Dzīvokļa īre

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kuras īrē vai meklē īres dzīvokli, kādas ir jūsu prasības, t.i., kas ir tas, kas jūs apmierina vai kam dotu priekšroku izvēles gadījumā?
Cik izmaksā gāzes apkure? Vai to vispār ir ērti lietot?
30.03.2018 19:24 |

Reitings 429
Reģ: 03.01.2017
Neviens saimnieks nemūžam tik glupam punktam nepiekristu. Tomer ir jatiek šad tad dzivokli uzmest aci un godigi cilveki pa tavām mantam neložņās! Kā vispar tik stulba doma tev var ienākt prāta ? Tomer irejot dzivokli ir jāreķinas ar to, ka tas nav tavs un saimnieks ir tiesīgs , kad grib braukt apskatīties!!!!
30.03.2018 22:56 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Biju uzrakstījusi garu palagu, viss pazuda (t)
Īsumā tā: :-D
Nesen ar draugu pabeidzām īres dzīvokļa meklējumus, kas mums aizņēma 2-3 nedēļas. Lielākās prasības bija:
-lai atļauj dzīvot ar kaķi
-normāls remonts, lai ir patīkami dzīvot
-divas istabas, ar atsevišķu guļamistabu un lielu gultu
-plašs un saulains
-lai kaķim arī tur būtu ērti
-Valdemāra RIMI vai VEF tilta rajonā
-Ne dārgāku par 350 EUR
Kopumā atradām to, ko gribējām vienā no jaunajām mājām. Ja būtu meklējuši vēl ilgāk un pacietīgāk, iespējams, ka atrastu arī ko mazliet lētāku vai vēl izdevīgāku vietu mums abiem. Un vispār varu teikt, ka man ļoti patīk tas, ko atradām. Ir mazi mīnusiņi, bet kuram īrētam dzīvoklim tādu nav.
.
Mums īres līgumā ir stingri atrunāts, ka mēs atslēgas mainīt nedrīkstam. Ir atrunāts arī, ka īpašnieks bez kāda no mūsu klātbūtnes tur nedrīkst ienākt, un par savām vizītēm viņam jābrīdina mūs.
Manuprāt, normāla prasība.
30.03.2018 23:03 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
*2-3 istabas
*virtuve atsevišķi
* nemēbelēts
*vanna
* lai nav pirmais vai pēdējais stāvs
* lai nav tāda studentu komunaļņiku māja
* stāvvieta vai samērā leta stāvvieta tuvumā
* centrālāpkure un vispār lai silts
* dzīvniekiem jā
* lai nav cita māja tieši pretī logiem, lai ir skats
* ideāli, ja ir pagrabs, bēniņi vai kaut kāda noliktavu telpa.
30.03.2018 23:39 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
vēl noteikti jābūt augstajiem griestiem.
30.03.2018 23:40 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Wow prasiba par atslegas mainishanu ir vairak ka divaina. Ta ka pati izireju dzivokli, tad es nemuzham nepieljautu tadu gadijumu. Kads saimnieks vispar tam piekrit?

Visur, kur esmu īrējusi tur esmu nomainījusi atslēgas. Neredzu neko dīvainu. Tā var nodrošināties gan no saimnieku vēlmes nākt dzīvokļos, kad vien vēlas(te ir lasīti tādi atgadījumi), gan arī no iepriekšējajiem īrniekiem. Man bijušais draugs vispār bija paranoiķis un viņam bija bail par to, ka bijušie īrnieki kādu dienu var atnākt un izzagt dzīvokli, jo dzīvoklī turēja dārgu tehniku.
Prasības, lai:
# labā tehniskā stāvoklī;
# dzīvoklī ir viss nepieciešamais dzīvošanai (gulta, skapji, ledusskapis un tml.);
# ir silts dzīvoklis;
# viegli, ērti nokļūt uz centru, lai nokļūšanas laiks līdz centram ir max sastrēguma stundās 1h;
# ir blakus veikals, transporta pietura;
# centrālā apkure.
2istabas dzīvoklis maksāja 200eur (studio tipa . Viena istaba un otra viesistaba apvienota ar virtuli) , 1istabas 150eur.
31.03.2018 00:05 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Kad meklēju īrei dzīvokli, manas prasības bija -
1) zema cena
2) lai ir tuvu centram, apmēram līdz 15min braucot
3) lai labi izskatās gan iekštelpās, gan mājas ārpusē (saprāta robežās, nav domāts tikai jaunie projekti, bet domāts tā, lai gluži bomžatņiks vai padomjlaika antikvariāts nav)
4) lai ir kaut kādas mēbeles (skapis utml)
5) lai virtuve un dzīvojamā istaba ir atsevišķi
6) lai sakarīgi īpašnieki, nu cik var saprast no nelielās komunikācijas. Nevēlētos īrēt, piemēram, no vecas tantiņas, kas savā paranojā nāktu apraudzīt dzīvokli. Tagadējie īpašnieki netraucē vispār, izņemot to vienu reizi mēnesī, kad jāsamaksā
7) lai nav mākleris, jo negribas vairāk maksāt
Dzīvokli atradu jau pirms laba laika. Uz doto brīdi būtu vēl klāt pāris prasības sakarā ar mašīnas stāvvietas esamību un lielāku platību, kā arī būtu foršs pluss regulējama apkure, jo man ir tiešām karsti 95% šīs ziemas un ļoti bieži stāv vaļā logs.
31.03.2018 00:52 |

Reitings 1180
8) lai blakus/netālu ir sabiedriskais transports
31.03.2018 00:53 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Visur, kur esmu īrējusi tur esmu nomainījusi atslēgas. N
durvis vecas? Jo ja piemeram man vajadzetu mainit atslegu, vienakarsak nimainit durvis, un ari tas nav lets prieks. Ka var nimainit atselgu ats aucamo pauk ka jaunas duvis?:-O
31.03.2018 00:58 |

Reitings 23705
un otru atselgu nemaz neradisu, ta vel trakaka jo jauna. Nav naudu zel tadas mainit:-O:-O:-O ne ja durvis vecas, ar vecam letam atslegam tad ja....
31.03.2018 00:59 |

Reitings 1180
9) lai nav pirmais stāvs.
Komunālos maksāju īpašniekam, bet rēķini ir apskatāmi. Sākot īrēt, piedāvāja, ka vai nu viņi apmaksā vai es, izvēlējos vieglāko.
31.03.2018 00:59 |

Reitings 23705
bet par to atslegu mainu nevaru beigt smieties...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
31.03.2018 01:04 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Irejam un atslegas nekadas nemainijam un netaisamies, saimnieka ipashums. Saimnieks mums ir ljoti labs, pretimnākošs, pat dzīves grūtībās kad bija ar finansēm grūti uzticējās. Ļoti paveicies.
31.03.2018 08:07 |

Reitings 318
Reģ: 29.01.2009
Nekadā gadījumā neļautu mainīt atslēgas:-O
31.03.2018 09:07 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Man reiz draugs noireja dzīvokli. Pēc kāda laika saku pie viņa palikt arvien biežāk un biežāk. Reiz mana brīvdienā, kamēr draugs strādāja,guļu vanna, kaifoju. Zvans pie durvīm. Nu neleksu ārā no vannas. Jo skaidri zinu, ka nevienu neappludinu vai citu bēdu netaisu. Un pie drauga neviens nenāktu. Te pēkšņi pēc pusminūtes - ārdurvis taisās vāla. Pirmā doma ka draugs ātrāk no darba. Lecu ārā dvielīti knapi aptinusies,bet tur saimnieki (virs ar sievu ap 50 gadiem). Neesot varējuši draugu visu dienu sazvanīt, bet nākošajā dienā jāmaksā par īri. Esot sastresojusies. Draugam vienkarsi zona nebija tajā vietā kur māju cēla. :-D Neveikls brīdis jaaaa. Lieki piebilst, ka nakosaja mēnesī vairs tur nedzīvoja,jaj jau šizo saimnieki. :-P
31.03.2018 09:56 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Kad meklēju īres dzīvokli, man galvenās prasības bija:
-divistabu ar balkonu/lodžiju,
-gaišs un tīrs, remontēts,
-bez mēbelēm, jo man viss bija savs, nevēlējos svešās gultās gulēt,
-foršs, kluss rajons,
-samērīgi maksājumi.
Rezultātā dabūju dzīvokli jaunajā projektā, pilnīgi svaigā mājā, ar pazemes stāvvietu, gāzes apkuri, priekš manis ideālā vietā. Tā kā izīrēja uzņēmums, tad nebija jāuztraucās par to, ka negaidīti varētu ierasties saimnieks un nav neviena, kas varētu neļaut turēt abus kaķus. Reāli noveicās toreiz. Kaut gan arī tur, kur dzīvoju studiju gados, saimniece bija ļoti jauka un 4 gadu laikā tā arī nekad dzīvoklī neparādījās, tikai, kad ievācos un izvācos.
31.03.2018 10:28 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tādā ziņā mums ar saimnieci ir ļoti paveicies - ļoti forša, jauka. Varam zvanīt, vienmēr izpalīdzēs. Arī tad, kad viņa ir ciemos, nenāk dziļāk par virtuvi (koridors pāriet virtuvē) pat aicināta. Atslēgu mainīt mēs pat neiedomājāmies, bet signalizācijas kodu gan nomainījām, lai iepriekšējie īrnieki nezinātu. Saimniecei tie dzīvokļi ir diezgan padaudz (viņiem tas ir uzņēmums), signalizācijas kodus viņa "galvā neturot".
Bet tiešām uzticos un nav no tām, kas nāktu dzīvoklī bazūnēt. Nu jā, vienīgais žēl par tiem rēķiniem. Ceru, ka uzrādīs un viss būs ok. Viss sākās ar elektrību, kur mums šomēness tādu rēķinu piestādīja, ka acis kvadrātā. (t)
31.03.2018 10:45 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man ar saimnieku ir ļoti paveicies, dzīvoju te 5 gadus, viņš dzīvoklī iekšā ir bijis 2 reizes, vienreiz - aizņemties instrumentus. Dzīvniekus ļauj turēt un viņam ir vienalga, kas notiek dzīvoklī. Tiesa, tam ir arī ēnas puses - ja kaut kas salūst, arī tad viņam ir vienalga. :-D
31.03.2018 10:52 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Pati izireju dzivokli un nekad nelautu mainit atslegu. Vispar es daudz, ko nelauju sava dzivokli, jo iekartoju to vietinu sev un taja laika nebiju gaidijusi, ka naksies parvakties, tapec gan jau daudzi domatu, ka esmu traka saimniece :D Labums tads, ka nedzivoju Latvija, bet depozits ir liels un liguma viss ir atrunats lidz pedejam - pat brinos, ka kads piekrita tadu parakstit. :D
31.03.2018 11:03 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Bet kāpēc jūs, kas izīrējat, neļaujat/neļautu tās atslēgas mainīt? Kam jums vajadzība izīrētajā dzīvoklī iet bez īrnieku klātbūtnes? Un tāpat var nomainīt pa kluso, atslēgu nomainīt nav nekāda raķešu zinātne un durvis tamdēļ nav jāmaina. Ja saimnieks nenāks slepus, tad maiņu nemanīs.
Es tiešām apbrīnoju ar kādu vieglprātību te daudzas attiecas pret drošību. Paļaujas uz to, ka saimnieks normāls un nenāk. :-DNevienam uz pieres nav ietetovēts, ka ''esmu normāls" un, pat ja būtu, kāda garantija, ka atslēgas nenokļūst svešu personu rokās?
31.03.2018 11:24 |

Reitings 1180
Es nekad neesmu dzirdējusi to, ka kāds maina atslēgu bez nosacījuma, ka rezerves atslēga ir saimniekam. Pati arī izīrēju dzīvokli un to neļautu darīt.
Nevar no pirmā acu skatiena saprast, kas par cilvēku tas ir, mazums kaut kāds psihs, kas ieslēgsies un vairs negribēs nākt laukā; aizbrauks kaut kur un pazudīs; iznesīs visu dzīvokli; taisīs pritonu; turēs dzīvoklī zirgu. Protams, sava atslēga negarantē to, ka varēs sevi pasargāt no psihiem īrniekiem un, protams, ka psihā īrnieka gadījumā problēmu var risināt caur instancēm, tomēr tā liekas kā pašsaprotama sevis un sava privātīpašuma pasargāšanas lieta - nemainīt atslēgu/mainīt ar izīrētāja ziņu.
Patiesībā tiešām pat psihu nevajag - mazums cilvēks aizbrauc uz darbu un pa ceļam nomirst. Pēc tam meklē ellē ratā to atslēgu vai lauz durvis vaļā. Priekš kam?
31.03.2018 11:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits