Kur vēl liek flīzītes uz stabu ielas, kamēr Vanšu tilts brūk kopā?
Lai Tev mierīgāks prāts, kā Stabu ielas iedzīvotāja, padalīšos ar stāstu par flīzēm, citādi rodas tāda sajūta, ka mēs te esam dabūjuši sazin kādu vērtību, kamēr tilts brūk kopā.
Visu pagājušo vasaru te cītīgi notika darbi. Plakāts vēstija, ka uz 1. septembri būs jauns ielas segums, bet ietves pabeigs līdz 15. septembrim. Un tātad hronoloģija:
1) Ielas segumu tiešām uzliek. Naktī uz 1. septembri, bet tik tālu viss labi.
2) 18. septembris. Es bērnu uz dārziņu joprojām vedu cauri šķembu kaudzēm, jo ietves pabeigtas tikai atsevišķos posmos, vairāk viņu nav, nekā ir.
3) 20. septembris. Pēc Ušakova skaidrošanās ar presi, tiek solīts, ka ietves pabeigs līdz 1.oktobrim.
4) 3. oktobris. Vēl joprojām norit pēdējie darbi, bet faktiski viss gatavs.
5) 4. oktobris. Ušakovs izmaksā būvniekiem prēmijas, neskatoties uz to, ka pašā Stabu ielas galā vēl liek pēdējās flīzes.
6) 6. oktobris. Pie iebrauktuvēm māju pagalmos visas flīzes jau šūpojas, būvnieki aizmirsuši lietus notekas un viss tas pludo lietus ūdenī.
7) 16. oktobris. Pēc iedzīvotāju nerimstošās bļaušanas gan par Stabu, gan Valdemāra ielas stāvokli nepilnu mēnesi pēc remonta darbu beigām un Bez Tabu nepagurstošās jautājumu uzdošanas atbildīgajiem, Ļ-Ko (Būvnieki) ir atpakaļ ielās, lai notekas tomēr uzstādītu. Darbs ilgst dažas dienas.
8 ) 30. oktobris. Pie tās pašas mājas, kur es 6. oktobrī gandrīz izmežģīju potīti, ar mani tas pats notiek atkārtoti. Pieņemu lēmumu ar spiciem papēžiem tur neiet.
9) šodien - liela daļa Stabu ielas bruģa izskatās sliktāk, nekā pirms tam izskatījās saplaisājušas asfalta segums, kas tur bija. Flīzes ir sadrupušas, neturas vietās, mirtākā laikā "peld" un jāiet kā pa purvu. Grūti iedomāties vēl kādu citu ielu, izņemot Stabu un Valdemāra, kurus laboja pagājušogad, kur ietves būtu sabrukušas tādos triecientempos.
Ar to visu es gribēju teikt, ka nauda ir nevis iztērēta par labu kaut kam citam, kad tilts brūk kopā, bet vispār izmesta nez kur, jo Stabu ielas ietves ir ne mazākā avārijas stāvoklī, kā tilts, ar to starpību, ka ietves nespēj apdraudēt dzīvību.
Kur palika nauda, Ušakovs mums nestāstīs.