Alexxa, Par to ideālo svaru, ciparos tāda nosacīti nav. Nu un ka "profesionāļi saka, ka pie 172cm svaram jābūt 63kg"? viss ir atkarīgs no vielmaiņas, kaulu uzbūves, miesasbūves, ķermeņa tipa. Tādā gadījumā man "normālam" svaram būtu jābūt pie 178cm aptuveni 68kg, kas man ir neiespējami, jo esmu "ectomorph body type", kas nozīmē, ka ir smalka kaulu uzbūve, atlētiska figūra, maz tauku, ātra vielmaiņa, 'dēlis'. Es ar nereālu ēdiena rīšanu visu ko varu dabūt klāt ir tauki uz vēdera. Ar smagiem un biežiem treniņiem, esmu ieguvusi palielu muskuļu masu, bet nu tāpat man svars ir +/- 63kg, un ja normāli neēdu (daudz olbaltumvielas) un nav smago treniņu, man svars pat nāk nost. Biju atvaļinājumā 2ned, ēdu visu ko gribēju, bet nesekoju līdzi uzturvielām, negāju uz sporta zāli un zaudēju 2kg. Tas par tiem -10kg no auguma garuma - jā tā saka, ka tas esot 'pareizais' svars, bet atkal - ļoti nosacīti, neskatoties uz ķermeņa īpatnībām un uzbūvi. Tie -10kg der tikai tādā gadījumā, lai cilvēki sekotu līdzi, kad viņi sāk resnēt par daudz.