1.Man ir Mirena uz 5 gadiem, jau otraa peec kaartas. Pret hormoniem juutiigaakaam iesaka minispiraales, tajaas ir veel mazaaka hormonu deva un taas laikam bija uz 3 gadiem. Svara pieauguma man nekaada nav, bet, kaa jau mineeju, man nav nekad bijushas negatiivas reakcijas uz hormoniem, ne uz avaarijas kontracepciju “jauniibaa”, ne uz parastajaam hormonaalajaam tableteem, ne uz spiraaleem, kad paargaaju uz taam. Bet par svaru labaak googleet viedokljus, jo man nekad nav bijis lieks svars ne no kaa, taa ka man nav iisti viedoklja.
2. Ja nepareizi ielikta vai nosliideejusi, tad teoreetiski spiraale ir jaajuut - jaasaakas pastiprinaatai asinjoshanai vai saapeem vai sveshkjermenja sajuutai, vismaz taada ir teorija. Taa ka domaaju, ka to nevareetu taa vienkaarshi palaist garaam. Cita lieta, ka dalja sievieshu ignoree blakusparaadiibas vai paziimes, ka kaut kas nav taa kaa vajag un tad briinaas. Plus paarbaudees pie ginekologa ultrasonograafijaa var redzeet, vai spiraale smuki staav savaa vietaa. Protams, neskries jau katru meenesi to dariit, bet tas taa starp citu.
3. Tas nelaimiigais iekrishanas procents visbiezhaak rodas tad, kad ir ignoreetas paziimes par spiraales nosliideeshanu vai taa notureeta ilgaak par paredzeeto terminju, To jau iekritushaas neveelas atziit. Protams, tiiri mediciiniski iespeejams, ka k.kaada tur procenta dalja “iekritiis” arii ar labi staavoshu un nepaartureetu spiraali, nu bet tad atliek tikai celibaats, jo hormonaalaa spiraale ir vien no droshaakajaam metodeem.
P.S. Aaa, aizmirsu piebilst, ka pirmos 3-4 meeneshus peec ielikshanas bus neregulaara smeereeshanaas, kameer organisms pielaagojas. Tikpat labi taa var arii nebuut, bet lielaakoties ir visaam. Tad nu bez ieliktniishiem neiztikt, bet normaalaa variantaa tas ir tas pats viens standarta ieliktniitis uz dienu, ne jau vesela kaste. Vnk minimaali smeereejas asinis, bet tik maz, ka, piemeeram,intiimajai dziivei tas netraucee.