akjelcikvar, patīk, protams, man šie viedokļi, ka liekais svars ir nolaidība, noteikti tiek patērēts viss kaut kas, bet citiem melo...Te ir bijušas vairākas tādas diskusijas, līdz šim esmu mēģinājusi neiesasitīties, bet nu ehough is eough. Īpaši, ja viedoklis nāk no cilvēkiem, kam reāli nav bijusi saskarsme ar vairogdziedzera problēmām, bet tādas problēmas ir 50% sieviešu, kuras lieto hormonālo kontracepciju. Protams, uz sitiena man nav pieejama statistika, cik procenti no kopējā sieviešu skaita to lieto... Nezinu arī dzimumu, kuru pārstāvi, bet no vīriešu puses apgalvojumi par to, ka hormoni neietekmē sievietes svaru ir vispār ārpus jebkuras elementāras cieņas principiem!
Esmu gājusi tam cauri, tādēļ vari saukt mani kā gribi, bet šī ir mana pieredze un reāla situācija. 2 gadu laikā, kopš vairs nelietoju ok (pirms tam lietoju aptuveni 10 gadus), īpaši nemainot ne ēdienkarti, ne fizisko slodzi, 2 gadu laikā svars konstanti samazinās un šobrīd ir samazinājies par 14 kg (nu labi 2 no tiem ir uz stresa pamata:-D). Pirms tam varēju kaut mēnesi dzīvot uz salātiem (bez majonēzes vai krējuma), max nost 2kg, kas pēc brīža ir atpakaļ, jo hormoni ietekmē ne tikai vielmaiņu, bet arī apetīti.