Par studiju kredītiem nezināšu neko.
Bet par NI nr- kad es pieteicos, tad sistēma bija šāda- zvanīju uz konkrētu telefona nr, kur pateicu savus datus ieskaitot UK adresi- man noteica apmeklējuma laiku un kurā Jobcenter jābūt, kur devos ar savu pasi un atbildēju uz vairākiem jautājumiem, kas apliecina identitāti. NI numuru iegūšanai nevajag nekādus papīrus ar adresi- bet tev ir jāzin kāda adrese ko nosaukt un arī pats NI numurs tiks sūtīts pa pastu uz šo adresi. Tā kā ja tev ir jau kāds draugs UK, tad šo posmu vari pat sarunāt ar šo cilvēku, lai ļauj uzrādīt savu adresi un pēc tam saglabā vēstuli. Pa pastu NI numuru atsūta aptuveni mēneša laikā pēc klātienes intervijas.
Par bankas kontu- tas ir krietni sarežģītāk reizēm- bankas prasa ID un proof of adress- tev ir nepieciešams kāda viņu atzīta vēstule uz kuras ir tava adrese Uk un tavs vārds. Un šo papīru saraksts, ko viņi pieņem ir diezgan ierobežots. Tur der council tax rēķini, citu anglijas bankas kontu izraksti, komunālo rēķini- man tas prasīja gandrīz gadu, kamēr atvēru kontu Barclays, jo piemēram īres līgumu viņi neakceptēja. Un ja īrē atsevišķu istabu mājā, komunālo rēķinus ir pagrūti iegūt. Bet, kad atver vienu kontu, nākamos atvērt ir vienkāršak par vienkāršu :-D Esmu izmēģinājusi gan Natwest, gan Halifax, gan Lloyds, gan Barclays- Barclays manā uztverē ir viennozīmīgi vislabākā- nekad nav bijušas problēmas, ērta telefona aplikācija, viss vajadzīgais vienmēr atsūtīts.