Vai aizliegts?

Reitings 111
Reģ: 11.01.2018
Vai ir aizliegts braukt ar saskrāpētu mašīnu? Vai arī tad skati nevar iziet? Kādas problēmas tas varētu radīt?
28.03.2018 23:30 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
būtu aizgājusi uz kādu infocentru vai kur, nosaukusi mašīnu un tās numuru lai īpašnieks atsaucas vai tiks saukta policija.

Daugā nav tāda infocentra. Ir Maximas, kas izziņo pa Maximu un viss. Picērijā to nedzird. Un par ko viņiem sods?
Viņi abi stāvēja faktiski ar minimālām nobīdēm, bet abi vietās. Meitene bija pa vidu - tā, ka strīpa viņas mašīnai tieši pa vidu. Kam tur sods, ja tur vispār var sodīt? Tiem, kas stāv vietās, vai tam, kam strīpa pa vidu? Oh, well - ja policija vispār atbrauktu, sods būtu viņai pašai, jo vietā nebija viņa, nevis puiši. Un policija uz tādu nebrauc - pamēģini kādreiz izsaukt pēc tam, kad esi savu mašīnu nometusi pa 2 vietām un paskaties - atbrauks Tevi sodīt, vai ne. Nav ko lekties - parkojās kā kaza, tādu arī rezultātu dabūja un nav ko vainot puišus, kas atrada sev vietas tur, kur viņas bija.
29.03.2018 21:39 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Diez kā tas sanāk, ka viņi itkā stāvēja savās vietās, bet viņa pa vidu divām vietām un bija tikai daži cm starp durvīm... Kāda izmēra mašīna bija tai meičai, pat stāvot pa vidu divām vietām “godīgie” pilsoņi, kuri pieparkojās nepārkāpjot līniju, varēja tā nobloķēt pieeju pie durvīm, ka (pieņemu) tievs skuķis nevarēja tikt iekšā nevienās durvīs? :-P
29.03.2018 21:44 |

Reitings 11996
29.03.2018 21:54 |

Reitings 7408
Neons Mazda 121 ir tāds mocis ar jumtu - ļoti maza. Kā Smart - to var ieparkot pat tur, kur vietas nav. Formāli puišiem varētu piesieties - katram vienas puses riteņi blakus teritorijā, bet, salīdzinot ar to, ka viena ar savu noliekas pa vidu divām vietām, tas ir nieks. Formāli viņus sodīt varēja, bet tīri no cilvēciskās puses - viņa bija to pelnījusi un to arī saņēma. Tā nav tāda stāvvieta, kur ir daudz brīvu vietu, lai šitā varētu izpildīties. Viņa atņēma citiem iespēju noparkoties - bailīgāki, mazāk meistarīgi šoferi nemaz nemēģinātu viņai tur blakus līst, par to pretī saņēma iespēju pusotru stundu gaidīt, kad viņu kāds izlaidīs. Viss godīgi. Nākamreiz padomās, pirms labi apdzīvotā stāvvietā šādi uzvesties.
29.03.2018 21:54 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Piekrītu ka tādās vietās kur vietas maz, ir cūciski tā parkoties un nekad arī tā nedaru un nekad nevienam neesmu traucējusi. Bet ja kādam traucē mašīna pa 2 vietām pustukšā stāvlaukumā, tad es nezinu...viss ko var pateikt ir...GET A LIFE.
Un vispār policija brauc gan. Nesen tieši māsai pagalmā bija tāda situācija, visi gadiem mašīnas lika kā pagadās tur, atbrauca policija pēc izsaukuma un 7 mašīnām sodus salika. Atliek tik kādam pasūdzēties, uz izsaukumu viņiem ir jareaģē obligāti.
29.03.2018 21:58 |

Reitings 11996
Formāli viņus sodīt varēja..

Nu, lūk, par to jau arī runāju, ka paši sodītāji nav ne ar ko labāki. ;-)
Pa lielam, man arī nepatīk cilvēki, kuri neparkojas pareizi, bet pa lielam - man par to ir arī pilnībā vienalga, noparkojos citā vietā un miers. Lohu pilna pasaule un nekas nemainīsies šai sakarā.
29.03.2018 21:59 |

Reitings 7408
Peekaboo1 uz pagalmiem brauc. Tur, lielākoties, var piesiet stāvēšanu zaļajā zonā, pārāk tuvu krustojumam utt - ielas starp pagalmiem ir ielas un uz tām attiecas visi tie paši noteikumi, kas uz lielajām ielām. Lielveikalu stāvvietas esot privāta teritorija un, kamēr vien tur nav noticis CSN uz ceļu policiju tas neattiecas, par šo bieži runā, Bez Tabu stāsta, jo pie Alfas regulāri tieši pie durvīm sabrauc visādi Tev līdzīgie un tad cilvēkiem ir problēmas atrast sev vietu. Policijas nebrauc un nevienam sodus neliek, ja vien neziņo par stāvēšanu invalīdu stāvvietā. Citur - viss uz pašu sirdsapziņas.
29.03.2018 22:06 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Jautājums - kāpēc pustukšā stāvlaukumā jāparkojas pa 2 vietām?:-D Tieši pustukšā varētu parkoties starp līnijām bez lieka uztraukuma.
Parkošanās pa 2 vietām arvien vairāk sāk izskatīties pēc "sieviešu loģikas". Un es to nedomāju labā nozīmē.
29.03.2018 22:06 |

Reitings 7408
Pa lielam, man arī nepatīk cilvēki, kuri neparkojas pareizi, bet pa lielam - man par to ir arī pilnībā vienalga, noparkojos citā vietā un miers.

Konkrētajā stāvvietā var iebraukt tikai pa vienu galu un izbraukt arī tikai vienā virzienā. Ja aizbrauc līdz pēdējai rindai un ieraugi šādu ainavu, lai atgrieztos pie pirmās rindas, līkums, kas jāveic, ir vairāk, kā divi kilometri. Brīvu vietu tur vienmēr ir maz, nereti dēļ tā, ka šādi personāži, kā tā dāma, sarodas vairāki vienlaikus. Tur nav citas vietas, ko atrast, it īpaši, ja aizbraukts jau līdz stāvvietas galam. Cik reizes Tu būtu gatava riņķot tos 2km, lai atrastu sev tur vietu?
29.03.2018 22:12 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tā ''sodīšana'' tikai parāda zemo prāta līmeni, pilnīgi nav ne ar ko labāki par to, ka viņa noparkojās nepareizi - vienalga, vai speciāli vai nē. Ierēkšana par to vispār vēl zemāks līmenis. Un ir tikai naivi cerēt, ka šis gadījums nu maina cilvēkiem domāšanu, nē, nemaina. Un tā kā sodīt varēja, lai krāj sodus, bet tā vietā kompensēt savu krānu lielumu laikam vairāk vajag. Jāpieceļas un jāapplaudē laikam būtu tādiem krāniem.
29.03.2018 22:22 |

Reitings 11996
Ne cik reizes - aizbrauktu prom visticamāk, jo tas būtu tieši tāpat, ja visas vietas būtu vnk aizņemtas (godīgā ceļā).
29.03.2018 22:23 |

Reitings 8847
Un nevajag atkārtot, ka uz lielveikaliem nebrauc, nu brauc nu, kas tad sanāk, mulāža tā bija? :D Ja var par to cepties un vēl aiz priekiem noparkoties blakus, ne paziņot attiecīgām instancēm un sist plaukstiņas, rijot picu, un vēl trešā, kura skatās, kā puiši rij picu un arī sit plauktiņas, nu afigenna līmenis, vai kā lai labāk pasaka, lai saprastu. :D
29.03.2018 22:25 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
vot vot, man liekas, ka pustukšā laukumā parkoties pa 2 vietām, jo tipa var, ir tas pats, kas tualetē čurāt starp diviem pisuāriem, baidoties, ka kāds nostāsies par tuvu blakus. Nu kaut kā tā. paranoja.
29.03.2018 22:29 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Vai ir aizliegts braukt ar saskrāpētu mašīnu?

Nē nav. Bet, ja saskrāpē cita mašīnu, tad tā ir sveša īpašuma bojāšana. Vai avārija.
Lielos vilcienos: man nepatīk staigāt ar piem. saplīsušām zeķubiksēm. Neviens jau neaizliedz, bet nepatīk. Tāpat man nepatīk nesakoptas un sadauzītas jebkuras lietas. Un vēl vairāk man besī, ka tā izrīkojas ar manām mantām kāds cits. Tāpēc visus šitos nevīžīgos kāpējus ārā no mašīnām, ciest nevaru.
Par parkošanos divās vietās: vispār nav komentāru vērts. Bet nu ņemot vērā, ka ir tādi cilvēki kā Lil"Kim, jo vairāk var saprast.
29.03.2018 22:32 |

Reitings 7408
Duujaa, ja Tevi šitā uz pusotru stundu ieparkotu, cik reizes Tu būtu gatava vēlreiz riskēt ar to pašu, ka būs stundām jāgaida, kad Tevi izlaidīs? Ja ieparkotu uz 15 min, tad tas tiešām neko nemainītu, bet laiks bija gana ilgs, lai cilvēks saprastu, ka tās ir pašas rīcības sekas. Un neviens par viņu nesmējās, mēs vienkārši viņu vērojām - ainava tieši blakus. Tur nebija nekādas netaisnības, lai es celtos un ietu puišiem ko teikt, ka viņiem tā kaza jāizlaiž. Pati nometa mašīnu kā pagadās, pati izbaudīja savas rīcības sekas. Tajā ēkā atrodas lielākā aptieka Ogrē (Arī vistuvākā Ikšķilei - cilvēki no Ikšķiles, kad tur aptieka ir ciet, brauc tieši uz šo, ja steidzami ko vajag, pati esmu braukusi no Ikšķiles uz turieni ar cilvēku, kas smok no astmas, mašīnā, lai dabūtu inhalatoru. Kā domā, kas būtu, ja man neatrastos vieta mašīnai dēļ kāda, kas šādi tur auto nometis? Man toreiz, par laimi, atradās) un vairāki uzņēmumi, kas nekur citur Ogrē nav, uz kuriem dodas veci cilvēki, kuri neprot lietas kārtot pa telefonu vai internetā, tad viņiem dēļ šādiem cilvēkiem nākas tērēt degvielu, kas viņiem ir lieli izdevumi, lai riņķotu un sev vietu meklētu - kā jau minēju - lai iebrauktu stāvvietā no jauna - 2km līkums. Tas ir nesmuki pret citiem cilvēkiem - nomest šādi mašīnu, tad nu dabūja pret sevi tik pat nesmuku rīcību. Soda lapiņa šādiem ir tas, kas neko nemaina, tāpat, kā sodi neko nemaina hroniskiem ātrumpārkāpējiem - iemet bardačokā, samaksā un aizmirst, bet to pusotru stundu stāvēšanas neziņā, cik ilgi vēl jāstāv, viņa neaizmirsīs.
29.03.2018 22:33 |

Reitings 8847
Ja būtu ārkārtas situācija, tici man, būtu pie vienas vietas, kur to mašīnu nomest uz tām 3min, kamēr skrien uz aptieku. Tiešām! Un arī tad par sodu būtu pilnīgi vienalga. Nevajag tēlot, ka nu baigi riņķotu un ja nebūtu vietas, aizbrauktu prom. Netēlo naivu jau kuro reizi diskusijās. Tāpat domāt kaut kādus tizlus aizpildinājumus un attaisnojumus tam, ka varēja parēkt par sievieti, ļoti labu līmeni sasniedzi.
29.03.2018 22:37 |

Reitings 8847
Un joprojām atkārtoju, policija brauc un atrisina tās lietas. Un arī stulbi domāt, ka nu baigi pārmācīja, lielie krāni brašuļi. Muļķības totālās!
29.03.2018 22:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
+++ Zinas tante :-D
29.03.2018 22:45 |

Reitings 7408
Ja būtu ārkārtas situācija, tici man, būtu pie vienas vietas, kur to mašīnu nomest uz tām 3min, kamēr skrien uz aptieku. Tiešām! Un arī tad par sodu būtu pilnīgi vienalga. Nevajag tēlot, ka nu baigi riņķotu un ja nebūtu vietas, aizbrauktu prom.

Nemestu es mašīnu, kur pagadās. Es precīzi zinu, kur Ogrē ir slimnīca un kā tur ātrāk piebraukt. Taču tas nekādā veidā neattaisno tos, kas par citiem nepadomā. Parkošanās pa divām vietām nav attaisnojama pat ar ārkārtas situāciju. Es ar visu ārkārtas situāciju ieparkojos vienā. Ja nejēdz parkoties pareizi nemīcoties pusstundu - atpakaļ uz autoskolu.
Tāpat domāt kaut kādus tizlus aizpildinājumus un attaisnojumus tam, ka varēja parēkt par sievieti, ļoti labu līmeni sasniedzi.

Nemēri visus pēc sevis. Ja Tu tādā situācijā būtu smējusies, tātad kaut kas nav labi ar Tevi. Neviens nesmējās, visi mierīgi sēdēja un viņai pat nekādu īpašu uzmanību neveltija. Tur viss bija normāli - viņa uzvedās nesmuki un citi viņai parādija, ka šāda uzvedība nav pieņemama. Nez kāpēc autobusā kādam, kas sēž pa divām vietām un nereaģē, kad saka, ka jāpavācas uz vienu vietu, apsēsties blakus un pabīdīt, nav nekādas šausmas, bet, kad tieši tāda paša tipa audzināšanu izved uz ielas - šausmas un ārprāts. Nekā šausmīga tur nebija - tikai dabūja izbaudīt savas pašas uzvedības sekas. Viņa nerēķinājās ar citiem, kāpēc lai citi rēķinātos ar viņu? Nolika mašīnas, kur bija vieta un aizgāja savās darīšanās - ēst picu. Tas, ka tās vietas bija jaunkundzei neērtas, ko padarīt - pati nolika mašīnu tā, kā neērti bija citiem - viņa tajā rindā iebrauca pirms puišiem, viņai bija visas iespējas auto novietot normāli un nekas tāds nebūtu noticis. Viņa izvēlējās ar citiem nerēķināties. Lūdzu arī rezultāts.
29.03.2018 22:48 |

Reitings 8847
Haha, atbildi par visam kaut ko citu, par ko tev norādīju. :D Es iedevu konkrētu situāciju un konkrētu redzējumu, bet izliecies atkal par naivu un raksti par kaut ko citu. :)
29.03.2018 22:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits