Labdien, meitenes!
Gribēju apjautāties, kādi jums ir velosipēdi (nu vismaz kāda veida, ja nevēlaties precīzi teikt)? Cik daudz un pa kādiem segumiem braucat?
Es sāku apsvērt domu, ka man vajadzētu iegādāties jaunu riteni. Man pašai ir nu jau pavecs pilsētas ritenis. Viss forši, patīk, labs un ērts ikdienā. Bet pagājušajā gadā ar draugu sākām daudz visādus aktīvus izbraucienus ar riteni pie dabas, pa ceļiem un neceļiem. Mans dzelzs rumaks gan gods godam turējās, bet pašai palika žēl viņu tā nodzīt. Pie tam dažādos neceļa apstākļos tomēr tik ērti nav. Tāpēc domāju, ka varbūt vajadzētu riteni visādām šādām aktivitātēm, jo šovasar vēlos vēl vairāk visur izbraukāties ar riteni.
Bet...man īsti nav saprašanas, kāda veida ritenis labāk derētu, ja plānots daudz braukt gan pa asfaltu, gan grants ceļiem, gan meža ceļiem utml. Piem., šovasar ir plānā nobraukt 80 km līdz jūrai vai Igaunijas robežai in tad pa mežiem padzīvoties. Kā arī ogu laikā daudz sanāk braukt pa mežiem ogās. Un tā visādi. Kāds ritenis šādiem nolūkiem labāk derētu? MTB? Tūrisma? Šie ir divi varianti, pie kā esmu nonākusi, lasot aprakstus, bet īsti nesaprotu, kurš variants būtu piemērotāks. Gribētu kādus ieteikumus un padalīšanos pieredzē, lai varu jau tagad, kamēr slimoju, pačekot variantus internetā. Protams, iešu arī uz velo veikalu, ka izveseļošos, bet gribētos jau tagad papētīt opcijas.