Dzīvesvietas pirkšanas un remonta beztēma

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sveikas!
Neatradu lilit kvalitatīvu un aktuālu tēmu par dzīvokļu vai māju iegādi, būvniecību, remontu. Tikai vecas tēmas uz dažām lpp. Tā kā pašai ir aktuāls šis jautājums, aicinu diskutēt par visām ar nekustamo īpašumu saistītām lietām, sākot ar dzīvokļa projekta izvēli, beidzot ar durvju rokturiem.
Pašai šobrīd aktuāla tieši dzīvokļa iegāde Rīgā, viss ar to saistītais process, kā arī, protams, tam sekojošais remonts.
Noderīgs links par projektu veidiem Rīgā:
https://m.cityreal.lv/info/dzivoklu-projekti/?no_cache=1
Te koncentrētāka info: http://www.dzivenotiek.lv/lv/vai-zini-kada-maja-tu-dzivo-celvedis-serijveida-daudzdzivoklu-maju-projektos/
Un ALTUM programmas, kas ļauj veikt pirmo iemaksu tikai 5% apmērā no īpašuma vērtības.
Ar bērniem: https://www.altum.lv/lv/pakalpojumi/iedzivotajiem/majoklu-garantiju-programma/par-programmu/
Jaunajiem speciālistiem: https://www.altum.lv/lv/pakalpojumi/iedzivotajiem/majoklu-garantiju-programma-jaunajiem-speicalistiem/par-majoklu-garantiju-programmu/
19.03.2018 11:24 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Daenerys1
Tavam vēlamajam aprakstam atbilst Rīnūži - mežs blakus (pa logu redzams līdz pat horizontam, blakus parks, ar daudziem pasākumiem. Līdz centram tikpat ilgi, kā no jebkura mikrorajona. Teika 15 min ar auto.
Viens mīnus - Tā ir daļa no Vecmīlgrāvja, par ko visi rauc degunu, lai gan man patika. Rīnūžu mājas (Kalngales iela, ziemeļblāzmas ielas) šķita, kā nošķirtas no ikdienas Vecmīlgrāvja (mājas starp Dombrovska un Meldru ielām), kur patiešām nevēlētos dzīvot.
Plus nepopularitātei - zemākas cenas īpašumiem.
20.03.2018 09:12 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Daenerys1
Lietuviešu. Ar tām likmēm bija interesanti.. Mēs izstaigājām Luminor (tad vēl bija DNB un Nordea), bet par cik viņiem jau notika daļēja apvienošanās, izskatīja jau kā Luminor, tad arī uz Swed, SEB un Citadeli.
Sarunā (nu konsultācijā) banku konsultanti pa lielam sauca zemākus procentus, Luminorā solīja 2,1% (zemākā no visām nosauktajām), uz kuru mēs arī cerējām, beigās pēc pieteikuma izskatīšanas - 2.6%. Vienā bankā darbiniece pateica, ka, lai iegūtu zemākus procentus, jāņem kredīts uz ilgāku laiku, ko mēs negribējām darīt :-D Respektīvi - jo īsāka hipotēka, jo augstāki procenti (jo bankai jau tāpat jānopelna).
Mūsu gadījumā tie 2.4% likās ļoti norm., jo 1. zemākais piedāvātā procentu likme un 2. bankas konti bija jau SEB bankā. Citadele, piemēram, piedāvāja pāri 3 procentiem :-D.
20.03.2018 09:51 |

10 gadi
Reitings 626
Jā, darbavietu atrašanās arī, manuprāt, ir svarīga, izmaksas uz transportu tomēr ieekonomējas. Ja īsā periodā tās nav lielas summas, tad ilglaicīgi tomēr sakrājas. Man darbs ir 15min gājienā ar kājām - tepat Āgenskalnā, savukārt vīram - 15min ar mašīnu - Torņkalnā, tādēļ arī dzīvokļa atrašanās vieta bija viens liels pluss.
20.03.2018 09:53 |

10 gadi
Reitings 626
Iepriekš lasot par to, cik daudz iestādēm jāiet cauri, ņemot hipotekāro, bijām sagatavojušies uz daudz laikietilpīgāku un garāku procesu. Bet reāli - nebija nemaz tik traki. Kopš bankas pieteikuma izskatīšanas līdz dzīvokļa atslēgām pagāja - nepilnas 3 nedēļas. Pat zemesgrāmata, kuru parasti formē līdz 10 darba dienām, mums aizņēma 4 darba dienas. Viss bija salīdzinoši ātri un liekas galvassāpes neradīja. Tiešām bijām noskaņojušies uz ko daudz nogurdinošāku..
20.03.2018 10:07 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ko jūs, meitenes, domājat par rindu un dvīņu mājām? Manuprāt, labāk, kā dzīvoklis jau ir, beeeet... Kaut kā man tas koncepts nav skaidrs.
20.03.2018 10:07 |

Reitings 5884
RedJasper, jā, esam izskatījuši kā variantu gan Rīnūžus, gan Vecmīlgrāvi kopumā. Tieši zemo cenu dēļ. Bet vīram no turienes uz darbu ir 25km un viņam nav pati ekonomiskākā mašīna pasaulē, man uz darbu 15km. Ja es vēl varbūt darbu nomainīšu kādreiz, tad vīrs savā darbā strādā 25 gadus un pat neapsver domu mainīt, viņam patīk. Šobrīd apskatām Juglu vai Mežciemu. Abiem uz darbu sanāktu 2x tuvāk nekā no Vecmīlgrāvja.
leni, skaidrs. :-) Es vēl savu gala procentu likmi gaidu no Luminor un no SEB. 8-)
Par tiem trokšņiem ir tā, ka es personīgi esmu tāds cilvēks, kas neko sev apkārt nedzird, es pat esmu pie dzelzceļa dzīvojusi un ar atvēru logu gulējusi, citi nevarēja pagulēt, ciemiņi šausmās, bet es pat nepiefiksēju. Šobrīd dzīvojam centrā, vīram traucē ātrās palīdzības sirēnas, es tās vispār nedzirdu. Kaimiņus visās vietās, kur esmu dzīvojusi, dzirdēju tikai tad, kad lamājās uz bērniem. :-D
20.03.2018 10:10 |

10 gadi
Reitings 626
Manuprāt, labāk, kā dzīvoklis jau ir, beeeet... Kaut kā man tas koncepts nav skaidrs.

Protams, labāk par dzīvokli ir, piekrītu.... BET, ņemot vērā jauno rindu māju cenas - virs 150tūkst, tad es par to pašu naudu labāk sagaidītu vai piemaksātu, lai iegādātos privātmāju :-)
20.03.2018 10:17 |

10 gadi
Reitings 626
Par tiem trokšņiem ir tā, ka es personīgi esmu tāds cilvēks, kas neko sev apkārt nedzird

apskaužu, tiešām. :-D
20.03.2018 10:18 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Rindu, dvīņu mājām konceptuāli ir jābūt dārgākām kā dzīvokļiem, bet lētākām kā mājām, mums diemžēl viņas iet praktiski māju cenās.
20.03.2018 10:33 |

Reitings 553
Reģ: 23.03.2016
Zinas tante,
pazīstams pāris nesen iegādājās rindu māju un jau ir mazliet vīlušies - blakus ievācās ne tā jaukākā un draudzīgākā ģimene ar mazu bērnu, tad nu viņi regulāri saņem ziņas,lai ir klusāki, netrokšņo, ciemiņus neaicina, lai netraucē viņu mazajam. Jo sienas plānas, visu dzird utt. Kā arī , ja nu kas mājai notiks, piem., ar jumtu, tad izmaksas jādala - ne vienmēr visi gribēs ieguldīt un tml.
Katrā gadījumā - es rindu/dvīņu māju neizskatītu kā variantu.
Tā kā cenu atšķirības ar privātmājām nav tik lielas, tad pakrātu ilgāk un celtu savu. :)
20.03.2018 10:44 |

Reitings 553
Reģ: 23.03.2016
es pati šobrīd esmu stadijā, kad kārtoju zemes lietas. viss sākās jau oktobrī ar visām uzmērīšanām, topogrāfijām un robežu plāniem. šobrīd marts jau iet uz beigām un gatavos plānus neesam saņēmuši - neviens nesteidzas. :D
par kredītiem/altum sākšu domāt tad, kad zemi būšu nostiprinājusi zemesgrāmatā. ceru, ka to izdarīšu līdz jūnijam.
bet tā pagaidām izmaksu ziņā - esmu samaksājusi būvvaldei nodevu, uzmērīšanas kantorim par tiem ntajiem plāniem.
20.03.2018 10:46 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Kas ir jūsu obligātās prasības, ko meklējat dzīvoklī? Piemēram, Annie minēja par zemi īpašumā. Stāvu skaits, apsaimniekotājs (piemēram, Rīgas namu apsaimniekotājs vai pašu biedrība), stāvvieta (pazemes, uz ielas utt)?

ar manām prasībām es āārkārtīgi samazinu savas iespējas atrast ko jēdzīgu, bet, ja taisos ņemt hipotēku uz pusi mūža, tad jābūt max apmierinātai.
ļoti obligātas prasības - augšējais stāvs (otrreiz savā mūžā negribu divgadīgu bērnu caurām dienām pa galvas virsu dancojot dzirdēt), pazemes stāvvieta, vismaz 80m2, lodžija vai balkons, kāda no lielajām apsaimniekotāju firmām (esmu smadzenes salauzusi čakarējoties ar šī brīža mazo, slinko apsaimniekotāju), Pārdaugava, zaļš rajons.
vēlamās prasības - garderobes telpa dzīvoklī, manas vēlamās bankas sadarbības projekts, kas nedaudz atvieglo administratīvās izmaksas.
esmu skatījusies arī rindu un dvīņu mājas, bet, jā, tās cenas ir normālas mājas līmenī, nevis kaut kur starp dzīvokli un māju. tāpēc neredzu īsti jēgu nopirkt pusmāju, ja var pirkt uzreiz māju. un vēl dažus gadus noteikti gribu mobilu dzīvesveidu, kad nav jāuztraucas par mauriņu un suni, tāpēc šobrīd tēmēju tikai uz dzīvokli.
20.03.2018 10:53 |

Reitings 86
Reģ: 23.12.2009
Arī man aktuāla tēma.
Mēs pirms kāda laika iegādājāmies zemi ar domu būvēt māju.Tomēr tagad esam pārdomās.Vìrs ir aprunājies ar dažiem paziņām,kas paši būvējuši un viņi visi kā viens saka,ka mājas būvēšana pašiem esot bijis nepareizs lēmums.Nekad otreiz viņi nebùvētu máju paši.Ļoti dārgi,ļoti čakarìgi.Labāk tomēr esot iegādāties jau gatavu ìpašumu.
20.03.2018 10:57 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vìrs ir aprunājies ar dažiem paziņām,kas paši būvējuši un viņi visi kā viens saka,ka mājas būvēšana pašiem esot bijis nepareizs lēmums.Nekad otreiz viņi nebùvētu máju paši.Ļoti dārgi,ļoti čakarìgi.Labāk tomēr esot iegādāties jau gatavu ìpašumu.

Nav tik dārgi ja nav jāsteidzas, visu var saplānot un darīt pakāpeniski. Praktiski visi būvnieki grib pamatīgi nopelnīt uz pasūtītāja steigu un paļaušanos.
Ceļot māju pats var daudz darīt, gan sameklēt materiālus kas būs 2x lētāki nekā tāmē, gan vienoties par atsevišķiem darbiem.
Viss kopā ir dārgi, bet sadala pa posmiem un bez steigas, ir OK
Gatava māja ir ļoti liels risks. Neviens eksperts nepateiks kas tur ir ieguldīts un izmantots. Pārdevēji 100% neviens neatklās patiesību.
20.03.2018 11:13 |

Reitings 5884
Nav tik traki ar māju būvniecību, vīra brālis nupat pabeidza mājas būvniecību. Ir apmierināti un viss bija kā vajag. Ilgi gan tas process gāja. Viņiem gan bija tā, ka zeme bija īpašumā un daļu darbu prata veikt paši/ bija paziņas, ko piesaistīt.
Pati gan neizskatu privātmāju kā variantu, lai gan vīram ir zeme īpašumā Pierīgā ļoti labā vietā, 25km līdz Rīgas centram. Neizskatu, jo neesmu privātmājas cilvēks, nepatīk visa tā ņemšanās ap sniega tīrīšanu, mauriņu, apkures katlu, puķu stādīšanu, krūmu apgriešanu, tas viss vienkārši nav domāts man, tad jau labāk lai kaimiņi danco pa griestiem.
20.03.2018 11:40 |

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Mīnuss: NEKAD, NEKAS NEBŪS PABEIGTS

Tik ļoti piekrītu šim, ka māja nekad nebūs pabeigta, tāpat kā Rīga :-D
Saku to kā persona, kas privātmājā dzīvojusi gandrīz visus dzīves gadus. Vienmēr kkas jādara - jātīra, jāremontē, jāceļ, jāpļauj, jāgrābj, jākopj utt.
Bet nu esam pārvākušies no dzīves lielā pilsētā, dzīvoklī uz māju dzimtajā pilsētā. Pašlaik remontējam māju, kas nav jauna..un reālā situācija-atklājās ar vien vairāk un vairāk darāmā. Bet prieks, ka vasarā un jaukajā laikā būsim te, kur zaļš un svaigs gaiss. Ilglaicīgi diez vai to vēlētos. Man nepatīk ņemšanās ap apkuri, patīk dzīvot dzīvoklī un uz māju atbraukt pačillot(l)
20.03.2018 11:57 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mīnuss: NEKAD, NEKAS NEBŪS PABEIGTS

Ne vienmēr tas ir mīnuss...
Esmu uzaudzis privātmājā un jau no bērnības visu laiku kaut kas bija jādara, dārzs, māja, jāremontē, jāpalīdz celtniecībā. Toreiz bija noriebies.
Tagad rokas niez kaut ko darīt katru brīvu brīdi. Pēc nedēļas darba birojā, fizisks darbs remontējot kaut ko vai dārzā darot ir labākā atpūta.
Daudz vērtīgāk nekā zvilnēt dīvānā pie TV
20.03.2018 13:52 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Lai nav jāveido jauna tēma, jautāšu te. Kādas ir ikmēneša izmaksas, ja dzīvoklī ir gāzes apkure? Labāk/sliktāk kā centrālā?
20.03.2018 21:14 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Meitenes, jūs zināt, vai Latvijā mēdz jaunajās daudzstāvu mājās taisīt atsevišķu telpu svētku svinēšanai?
20.03.2018 23:22 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Runājot par ALTUM PROGRAMMU, biju tik vīlusies pēc SWEDBANK konsultācijas. Altum programma jau skandina, ka izveidota jaunajiem speciālistiem, kuriem nav pirmās iemaksas. Tikai man bankā pateica, ka ja ņem caur Altum programmu, tad ir 20 procentu pirmā iemaksa. Ja rēķinājām, ka ja ņem dzīvokli par 60 000, tad ALTUM dod līdz 7k, bet tev tāpat ir kaut kur jāizrauj 5k plus 2k visai dokumentu noformēšanai. Beigās tapat sanāca, ka naudu "pirmajai iemaksai" vajag tā vai tā.
Varbūt esmu atpalikusi, bet vai tad agrāk nebija, ka vajadzēja kā pirmo iemaksu maksāt 10 procentus?
21.03.2018 17:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits