domāju, ka ar jebkuru darbu, strādājot pilnu darba laiku, vajadzētu nopelnīt, lai nodrošinātu sev pamatvajadzības- samaksāt par īri, komunāliem, paēst, apģērbties, transports, veselības aprūpe. Te tas nesanāk
Ja rīt pilnīgi, pilnīgi visi Latvijas lielveikalu kasieri iesniegtu atlūgumus un pateiktu, ka zem 700 uz rokas nestrādās, veikaliem nekas cits neatliktu, kā celt algasJa tantei būtu riteņi, viņa būtu tramvajs!:)
Ja rīt pilnīgi, pilnīgi visi Latvijas lielveikalu kasieri iesniegtu atlūgumus un pateiktu, ka zem 700 uz rokas nestrādās, veikaliem nekas cits neatliktu, kā celt algasJa nopietni, iespējams, ka tiešām tas lielveikalus piespiestu pacelt algas. Cita lieta, ka kasieru prieki ilgtu kādus 2-3 mēnešus, proti, tik ilgi, kamēr lielveikali nepasūtītu un neuzstādītu pašakalpošanās kases, pēc kā 2/3 kasieriem pateiktu paldies par darbu.
Man šķiet, ka 500-600 uz rokas šādām darbam ir OK, jo tur nevajag ne izglītību, ne īpašas zināšanas.
es nevaru! Dārta tu vienmēr visur esi tik zinoša un kritiska? Es domāju, ka ir gan jāzina kā rīkoties un kur rīkoties un kaut kādai saprašanai ir jābūt, jo tomēr strādā arī ar cilvēkiem. Katrs cilvēks neatkarīgi no veicamā darba ir pelnījis cilvēka cienīgu algu. Darbs tikai vairāk izklausās piemērots studentiem.
Vai ir kāds objektīvs iemesls, kāpēc skolas sekretārei jābūt darbā no 9:00-17:00? Īstenībā- nav. Tā ir darba devēju neprofesionalitāte visos amatos likt vienādu darba laiku. Kas mainītos, ja sekretāres darba laiks būtu no 8:00-14:00? Reāli- nekas. Bet uz tādu darbu pretendenti rindā stātos- jo var apvienot ar otru darbu vai studijām. Bet nu patīk DD, ka visi nīkst vienādas stundas.
Ja nopietni, iespējams, ka tiešām tas lielveikalus piespiestu pacelt algas. Cita lieta, ka kasieru prieki ilgtu kādus 2-3 mēnešus, proti, tik ilgi, kamēr lielveikali nepasūtītu un neuzstādītu pašakalpošanās kases, pēc kā 2/3 kasieriem pateiktu paldies par darbu.Mulkibas, pensionari, invalidi un vel daudzi jo dsaudzi joprijam izvelas kasi kur ir kasieris. Pavero, un padoma logiska tas tas bija un bus. Un veikala vel jakrame plauktus, jaapkalpo aiz letes, jaskatas termini, ta ka sitais bus viss robotuzets LV ...nesmidieniet. Japana pat ta nav ka veici nebutu personala kur nu vel lv... :-P:-D:-D:-D
Mulkibas, pensionari, invalidi un vel daudzi jo dsaudzi joprijam izvelas kasi kur ir kasieris. Pavero, un padoma logiska tas tas bija un bus. Un veikala vel jakrame plauktus, jaapkalpo aiz letes, jaskatas termini, ta ka sitais bus viss robotuzets LV ...nesmidieniet. Japana pat ta nav ka veici nebutu personala kur nu vel lv...
0% partikas veikalu - rimi, maxima filiales (drizuma gan jau bus ari lidl) - , ko apmekleju es, jau ir ar pasapkalposanas kasem, kaut ta ir samera jauna lieta prieks Latvijas. Cik redzu, daudzi tos izvelas.jezin, tadas kases LV ir jau vairakus gadus, un ...joprjam invalidi, pensionari un daudzi citi izvelas kasi kura ir kasieri. Un ja tajas kaes tapat ir viens uzraugosais darbinieks:-P:-P:-P:-P:-P