Stambulas konvencija

Reitings 228
Reģ: 14.12.2017
Šķiet ļoti interesanti dzirdēt cosmo.lv portālā esošo sieviešu viedokli par Stambulas konvenciju. Nebiju redzējis diskusiju par šo tēmu, bet pat tik īsā brīdī sāku manīt jaunu trendu "vardarbība" un "emocionālā vardarbība".
27.04.2018 12:26 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
patiešām nebrīnos, ka ar augstprātīgām govīm bez rokas iešūpošanas sadzīvot nebūtu viegli.

Nevari sadzīvot, meklē citu. Nav attaisnojuma "rokas iešūpošanai".
29.04.2018 16:41 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Kad trūkst racionālu argumentu uz manis iepriekš uzrakstīto tekstu, tad vienīgais, kas atliek ir šeimošana "kas Tev pāri nodarījis". Cik tipiski
Cik tipiski - Marioprāt (un citu tamlīdzīgu tipuprāt), vīrietim ir atļauts pielietot cherry picking un neracionālus argumentus, idiotiskas bildītes no interneta un idiotiskus dalījumus pēc smukuma, statusa un krāniņa garuma, a sievietei, redz, jāprotas lietot tikai un vienīgi racionālu un pieklājīgu argumentāciju - ja nē, tā augstprātīgā feministu govs atdursies pret iešūpoto roku.
.
Ah, cik tipiski - diskusijas sākumā lietoto pieklājīgo sieviešu dzimuma foruma dalībnieču argumentāciju Mario veiksmīgi apgājis un izliekas nemanām. Jo neatbilst Mario 'skaistuma standartiem', ko, m? Jeb citiem standartiem?
.
Ah, pareizi, nesakrīt ar Mario viedokli, vēl trakāk - tas - gatavās šausmas! - atšķirībā no Mario ir racionāls un argumentēts viedoklis, jo - kas gan tā par Marioprāt smuku sievieti, ja nedveš 'jā' ar katru elpas vilcienu kā atbildi Mario 'augstajam' statusam, dzīves muļķībai, pardon, gudrībai un šaurpierainajam, pardon, plašajam pasaules redzējumam.
29.04.2018 16:48 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Taisnība, NAV jāsadzīvo. Domāju, ka tajos gadījumos to nav nemaz tik vienkārši izdarīt. Sievietei ir tiesības aiziet - viņa to nedara. Vīrietim ir iespēja aiziet atdodot 50% mantas un iespējami arī alimentus. Ej nu izdomā, kāpēc cilvēki vienkārši neaiziet.

Precizēšu, ka ar “NAV jāsadzīvo” es biju domājusi - aiziet no augstprātīgās govs, nevis iedauzīt viņu tā, lai ir patīkami ar viņu sadzīvot. Ar tādām problēmām, ka nav īsti, kur iet, par ko dzīvot, saskarās arī sievietes, kas ir līdzīgi “atdod 50% mantas un alimentus (kas, starp citu, būtu jāmaksā kopīga bērna uzturēšanai)”. Starp citu, tieši Lilit auditorija ir naska pateikt sievietei, kura tiek dauzīta, ka pati izvēlējās dzīvot ar varmāku, nu, re, tas darbojas arī otrā virzienā - nevajag dzīvot kopā ar augstprātīgo govi, kura ir jādauza, jo īrniekam tā jācieš no viņas. Starp citu, tā rokas iešūpośana var cilvēku nogalināt vai padarīt par invalīdu uz visu mūžu - tas tiešām liekas pieņemami?
29.04.2018 17:25 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Brivpratigais upuri, vai tu esi redzejusi "lapeli" no ginekologa, kura apstiprinatu MarioGetYour dzimumu? Si "lapele" butu nepieciesama, neskatoties uz arejo izskatu. Vienmer izvelos par labu sievietem :)
29.04.2018 17:26 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
jo īrniekam tā
Labojums - ja tā jācieš. Nezinu, kur radās “īrnieks” (t)
29.04.2018 17:27 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
Brivpratigais upuri, vai tu esi redzejusi "lapeli" no ginekologa, kura apstiprinatu MarioGetYour dzimumu? Si "lapele" butu nepieciesama, neskatoties uz arejo izskatu. Vienmer izvelos par labu sievietem

un cik ilgi sievietes iztur Tavu murmulēšanu? Es it kā redzu, ka Tu vēlies izskatīties tāds augstāka līmeņa prātnieks un zobgalis, bet Tavi komentāri ir tik miglaini un neskaidri, ka...
29.04.2018 20:38 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
un cik ilgi sievietes iztur Tavu murmulēšanu? Es it kā redzu, ka Tu vēlies izskatīties tāds augstāka līmeņa prātnieks un zobgalis, bet Tavi komentāri ir tik miglaini un neskaidri, ka...

Nevis mani komentari ir miglaini un neskaidri, bet tu esi parak piemiliga. Iespejams, tu esi pastulbs, jo neticu, ka sieviete var but tik stulba.
29.04.2018 21:35 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Alexxa Nesapratu kādā sakarā tu man prasi statistikas datus, ja es minēju tikai hipotētiskus piemērus, kas pierāda Stambulas konvencijas vārdu lietojuma absurdumu. Kāda starpība kura rase izdara visvairāk pašnāvības, bet ja tiktu taisīta konvencija ar pamatideju palīdzēt novērst pašnāvnieciskās tieksmes, bet tajā speciālu uzmanību pievērstu noteiktai rasei, es šādā konvencijā saskatītu diskriminējošu pazīmi.
Bet žēl, ka visi Tavi argumenti spēlē uz jūtām. "Jā, bet sievietes cieš visvairāk, ir reāli dati, bet tie visu neatspoguļo. Situācija ir briesmīga." Situācija ir briesmīga, bet tas nenozīmē, ka cietušie jāgrupē. Vienalga, vai cieš 100 sievietes un 1 vīrietis, vai cieš 1 sieviete un 100 vīrieši, bet konvencijai ir jābūt neitrālai, attiecināmai uz visiem, bez liekvārdības.
Vārdu lietojums konvencijā, manuprāt, norāda tikai uz marksisma saknēm, politiskā līdzsvara nelīdzsvarotību(virzību uz sociālismu), kas kopsakarā ar esošo situāciju "progresīvajās valstīs" manī rada tikai bažas par nākotnes likumdevēja priekšlikumiem. Tāpēc, manā skatījumā, valdībām būtu jābūt piesardzīgām ar to, ko viņas ratificē un ko nē.
29.04.2018 21:35 |

Reitings 2185
jautrais rodžer, es esmu aseksuāltransseksuālpersona, dzimums mainīts 5 reizes, vairs nezinu, kā identificēties. etiķetes līmētājs, tu...
novērtēju, ka reiz spēji uzrakstīt divus kaut cik sakarīgus teikumus.
29.04.2018 21:45 |

Reitings 2185
rodžer, zini to anekdoti - i tu vihažu ja ves v belom?
29.04.2018 21:49 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Mans nepopulārais viedoklis :D ...man personīgi, nav žēl to sieviešu, kuras tiek iekaustītas no vīra puses. Nepārprast, man tas neliekas normāli un tādi vīrieši ir slimi un nestabili, viņu rīcībai nav attaisnojuma, un viņi par to būtu pelnījuši saņemt sodu. Bet kaitina arī tās sievietes, kurām ir upura sindroms, kuras ir tādas lupatas kas to regulāri pieļauj. Beigu beigās, tā ir sievietes brīva izvēle, tikties ar šādu vīrieti, dzīvot ar tādu kopā, precēties ar tādu un radīt ar tādu bērnus, neviens taču aiz matiem pie altāra nevilka. Cilvēks no zila gaisa nemainās no normāla mīloša vīrieša un varmāku iekaustītāju. Tāds viņš ir bijis jau būtībā, un ja to nevar pamanīt esot ilgstošās attiecībās..nu tad sorry, kādā pasaulē tā sieviete vispār dzīvo? No tāda ir jāaiziet jau pēc pirmās roku pacelšanas. Bet sievietes tad pēkšņi sãk sevi par nevarīgām pataisīt un atrod 101 attaisnojumu kāpēc no tāda loha neaiziet. Tas "nav kur iet" vispār ir wtf, ko tad ellē tu visu dzīvi esi darījusi, ja pat mazāko dzīvoklīti nevari noīrēt?? Tas viss ir sievietes pašas izvēle. Es teiktu ka ir daudz nopietnākas problēmas kam būtu jāpievēršas.
29.04.2018 22:27 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tikai atkārtota vardarbība skaitās? Ja tas notiek pirmo reizi, tad tam nevajag pievērst uzmanību, jo "gadās" un nevajag runāt, ka tā ir vardarbība?
29.04.2018 22:36 |

Reitings 2185
daudz nopietnākas problēmas? vienmēr jau var skalu pielāgot.
29.04.2018 22:37 |

Reitings 7408
Fiestar, atver konvenciju un lasi. Tā ir paredzēta jebkuram, kas cieš no vardarbības, sievietes īpaši ir izceltas sadaļā par līdztiesībām, jo nu filozofē Tu kā gribi, gan algu starpība, gan citas problēmas, ar ko joprojām, arī attīstītās valstīs, saskaras sievietes, ir reāla.
29.04.2018 22:48 |

Reitings 470
Alexxa Es konvenciju atvēru daudz reizes un izlasīju tik pat. Es redzu, kas tur ir ierakstīts un es saprotu kāds ir konvencijas tvērums. Bet atkārtošu vēlreiz, ka vārdu lietojums konvencijā ir lieks. Un ja vardarbības novēršana ģimenē ir konvencijas mērķis, tad tā tam arī jābūt rakstītam. punkts. nekādas vaimanāšanas par īpašām grupām, kam iet grūti, kam iet viegli. Tāds likums vienmēr ir bijis un tādam tam ir jābūt. Bez emocijām. Vai no vardarbības cietusi sieviete vai vīrietis juridisko faktu un sekas nemaina, tāpēc ir lieks.
Un tu mani tagad vēl pārsteidzi ar wage gap. Vienkārši nagla zārkā, laikam Latvijai tomēr no "progresīvās kustības" neaizmukt... Žēl. 78 centi pret 1 eiro, vai kā tur bija? Obama bija ne tikai briesmīgs prezidents, bet vēl visu pasauli saindēja ar debīliem un pārprastiem statistikas datiem. Wage gap ir balstīts uz datiem, ka vidēji sieviete saņeem 78% no vīrieša algas, bet šie lielumi neņem vērā attiecīgās pozīcijas, nodarbošanos, darba ilgumu, bet samet visus vienā maisā. Realitātē sievietes strādā īsākas stundas, sakarā ar pusslodzes darbiem, sievietēm ir garāki atvaļinājumi, sakarā ar bērnu kopšanas atvaļinājumu, sievietes vidēji biežāk IZVĒLAS pārstāt strādāt pēc 30, jo grib audzināt ģimeni. Šie ir tikai daži no faktoriem, ko wage gap pieņēmums vienkārši ignorē, lai savu emocionālo bēdu stāstu varētu pārdot cilvēkiem, kas neieskatās pētījumos un neapdomājas, kāpēc kaut kas notiek.
Ja Tu zini sadzīvē gadījumu, kur par precīzi vienādu darbu sieviete saņem mazāk kā vīrietis, lūdzu iesaki tam cilvēkam griezties tiesā, jo darba likuma 7. panta 2. daļa + vispārējais diskriminācijas aizliegums nepieļauj šādu darba devēja rīcību attiecībā uz darba ņēmējiem. Tā apspiestā sieviete nopelnīs daudz naudas.
Nejau wage gap vai īpašo grupu apspiešana ir Rietumu problēmas. Problēmas ar ko sastopas Rietumu valstis ir
1) jaunās ģenerācijas feminisms, kas izdomā jaunus jēdzienus un izvelk problēmas no tukša gaisa, jo arī viņām visas tiesības jau vairākus gadu desmitus ir pieejamas. Es ceru, ka jebkura sevi respektējoša sieviete mūk no tādām pa gabalu.
2) LGBTQ grupējumi, kas paši vairs nezina, ko ar sevi iesākt, jo visas viņiem reāli nepieciešamās tiesības attīstītās valstis jau sen kā atbalsta. Tik tālu galējībās iegājuši, ka pat paši transseksuālie un homoseksuālie cilvēki jau kaunās no šī grupējuma.
3) cilvēki, kas saslimuši ar sociālo tīklu izraisītām mentālām slimībām, kas rezultātā visu laiku meklē atbalstu, atpazīstāmību, uzslavas no citiem, sajūtu, ka viņu viedoklis ir svarīgs un novērtēts un piederību "bariņam".
29.04.2018 23:34 |

Reitings 2185
LGBTQ grupējumi
===
ceru, ka Tavs mājoklis ir drošs un šie grupējumi netiks iekšā šonakt
29.04.2018 23:41 |

Reitings 470
Viss kārtībā, netiks. Piemetu Q burtu klāt, ko nevajadzēja, bet es viņu nosaukumos neiedziļinos.
29.04.2018 23:44 |

Reitings 470
Hah, tikko apskatīju pareizos burtus un sasmējos. Laikam tagad pareizi ir LGBTTTQQIAA. Nez kurš alfabēta burts tiks pievienots rītdien.
Tiešām apkauno tos cilvēkus, kas cīnījās pret reāliem tiesību aizskārumiem.
29.04.2018 23:56 |

Reitings 7408
Jebko, lai tikai attaisnotu vardarbību.. :'-(
30.04.2018 03:44 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Vardarbības pamatā ir ekonomiskās problēmas. Tāpēc to atrisināšana vien jau uz pusi mazinātu vardarbību. Nu, bet Latvijā jau visiem patīk problēmas risināt pēc instrukcijām. Daudzas ir ar mieru pieciest vardarbību tikai tāpēc, lai bagāts vecis viņas nepamestu. Šai gadījumā tādai sievietei būtu grēks sūdzēties. Un piekrītu arī MarioGetYour par to, ka tāds tādu atrod. Vai kāds tām sievietēm liedz no tiem kaušļiem aiziet? Un nebūt neattaisnoju tādu kaušļu rīcību. Un, kā jau vairākkārt norādīju, pat ja konvencija tiks ratificēta, ir ļoti maza garantija, ka tiks pilnvērtīgi aizstāvētas bērnu tiesības un atrisināts jautājums par īpašuma dalīšanu konfliktsituācijās.
30.04.2018 04:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits