Nezinu, vai palīdzēs(būtu vieglāk, ja zināma studiju virziens), bet es rakstītu atbildes, šādā veidā, protams, nestudējot to priekšmetu/virzienu tā ir taustīšanās tumsā :
1. Izstāstiet konkrētu piemēru par realitātes pārkonstruēšanu!
-Es te dotu piemēru par tiem pašiem ēbrejiem, un otro pasaules karu, kur upuri padara par vainīgo, kādos preses izdevumos. Ja ko svaigāku, tad Ukraina un Krievija.
2. Kāda ir cilvēkkapitāla un sociālā kapitāla saistība?
-Sociālā ieguldījuma, sociālo grupu izglītošana, pienesums sociālai grupai, ietekmē cilvēkkapitāla ekonomisko uzvedību, savu realizāciju. Tā, vismaz, es to redzu. Vari pagoglēt Saeimai nesen bija kaut kādi pētījumi par Ilgspējīgu attīstības modeli... tad atliek vien savilkt ar sociālo kapitālu.
3. Kādēļ nepieciešama mikro un makro teoriju sintēze?
-Ja tā ir ekonomika ko mācies, tad šis jautājums ir stulbs. No sērijas, kāpēc no ābeles krīt āboli. Abas šīs sintēzes nepieciešamas, lai nodrošinātu igspējīgu vienotas sistēmas darbību, tās funkcionēšanu un pielāgošanu atkarībā no to izmēra un izmantošanas funkcijām.
4. Uzrakstiet piemēru par "kaut ko" un "neko"!
-Lūdzu tēmu par ko mācies :-D te nevar rakstīt piemēru nezinot.
5. Ko var noskaidrot, pētījumā izmantojot sociālo tīklu teoriju?
- Par aktoru teoriju var noskaidrot mijedarbību starp materiālās vides ietekmi un sociālajām norisēm, to procesiem (cēloņseku sakarības). Viss atkarīgs no pētījuma mērķa, hipotēzes utt, bet vispārīgi par pētījumu kā tādu, varētu teikt, ka lietas notikuma x atspoguļošana sociālajos tīklos,var realizēties parādībā y (konkretā domā/vispārējā sabiedrības viedoklī) un ar sociālās vides izmaiņām.