Vai aizliegts?

Reitings 111
Reģ: 11.01.2018
Vai ir aizliegts braukt ar saskrāpētu mašīnu? Vai arī tad skati nevar iziet? Kādas problēmas tas varētu radīt?
28.03.2018 23:30 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Īstenībā es arī pa 3 gadiem Rīgā nekad neesmu dabūjusi skrāpējumus no citām mašīnā. Un es katru dienu (katru!!!!!) lieku savu mašīnu visādās pārpildītās stāvvietās, Rimi, Depo, Alfa, Spice, visādos eiroparkos, RS A, B un C zonu stāvvietās ikdienā. Nekad man nekas nav bijis saskrāpēts. Un es pat atšķirībā no Alexxa bieži lieku ērtajās vietās pie pašām TC durvīm, piemēram.
29.03.2018 19:19 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Vēl labāk, ja svešinieks tev saskrāpē mašīnu tad pats esi vainīgs :D
Stulbumam nav robežu.
29.03.2018 19:22 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Es arī neesmu, a kur ir jādabū? Vienmēr esmu teikusi - lai notiktu avārija, ir jāsatiekas diviem sliktiem šoferiem.

Iesaku pie tā paša lielveikala pasēdēt mašīnā kādu stundu. Man personīgi sanāk darba lietas kārtot mašīnā, aizrunāties pa telefonu stāvlaukumā utt. un, tad var redzēt, cik nevērīgi daudzi kāpj ārā no saviem auto. Neskatoties uz jau pieminētajām līnijām. Ieparkoties smuki līnijās jau vari, bet tas neliedz daudziem savas durvis vērt vaļā ar vērienu. Visbiežāk gan šādi dara tie, kas brauc ar vecām miskatēm, kuras nav žēl dauzīt. Man arī auto nav Dieva vietā, bet man tas izmaksā pietiekami lielu naudu, ļoti patīk un es vienkārši nevēlos, lai kāds to bojātu. Viss.
Otrkārt, lai uzreiz ar aci pamanītu bojājumu, sitienam jābūt tiešām pamatīgam, tāpēc pieļauju, ka, ja jūs aizvestu savu auto pie speciālista, viņš uzreiz jau pamanītu visus defektus. Man arī, kopš decembra braucot ar savu jauno auto likās, ka esmu veiksmīgi izvairījusies no šādiem starpgadījumiem, tomēr draugs ar savu trenēto aci nesen atrada durvīs nelielu buktīti. Forši, ne?
29.03.2018 19:31 |

Reitings 235
Reģ: 18.01.2018
wow, nu nedaudz smiekli nāk par te izlasītajiem brīnumiem :) Zinu džekus, kas speciāli iebrauc stāvvietā blakus tiem gudriniekiem, kas liek pa 2 vietām maśīnu, un tad ir ak vai, knapi var durvis attaisīt, diez kāpēc :D
Ja ir tik šausmīga paranoja uz apskrāpēšanu, ka jāparkojas pa 2 vietām, iesaku braukt ar trolejbusu.

Tieśi tā, nolaidieties uz zemes! ;)
29.03.2018 19:32 |

Reitings 1912
Zinu džekus, kas speciāli iebrauc stāvvietā blakus tiem gudriniekiem, kas liek pa 2 vietām maśīnu, un tad ir ak vai, knapi var durvis attaisīt, diez kāpēc

Nu tādi džeki speciāli tad agri vai vēlu dabūs buktes, skrāpējumus uz savas mašīnas ....ak vai, diez kāpēc.
29.03.2018 19:40 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Zinu džekus, kas speciāli iebrauc stāvvietā blakus tiem gudriniekiem, kas liek pa 2 vietām maśīnu,

Reiz sēžot Ogrē, Chilli picas āra terasē, novēroju vēl jautrāku ainu. Piebrauca viena tāda ... un izmetās pa 2 vietām. Divi puiši, kas stāvlaukumā iebrauca aiz viņas (Tur tikai pa vienu vietu var iebraukt), pagaidīja, kamēr viņa izkāpj no mašīnas, pieparkojās blakus tik tuvu, ka ne vienā, ne otrā pusē durvis nemaz atvērt nevar - daži centimetri starp mašīnām, un mierīgi piesēdās picērijā ēst. Lepnā pa 2 vietām stāvētāja atgriezās pie sava auto un - ak, vai - netika nemaz tajā iekšā. Sedans - bagāžas nodalījums arī nebija risinājums. Viņi abi mierīgi pusotru stundu ēda picu, bet lepnajai madāmai nācās visu to laiku gaidīt, kad viņas auto kādam labpatiksies atbrīvot. Puiši viņai nepakautrējās pateikt, kāpēc tā izdarījuši. Mašīnas visiem veselas, bet nedomāju, ka konkrētā jaunkundze vēl kādreiz mēģinās šitā izmest mašīnu tur, kur jābūt vietai vēl vienam auto.
29.03.2018 19:49 |

Reitings 7408
Man arī, kopš decembra braucot ar savu jauno auto likās, ka esmu veiksmīgi izvairījusies no šādiem starpgadījumiem, tomēr draugs ar savu trenēto aci nesen atrada durvīs nelielu buktīti.

Ja mašīnu pēc mazgāšanas noliek saulē, tad, kamēr tā žūst, visas buktes var pamanīt un uz nožuvušas, tikko nomazgātas, kad nav ne mazākās putekļu kārtiņas - saule izceļ vismazākās švīkas.
29.03.2018 19:54 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Nez, es nevienam neesmu neko sabuktējusi, pat ja nākas butes plakanumā līst no mašīnas ārā:-D Jāatzīst gan, ka reizēm ir gribējies, tieši tādiem "likšu pa 2 vietām" mašīnu īpašniekiem, tikai sava auto žēl. Noteikumi ir noteikumi, vai nu ievēro, vai nu nelien publiskajos stāvlaukumos vispār.
Man šķiet, ka tieši tie, kuri tik ļoti trīc par autiņiem, lai liktos pa 2 vietām, visbiežāk arī saskaras ar skrāpējumiem. Nevis tāpēc, ka vietas maz, bet tāpēc, ka izbesī visus ar savu vīzdegunīgo attieksmi.
Tas, ka Tev ir jauns auto no salona, nedod tiesības aizņemt divas vietas vai skatīties no augšas uz tiem, kuriem ir "vecas miskastes". Būtu gan interesanti uzzināt, kas ietilpst šajā klasifikācijā - iespējams, ka vismaz 50% Latvijas autoparka....
29.03.2018 20:04 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Jā, mašīnā sēdējusi esmu, durvis māku atvērt, neparkojos vietās, ja neesmu pārliecināta ka pietiks vietas. Un pati savām rociņām esmu pat mašīnu piekrāsojusi, kur kāda rūsa izlekusi. Braucot uz lielveikalu vai citu iestāžu stāvvietām, ir jārēķinās, ka šaizes var sanākt. Neesi īpaša. Tāpat kā avārijas uz ceļa ne tavas vainas dēl un kas cits. Ja jātrīc par šādām lietām, kaut kas nav kārtībā ar vērtībām. Bet ja auto ņemts līzīngā, kad faktiski nemaz nepieder braucējam, tad varbūt arī jātrīc.
29.03.2018 20:11 |

Reitings 235
Reģ: 18.01.2018
Nu tādi džeki speciāli tad agri vai vēlu dabūs buktes, skrāpējumus uz savas mašīnas ....ak vai, diez kāpēc.

Speciāli? :) Drīzāk tie, kas pa 2 vietām noparkojuśies, tie var tikai speciāli dabūt, jo es runāju par ļoti līdzīgu gadījumu kā Alexxa aprakstīja ;) Ja sanāk tāda situācija, beigu beigās "gudrinieks" pa savām 2 vietām paliek zaudētājs :)
delusion perfekti pateica!! ;)
29.03.2018 20:11 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mani brīžam fascinē ka visādas “pārmācības” tiek uzskatītas par kaut ko pavisam normālu... (t) Civēki, kuri pārkāpj likumu - ir pa pilnam. Tam ir attiecīgas instances, kurām būtu jāapkaro likumpārkāpēji, nevis jādara tas pašiem visādos tikpat nelikumīgos un bīstamos veidos. ;-)
29.03.2018 20:13 |

Reitings 7408
Tam ir attiecīgas instances, kurām būtu jāapkaro likumpārkāpēji, nevis jādara tas pašiem visādos tikpat nelikumīgos un bīstamos veidos.

1) Instances klaji ignorē šo problēmu, vienīgais, kam kaut cik tiek pievērsta uzmanība - lai nestāv invalīdu stāvvietās. Te ir Latvija, nevienu policistu veikalu stāvlaukumi neuztrauc - esot privāta teritorija, uz šiem neattiecoties (Nez kāpēc invalīdu stāvvietas attiecas?), bet stāvvietas īpašniekam nav tiesību sodīt, ja vien stāvvieta nav maksas.
2) Konkrēti manis minētajā gadījumā, jaunkundze bija glīti iecentrējusi mazu mazdiņu. Puiši, piebraucot viņai faktiski blakus, bija tikai nedaudz pāri līnijām - faktiski tas izskatījās tā, itkā viņi būtu ieparkojušies +/- normāli, bet viņa ielīdusi pa vidu. Puišiem pārkāpuma nebija.
3) Kas tur ir bīstams? Bīstami ir tie, kas braukšanas laikā izdomā ""mācīt", tas ir reāli risks, bet stāvošu mašīnu ieparkot tā, lai pastāv un padomā par to, kur un kā savs auto jānovieto, kas tur bīstams?
29.03.2018 20:28 |

Reitings 11996
Alexxa, es runāju kopumā, ne tikai par konkrētiem šeit minētiem gadījumiem. Ir novērots, ka nu ļoti jau nu daudziem patīk kādu pārmācīt un kaut ko ierādīt - tajā pašā laikā metodes, ar kādām to dara, ir ne mazāk rupjas, bīstamas un nelikumīgas.
29.03.2018 20:43 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nu kādam varbūt šķiet baigi jautri pat vērot, kā kāds tiek ''pārmācīts'', bet tas ir nožēlojami. Attiecīgi var uzlikt sodu, sabildēt, policija ierodas, vajag tikai darīt. Brauc un kā vēl uz stāvlaukumiem, arī ja ir sabuktēts, laikam rādījies nezin cik reizes, ne? Tā kā nevajag izdomāt, ka ''te jau neko nedara'' un tīksmināties par bērnudārzu. Bet nē jau, krutos patēlot vajag. Vienalga kāda tā madāma tur iekšā, viņai pēc tam bija jābrauc noteikti kaut kur un ja tas bija kaut kas ļoti svarīgs, tad nu vispār vēl nožēlojamāk vienkārši sēdēt VAIRĀK PAR 1,5 H! un ņirgt par to. Sodu uzliktu, nomaksātu un viss. Kaut kādi analfabētu gājieni gan no puišiem, gan no vērotājiem.
29.03.2018 21:07 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Kad nomazgā mašīnu visas bugtes var redzēt, kā iepriekš te minēja. Man vīrs kad mazgā mašīnu katreiz saka ka sāni atbuktēti (jaunas buktes klāt).
Kad kāds noparkojas blakus ne pa vidam līnijām - man vīrs saka lai iesitu ar durvīm, bet es tā nevaru, man žēl mūsu mašīnu.
Nez nu es nevatu, visu saudzēju vismaz cik sanāk. Esmu augusi nabadzībā un visu ko saniedz, man tas ir jāsargā, nevis jānodragā īsā brīdī.
Vienalga kas tas būtu. Soma, telefons, mašīna. Visu saudzēju. Nejau pārspīlēti bet nu daudz maz.
Mani vīrs protams atradināja no tās pārpīlētās saudzības. Teica ko Tu kapā līdzi ņemsi? :-D:-D:-D:-P
29.03.2018 21:09 |

Reitings 7408
Duuja, policija brauc, ja auto ir sabojāts - ja tas ir saskrāpēts, sabuktēts, izbiruši lukturi un citas ķēpas, kas stāvlaukumos gadās. Pamēģini izsaukt par to, ka kāds stāv pa divām vietām - kamēr tās nav invalīdu vietas, neviens nebrauks un neko nedarīs - par to nav soda, tāpēc jau visādi idioti met pa divām vietām. Un pilnīgi normāli tie puiši izdarīja. Šādu sodu tā mamzele nekad vairs neaizmirsīs - tā nebija situācija, kur apkārt ir daudz brīvu vietu. T/C Dauga stāvvieta ir neliela un vienmēr pilna, tur grūti vietas atrast. Tad te viena izmetās šitā un ko tad, ja vietas, kur novietot auto nebūtu pieticis kādam, kam steidzami, neatliekami vajag aptieku? Par to viņa nepadomāja, tad kāpēc lai kāds padomātu par to, ka viņai jāsteidzas? Kādu attieksmi iedeva, tādu saņēma un pareizi tur viss ir.
29.03.2018 21:14 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es tiešām nekad neesmu dabūjusi pa sāniem, tieši tāpēc, ka lieku mašīnu normāli un tālākajā stāvvietas galā, nevis mīcos visiem pa vidu.

come on! Man arī jau vairāk nekā 10 gadus ir tiesības un proti normāli nolikt mašīnu un cenšos likt maliņā, lai neapdauza. Bļāviens! Ar šo mašīnu braucu 5 gadus. durvīs, kā krievi saka, nav dzīvas vietiņas! Viss buktēs. Dažas sīkākas. Dažas baigi dziļas. Kad mašīna netīra tik ļoti redzēt nevar. Bet, kad nomazgā pilnīgi morāla trauma!
Mans novērojums gan liecina, ka visbiežāk bērni vienkārši ar spēku tās durvis atver un iebuktē. Ir, protams, arī pieaugušie (pārsvarā, kas braukā ar vecām grabažām), kam pofig (vai arī tieši speciāli to dara).
ir foršs video par tēmu: https://www.youtube.com/watch?v=OqqKEgrPhHo
29.03.2018 21:15 |

Reitings 1912
Sieviete pati vainīga ka sēdēja un gaidija...būtu aizgājusi uz kādu infocentru vai kur, nosaukusi mašīnu un tās numuru lai īpašnieks atsaucas vai tiks saukta policija. Vismaz pusdienas džekiem iztraucētas un sodu pat abiem iedotu iespējams.
29.03.2018 21:27 |

Reitings 11996
Vispār jau, ja runa ir par skrāpējumiem, gan jau LV arī ir pieejami līdzekļi kā šos skrāpējumus nomaskēt pašrocīgi. Protams, ja tie nav lieli un dziļi.
29.03.2018 21:34 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Visi mani plusiņi Alexxai un delusion
Čaļi malači, tādi cilvēki ir jāmāca.
Braucu ar ne to jaunāko auto. Kaut kā nošvīkātu sānu nav. Numurzīme gan nodauzīta kā golfa bumbiņa. Pret visām mašīķnām izturos vienlīdzīgi, kā stāvvietā, tā uz ceļa, tomēr pamanīts, ka tie, kam dibens pušu jāplēš, lai apmaksātu savu dārgo autiņu, gan jūtas pārāki par visiem citiem, kaut gan CS noteikumi un kultūra it kā uz visiem vienādi attiecas. 8-)
29.03.2018 21:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits