Kādas tējas lietojat ikdienā? Tā kā jau pus gadu nelietoju kafiju, rīts iesākas ar earl grey vai ko pašu vāktu (mamma atved, tad tik atliek palasīt uzrakstus uz maisiņiem, kāda tēja kādai "sāpītei" domāta). Darbā man ir ZS Ozoliņi "Lauku tēja", bet šodien Biotēkā pamēģināšanai nopirku Chai Latte Black, būs kārtējā "pirmā reize" un kas zin varbūt aizsāksies jauna ikdienas lietošanas ieraža, jo līdz šim chai latte biju dzērusi tikai restorānos/pasēdnīcās.
Ļoti garšo Apsara zāļu tēja ar ingveru "Yoga". Ziemā laba, lai sasildītos. Ikdienā dzeru zaļo tēju, garšai patīk citrons. Rudens sākumā patīk eksperimentēt un nogaršot visādas melnās tējas ar augļiem un garšvielām. Ļoti garšo melnā tēja, kurai klāt cidoniju gabaliņi un sīrups. Mmm, ņamma! Man labas tējas skapītī neturas, jo tēju dzeru ļoti daudz, katru vakaru vismaz trīs krūzes izdzeru. :D
Visabāk garšo stipra melnā tēja ar cukuru, bet cenšos nedzert, jo bez cukura negaršo, bet ar cukuru nav veselīgi. Citām tējām nelieku cukuru. Reizēm dzeru balto tēju, sarkano, piparmētru, liepziedu. Tīra zaļā negaršo, bet reizēm dzeru zaļo ar žeņšeņu, citronu vai piparmētru. Uz nakti ļoti patīk šī, alternatīva miega zālēm, pāris reizes esmu izslēgusies:
Agrāk liku kādas 2 tējkarotes katru reizi, bet pagājšgad gavēņa laikā to beidzu darīt un kopš tā brīža vairs nelieku vispār, tā pat labāk garšo, ļoti retu reizi varu pielikt, kad gribas enerģijai vairāk.
Dzeru Možums karameļu un tropisko augļu tēju, vēl ļoti garšo Lipton zemeņu tēja, tās ir tās, kuras vienmēr ir, dažreiz nopērku arī kādu citu, ja uzrunā. :) Un, protams, omītes lasītā piparmētru tēja! (l) Cukuru nelieku. :)
Apsaras jogas tēja, laukos lasītās piparmētru, liepziedu, citronmelias tējas. Roibuš tēja - gan tīrs roibušs, gan ar dažādām piedevām. Dažkārt Tereško zāļu tēju maisījumi - ja ir kāda veselības ķeza. Tējai nekad nelieku klāt neko saldumam, salda tēja man šķiet sabojāta. :)
Tās, kas nedzer kafiju, jūs to darāt stila vai veselības dēļ? Jo es reiz pamēģināju nedēļu nedzert kafiju, iztikt jau varēja... Bet 8. dienā es sāku saprast, kāpēc ar katru rītu vairāk jūtos nokaitināta :-D