi vai kreklu un lieta darīta un tas nebūt neprasīs lielas izmaksas. Tu saki meitas jāpucē, lieliski, visām trim skaistas ziedu aproces tajā krāsā ap roku, meitenēm puķi var iespraust matos.
Novērtē to, ka esi ielūgta, tici man Jaunajam pārim ir daudz vairāk klapatu par Tavu kleitas krāsu...
Un vispār es nesaprotu kā viesis par pateikt kāpēc nav sausais vīns vai Malibu . (tas no pieredzes :D)
25.05.2018 15:44 |

Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Var vilkt svārkus un blūzīti - vismaz puse būs tajā krāsā, otru kaut kādā neitrālā. Man draugam bija jāiet uz tādām, uz viņu gan tas baigi neattiecās, cik nu tauriņu tādā krāsā pielika. Man pat prātā nenāktu dusmoties un vērtēt, kurš te grib būt galvenais vai par kuru vairāk domā. Galvenie protams ir viņi. Ja man rastos negatīvas emocijas, tad saprastu, ka nemaz tik ļoti negribu iet un ka tas nav man svarīgi. Visādi citādi man ir bijušas pozitīvas emocijas, prieks, ka uzaicināta un ka būs pasākums, tādi sīkumi nebojātu to. Sajūta, ka neesi patiesa, drīzāk meklē ieganstus, lai kaut kā nosauktu viņus par iedomīgiem vai stulbiem. Un kā viesim nav jāpucējas tik ļoti, kā jaunajam pārim, tāpēc atslābsti ar saviem izdevumiem.
25.05.2018 15:48 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es vispār neesmu redzējusi tādas kāzas, kur visi viesi vienā tonī. ASV līgavas māsām dažreiz tiek pasūtītas kleitas no viena auduma, bet par to parasti maksā kāzu rīkotāji.
Ja man kleita jau būtu nopirkta, tādu prasību ignorētu, ja nebūtu, paturētu prātā šo vēlmi, bet neieciklētos.
25.05.2018 15:50 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Ja jaunais pāris tā vēlās, tad neko darīt, vajadzētu tomēr ievērot dreskodu. Nu vismaz aksesuārus izvēlēties norādītajā krāsā.
Man kā viesim droši vien nebūtu iebildumu nopirkt kleitu jaunā pāra izvēlētā krāsā, man jo vairāk kleitu skapī, jo labāk :-D Ja krāsa būtu neglīta un man nepatiktu, tad gan priecīga nebūtu, bet tad piemeklētu kādu līdzīgu toni, kas man būtu pieņemams.
25.05.2018 15:50 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Bilete, sapratu tagad. Bet ja gribas iet, es neceltu traci. Uzvilktu to kleitu kaut kur citur. :)
25.05.2018 15:51 |

Reitings 13
Reģ: 24.05.2018
Kāda tad ir tā neglītā krāsa?
Lai vai kā, ja tik dikti nepatiktu, kleitu nepirktu tādā krāsā, kādu aksesuāru, puķes un miers. Pati biju draudzenes kāzās zaļi puķainā kleitā, kaut gan pasākuma krāda bija tumši zila, un es tāda nebiju vienīgā. ;-)
25.05.2018 15:53 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Var jau nepirkt puķes, netaisīt make up un frizūras un nedāvināt dāvanas.
Stulbs uzskats, ka obligāti vajag apdāvināt, pašam uzpucēties no galvas līdz kājām un tad ''čīkst, ka viss dārgi :D
Kāzu taisītāji arī tā kā jocīgi, parasti sludina, ka aijj tā jau mūsu lielā diena, mēs tikai gribam, lai visi mīļie ir mums klāt šajā dienā un priecājas ar mums, un tajā pašā laikā raksta, ko dāvināt. :D
Kā tad ir? Grib mīļu balli vai izrādīties un beigās vēl "atpelnīt"?
25.05.2018 15:55 |

10 gadi
Reitings 10290
Es uzskatu, ka tas nav normāli, ka nosaka, kā ģērbties. Un kam tas?? Lai smuka bilde būtu??
Tieši tā- kāzas jau sanāk dārgs pasākums, vēl tērēt naudu speciāli apģērbam, ja tas nav plānots??
Ja man paģērētu vilkt kleitu tonī, kas man nepiestāv, es nevilktu. Nevis tādēļ, lai ieriebtu, bet tādēļ, ka tādā gadījumā man tādas krāsas kleitas mājās nav un naudu arī netērētu apģērbam, kuru vairs nekad nevilktu.
Man liekas, ka ir nepieklājīgi kaut ko tādu prasīt.
25.05.2018 15:59 |

10 gadi
Reitings 10290
un pasakiet kaut vienu labu kleitu nomu!
25.05.2018 16:02 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Tā ir NUDE krāsa, ar manu bālo ādu, un gaišajiem matiem es viņā izskatos nekādi. Man tādas ir divas bijušas, no abām atbrīvojos un šoreiz speciāli nepirkšu.
Es domāju, ka vilkšu to, kas ir un diskusiju varam beigt|-):-D
25.05.2018 16:04 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Piparene+++
Tas tāpat k pāri, kas skopojas telpu dekorācijām un ielūgumos "pieprasa" dāvināt sarkanas rozes, baltas lilijas u.tml. :D
Parasti kāzu viesus "informē" par kāzu krāsu caur ielūguma noformējumu- tradicionāli līgavas pušķis, telpas dekorācijas, galdu klājums un ielūgumi ir ieturēti vienādos toņos. Līdz ar to viesi jau pirms kāzām zina, kura būs pasākuma krāsa. Attiecīgi pieskaņojas, ja vēlas.
25.05.2018 16:10 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Manuprāt, tas tomēr ir par daudz prasīts. Pieņemtu, ja ielūgumā tiktu minēts "ģērbties gaišos toņos" vai "tumšos toņos", jo kaut kas no šīm sērijām katrai mājās ir, bet nude? Nu nezinu.
.
Es arī vilktu to, kas man jau skapī ir.
25.05.2018 16:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits