atlūgums

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
Sveikas!
Sakiet, ja atlūgumu iesniedzu teiksim, 2.martā, tad 2.aprīlis vai 1.aprīlis ir mana pēdējā darba diena?
Attiecīgi, 2.aprīlī jau esmu atbrīvota, nostrādājot 1.aprīli jeb 2.aprīlī vēl pēdējo dienu eju uz darbu?
paldies!
uz atlūguma rakstīts - atbrīvot ar 2.aprīli
26.03.2018 20:20 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Ja iesniegumā rakstīts "atbrīvot ar 2.aprīli", tad pēdējā darba diena ir 1.aprīlis. Lai nebūtu pārpratumu, iesniegumā var rakstīt šādi "lūdzu izbeigt darba tiesiskās attiecības par pēdējo darba dienu nosakot 1.aprīli".
Daenerys piemērs būtu iespējams tikai vienā gadījumā, ja darbiniece tiesā pierādīja, ka atlūgums no viņas pieprasīts/uzspiests ar viltu un maldiem. Darbinieks var rakstīt atlūgumu kaut ar nākošo darba dienu, ja darba devējs piekrīt. Ja nepiekrīt, tad var vienoties par termiņu. Ja neizdodas, tad darba devējs var izmantot likumā noteiktās tiesības nodarbināt darbinieku mēnesi, kopš iesniegts atlūgums.
Arī gadījumā ja darba devējs atlaiž- darbojas tad pats princips, ko iepriekš aprakstīju- darbiniekam ir tiesības pieprasīt būt nodarbinātam vēl mēnesi pēc uzteikuma saņemšanas, kā arī pieprasīt apmaksātas darba stundas jauna darba meklējumiem (darba intervijām).
Parasti, ja darba devējam un darbiniekam labas attiecības, tiek slēgta pušu vienošanās- darbinieks dabū ātrāk bezdarbnieka pabalstu (ja nepieciešams) un abiem garantija, ka otra puse nepieprasīs mēnesi turpināt darba attiecības.
27.03.2018 23:50 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Liru, pirms mēneša gāju prom no darba - nebija nekāda rīkojuma, neparakstīju neko vairāk par sevis rakstīto atlūgumu, kuru rakstīju pēc principa, kādu uzrakstīju savos komentāros. Man gan bija vienošanās ar darba devēju, ka neliks atstrādāt tās dienas, līdz ar ko, iespējams, kaut ko sajaucu, bet nedomāju gan. Man pēdējā darba diena bija tā, kuru minēju atlūgumā (piemēram, atbrīvot ar 2.aprīlī- otrajā aprīlī gāju uz darbu, negāju vaids trešajā), bet tas tāpēc, ka nevajadzēja neko atstrādāt.
Strādāju iestādē, kas stipri saistīta ar likumiem un par manu pēdējo darba dienu konsultējos ar iestādes grāmatvedi.
Pati gan nerakstu darba līgumus, tā kā brīva vieta jūsu interpretācijai, es tikai pastāstīju savu pieredzi.
28.03.2018 02:18 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
P. S. Vārds likumdošana apzīmē procesu kā, piemēram, lasīšana. Lasīšana un grāmata nav gluži viens un tas pats tāpat kā likumdošana un likums. Pareizi ir "vai ir mainījušies likumi", nevis "vai mainījusies likumdošana". Ja jautā otru, tad atbildēs tev, vai mainījusies kārtība, kā pieņem likumus.
28.03.2018 02:24 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Nez kā jums darba vietā apmaksā sarkanos datumus, bet mums pat ļoti patīkami. Tā kā varbūt nostrādāt pēdējās dienas tieši gan 1., gan 2.aprīlī nemaz nav tik slikts punkts uz i.
28.03.2018 04:14 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ja cilvēks nedzīvo viens un/ vai uz nabadzības robežas, nesaprotu, kā dubultā likme var būt spēcīgāks arguments, nekā ar ģimeni svētkos pavadīts laiks...
28.03.2018 10:36 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Lai no šādas nesaprašanas izvairītos, rakstot atlūgumu, es rakstīju apmēram šādi lūdzu atbrīvot mani no darba pēc pašas vēlēšanās par pēdējo darba dienu nosakot 31.janvāri.
28.03.2018 10:39 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
uz atlūguma rakstīts - atbrīvot ar 2.aprīli

Pēc manas saprašanas tas nozīmē, ka 1.aprīli nostrādā un 2.aprīli esi brīvs:)
28.03.2018 10:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)