Darba pienākumos visbiežāk jau ir atrunāti tie 'un citi pienākumi', lai darbiniekam nebūtu daudz iespēju iesniegt pretenziju, ka viņu nepareizi ekspluatē.
Es šeit skatītos, vai tas ietekmē manu algu, ja es pavadu laiku ar jaunu kadru - piemēram, menedžeris saņem daļu algas kā % no padarītā. Apmācot jaunu kadru, noteikti paša darba apjoms samazināsies, attiecīgi arī alga. Tad loģiski, ka darba devējs kompensē šo iztērēto laiku. vai arī piemērs ar banku, ņemot vērā, ka Tavā atbildībā ir jauns kadrs, tad arī viņa kļūdas ir Tavā atbildībā, banka ko es zinu piemaksāja savus 10% laikam.
Parastā darbā ar cieto algu, kurā jāsēž 8 darba stundas, noteikti, ka uzņēmējs nevēlēsies neko maksāt, jo Tev maksā par šīm 8 stundām dienā, kuras Tu pavadi. Bet, ja šī sakarā palielinās darba stundas, jo Tavā pārziņā ir darbi, kas obligāti jānodod noteiktos termiņos, tad atkal jau var runāt par piemaksu attiecīgajā mēnesī.
Viss atkarīgs no konkrētās situācijas un katram, ar galvu uz pleciem, pašam jāsaprot sava darba specifika. Pamatojums, man pieauga darba apjoms, un atliek mazāk laika ziņas lasīt, nebūs īsti labs, lai saņemtu piemaksu :)