Dzīvokļa īre

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kuras īrē vai meklē īres dzīvokli, kādas ir jūsu prasības, t.i., kas ir tas, kas jūs apmierina vai kam dotu priekšroku izvēles gadījumā?
Cik izmaksā gāzes apkure? Vai to vispār ir ērti lietot?
30.03.2018 19:24 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Nicola, saimnieks ir saimnieks, normāls vai nē, un pieeja savam īpašumam ir pašsaprotama lieta.
Ja es pamanītu, ka mani īrnieki pa kluso nomainījuši atslēgas, viņiem nāktos meklēt citu dzīvesvietu.
31.03.2018 11:57 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
et kāpēc jūs, kas izīrējat, neļaujat/neļautu tās atslēgas mainīt? K
es nelautu jau kapec paskaidroju. Diez vai irnieks butu gatavs mainit durvis, uz tadam pasam bet ar citam atslegam. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
31.03.2018 11:58 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Šobrīd dzīvojam jau nopirkta dzīvoklī, bet kādreiz kad izīrējām, meklējām skaistu vietiņu ar sakarīgu saimnieku. Un jā, saimniekam pašam tas likās normāli, ka mēs maksājam par dzīvokli un loģiski ieliekam savu atslēgu. Ir taču ģimenes, kuras visu mūžu dzīvo īrētā dzīvoklī.
Kad izvācāmies, piedāvājām naudu, lai viņš var ielikt atpakaļ atslēgu kādu viņš vēlas.
31.03.2018 12:05 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ļauj mainīt atslēgas un neiebilst. Pēdējā dzīvoklī vispār bija viena slēdzene tāda, kura sprūda..Pati saorganizēju nomaiņu, lai nebūtu tā, ka beigās netieku dzīvoklī iekšā. Tāpat katru mēn. saimniece nāca pēc naudas , atrādīju dzīvokli un viss bija ok. Beigās atdevu jauno atslēgu komplektu.
Nav bijušas tik labas slēdzenes kā te ielikts. Līdz šim īres dzīvokļiem ir bijušas vnk, parastas slēdzenes.
31.03.2018 12:06 |

10 gadi
Reitings 10290
Kapec nelautu mainit?
- jo tas ir MANS ipasums un manas atslegas;
- ja es gribu, piemeram, reizi gada apskatit dzivokli, bet irnieks nelaizh;
- ja irnieks nopludina dzivokli, bet pats ir prom un nevar ielaist.
Un drosivien vel citi gadijumi.
Bet es esmu idels saimnieks- neeju un netrauceju vinus vispar. Ka ari irnieki mums ir normali bez stulbam prasibam.
31.03.2018 12:06 |

Reitings 23705
Kadas atslegas jus mainijat? Vecam koka durvis parastas? Jo zirnekli mainit labam jaunam durvim...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
31.03.2018 12:09 |

Reitings 23705
Nav bijušas tik labas slēdzenes kā te ielikts. Līdz šim īres dzīvokļiem ir bijušas vnk, parastas slēdzenes.
a paldies, tagad skaidrs. U ko tad ja butu jaunas durvis ar labam atslegam padargam? durvis mainitu?
31.03.2018 12:11 |

10 gadi
Reitings 2563
Kad es īrēju, man galvenais bija:
* Rajons (Lai nav kaut kādā maskačkā, Purvciemā vai Grīziņkalnā, piemēram. Pat, ja tālu no darba, tas nebija svarīgi, galvenais, lai patīkams rajons)
* Vizuālais stāvoklis gan mājai no ārpuses, gan dzīvoklim. Nespētu dzīvot dzīvoklī ar briesmīgām, bezgaumīgām tapetēm (pat ja svaigi līmētām) vai paklāju pie sienas.
* Vanna - obligāti.
* Un, protams, saimnieki. No vecas tantiņas visticamāk nekad neīrētu.
Par to atslēgu maiņu - es gan nekad tā neesmu darījusi, bet īstenībā vismaz no īrnieka viedokļa pilnīgi saprotama vēlme. Jo saimnieks nemaz nedrīkst tā iet ar savām atslēgām, kad viņam sagribās. Tas ir iepriekš jāsaskaņo ar īrnieku, līdz ar to tās atslēgas nemaz nav vajadzīgas, kamēr īrnieks tur dzīvo.
Es pati esmu īrējusi kādus 10 dzīvokļus un vienreiz ir gadījies tā, ka saimniece bez iepriekšējas brīdināšanas ienāca dzīvoklī ar savām atslēgām, turklāt es biju uz vietas, labi vismaz, ka ne kaila :-D Nu tas nav patīkami. Pēc tam visu laiku jādomā, vai tik saimniece kuru katru brīdi neienāks.
31.03.2018 12:20 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Sava dzīvokla atslēgas mainītu starp īrniekiem. Ja ne abu durvju, tad vienu. Kopiju noteikti paturētu sev, jo man nebūtu pieņemami varianti, ka kaut vai plīsušu trubu gadījumā netieku iekšā.
Man nevienā īres dzīvoklī saimnieks bez ziņas nav nācis. Patiesībā nevienā nav nācis pat to reizi mēnesī īri savākt, jo vienmēr viss notiek caur pārskaitījumiem.
Vienīgā reize - kad tika mainīti logi, un viņš kopā ar strādniekiem nāca uzmērīt un remonta gaitā pārbaudīt progresu. Arī vienmēr vienojoties par laiku, kad kāds būs mājās.
Teorētiski svešajiem vai saimniekiem vispār būtu varen grūti notrāpīt momentu, kad kāds no mums nav mājās, par cik nestrādājam 8-5 darba laiku un bieži ieskrienam mājās arī dienas vidū.
31.03.2018 12:20 |

Reitings 23705
bet ja duvauni ja dzivokli suoerigs remints, ka durvus vecas ar vecam parstam atslegam. Jeb tomer ka pienemu bez ta saucama eiroremonta?
31.03.2018 12:27 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Bet kāpēc jūs, kas izīrējat, neļaujat/neļautu tās atslēgas mainīt? Kam jums vajadzība izīrētajā dzīvoklī iet bez īrnieku klātbūtnes? Un tāpat var nomainīt pa kluso, atslēgu nomainīt nav nekāda raķešu zinātne un durvis tamdēļ nav jāmaina. Ja saimnieks nenāks slepus, tad maiņu nemanīs.

Jēziņ, ne jau lai ietu iekšā.
Pagriez arī otrādi, saimnieks uzticas, skatās, vērtē, cik normāls ir īrnieks. Kāpēc tikai tev būtu jāuztraucas par ''drošību'' un to, ka nāks saimnieks rakāties? Varbūt cilvēks uztraucas par savu īpašumu un arī negrib, ka iekšā dara sazin ko. Vajag paskatīties no abām pusēm. Kā pamanītu, ka bez atļaujas ir nomainītas atslēgas, uzreiz uz ielas tos īrniekus. Tā ir pilnīga patvaļa. Un drīzāk norādītu, ka kaut ko neatļautu grib šie cilvēki tur darīt. Tāpat kā neizdomā īrētā dzīvoklī uz savu galvu apvienot virtuvi un istabu, piemēram, tāpat arī šo.
Pilns ar gadījumiem, kur izīrē, nemaksā un pēc tam vispār nevar rokās sadabūt tos īrniekus, jo pirmais iespaids maldīgs diemžēl bijis - vai arī uzturas vairāk cilvēku nekā teikts. Un nevajag teikt, ka tad nu pats vainīgs. Tu esi tikai īrnieks, īpašums pieder citam un viņam ir tiesības, ka tu ievēro viņa noteikumus vai vācies citur.
Tāpat ir ārkārtas situācijas, gāzes noplūde kaut vai, nu jātiek tur ir un viss. Un vēl citi gadījumi, kuri nu pierāda, ka atslēgas maiņa - ja vēl uz savu roku, naivi cerot, ka tad jau pamanīs tikai, ja gribēja urķēties - ir sviests. Cik dīvainam jābūt, lai domātu, ka pamanītu tikai tad, ja nāktu rakāties īrnieku mantās. Ja esi atbildīga, normāla īrniece, tad neviens pat aplūkot, kas tur notiek gadā nenāks. Ienāks priekšnamā un viss, kaut gan varētu pārbaudīt, vai nav nelikumīga būvniecība kaut vai utt.
31.03.2018 12:32 |

Reitings 169
Reģ: 23.02.2018
Jēziņ, ne jau lai ietu iekšā.
Pagriez arī otrādi, saimnieks uzticas, skatās, vērtē, cik normāls ir īrnieks. Kāpēc tikai tev būtu jāuztraucas par ''drošību'' un to, ka nāks saimnieks rakāties? Varbūt cilvēks uztraucas par savu īpašumu un arī negrib, ka iekšā dara sazin ko. Vajag paskatīties no abām pusēm. Kā pamanītu, ka bez atļaujas ir nomainītas atslēgas, uzreiz uz ielas tos īrniekus. Tā ir pilnīga patvaļa. Un drīzāk norādītu, ka kaut ko neatļautu grib šie cilvēki tur darīt. Tāpat kā neizdomā īrētā dzīvoklī uz savu galvu apvienot virtuvi un istabu, piemēram, tāpat arī šo.
Pilns ar gadījumiem, kur izīrē, nemaksā un pēc tam vispār nevar rokās sadabūt tos īrniekus, jo pirmais iespaids maldīgs diemžēl bijis - vai arī uzturas vairāk cilvēku nekā teikts. Un nevajag teikt, ka tad nu pats vainīgs. Tu esi tikai īrnieks, īpašums pieder citam un viņam ir tiesības, ka tu ievēro viņa noteikumus vai vācies citur.
Tāpat ir ārkārtas situācijas, gāzes noplūde kaut vai, nu jātiek tur ir un viss. Un vēl citi gadījumi, kuri nu pierāda, ka atslēgas maiņa - ja vēl uz savu roku, naivi cerot, ka tad jau pamanīs tikai, ja gribēja urķēties - ir sviests. Cik dīvainam jābūt, lai domātu, ka pamanītu tikai tad, ja nāktu rakāties īrnieku mantās. Ja esi atbildīga, normāla īrniece, tad neviens pat aplūkot, kas tur notiek gadā nenāks. Ienāks priekšnamā un viss, kaut gan varētu pārbaudīt, vai nav nelikumīga būvniecība kaut vai utt.

++++
Arī īrēju dzīvokli, bet man nekad nav ienācis prātā, ka es kā īrnieks bez saimnieka ziņas varētu nomainīt atslēgas uz savu roku (bet tad jāmaina būtu uzreiz visas durvis). Neesmu paranoiska.
31.03.2018 12:39 |

Reitings 23705
Arī īrēju dzīvokli, bet man nekad nav ienācis prātā, ka es kā īrnieks bez saimnieka ziņas varētu nomainīt atslēgas uz savu roku (bet tad jāmaina būtu uzreiz visas durvis). Neesmu paranoiska.
tiesi ta!
Jo labos ar super remontu, dzivoklos ari logi un durvis ir jauni, un ar labam atslegam. ;-) tapec es ta sasmejos par to atslegu mainu, bet vienkrasakam dzivokliti ja var mainit letas atselags cik uziet.
31.03.2018 12:42 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Tam domāts līgums, kur visu var paredzēt, gan kārtību par atslēgām, gan dzīvokļa apskates kārtību, biežumu, gan kādus ierobežojumus, atbildību utt. Par visu ir jāvienojas iepriekš un jāizdomā vai nosacījumi apmierina abas puses.
Plīsušiem ūdensvadiem ir domāta apdrošināšana.
Man viena paziņa (es nesaku, ka viņa ir pilnīgi normāla, bet pirmais iespaids, ka normāla), izīrēja dzīvokli un tad ik pārdienas līda pa klusam skatīties vai īrnieks kārtīgi mazgā viņas jauno plīti un ledusskapi. Un bija pat nobildējusi, ka tā plīts netīra. Nē, to, ka tā notiek, īrnieks nemanīja ilgu laiku.
31.03.2018 12:46 |

Reitings 23705
1. ari tehniku dzivokli var apdrosinat, un ligua ieklaut ka bus jaatmaksa ja sabojas. Un ieklaut ka visur jabut tiribai KATRU dienu.
2. jair tada paranoja par savu tehniku, dzivokli nav jaizire bet pas ai jamaksxa komunalie un jatur tukss. Tiesi tik vienkarsi.
3. es paranoikiem dzivokli neiziretu, sie mainitu durvis tikai atslegu del? Un man nebutu pieeja savam ipasumam? Neee..no paranoikiem talak.
31.03.2018 12:50 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Plīsušiem ūdensvadiem ir domāta apdrošināšana.

jā, tā vietā, lai ieietu dzīvoklī un pēc iespējas ātrāk aizgrieztu ūdens padevi dzīvoklim, gaidīsim, kad pēc 3 dienām īrnieki atgriezīsies no atvaļinājuma, vai nogriezīsim ūdeni visai mājai. Nekas, apdrošināšana nosegs |-)
31.03.2018 12:53 |

Reitings 2290
Neviens izīrētājs netup pie sava dzīvokļa ar atslēgu, lai ūdens avārijas gadījumā tās atslēgtu. Izīrētāji tāpat ir ceļojumā, darbā, citā pilsētā utt un pieeja nav nodrošināta.
31.03.2018 12:59 |

10 gadi
Reitings 10290
Tiesi ta, liguma var visu atrunat. Prichom atslega jamaina?
31.03.2018 13:00 |

Reitings 2290
Man gan šķiet, ka atslēgas maiņa zināmā mērā ir arī dz.īpašnieka drošība. Ja īrniekam kaut kas no dzīvokļa pazudīs, kaut paša vainas dēļ, tikpat labi viņš var pastāvēt uz to, ka zādzību veicis saimnieks, jo ir brīva pieeja telpām. Nemaz nerunājot, ka to visu var speciāli izmantot ļaunprātīgi.
31.03.2018 13:07 |

Reitings 23705
Tiesi ta, liguma var visu atrunat. Prichom atslega jamaina?
et tam ir vajadziga logika!
nemaz nerunajot par to ka labam dzivokli ar suoerigu remintu bus jaunas durvis ar labam dargam atslegam. Un ja velas mainit, nu tad jamaina durvis.....:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
31.03.2018 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits