Es saprotu, ka zināt valodu ir vērtība, bet es tāpat izvēlos nelietot to.
Es zinu labi angļu valodu, krievu valodu tik, cik skolā mācīts, papildus mācos augstā līmen;i divas valodas, kuras Latvijā reti kurš zina, kas rada man labas iespējas nākotnei.
Ok, krievu valodu saprotu, kaut ko pateikt varu. Bet. Pirmkārt, Latvijā vienmēr izvēlos runāt latviski, netaisos kādam pielāgoties. Tūristi ir cita lieta, iedzīvotāji jau pavisam kas cits. Otrkārt, mani nesaista krievu kultūra un man tā valoda nešķiet simpātiski, taču šie faktori man ir ļoti svarīgi mācoties valodu. Respektīvi, jā, es varu noskatīties filmu krieviski vai izlasīt kādu rakstu un es to sapratīšu, bet man nav intereses mācīties padziļināti. Un mācīties valodu IR ļoti grūti. Tieši tāpēc es savu laiku pavadu mācoties valodas, kuras man patīk. Kuru skanējums man patīk, vai kuras valsts kultūra man patīk, vai vieta utt., daudz citi faktori. Nevienam no šiem neatbilst krievu valoda. Tāpēc man bieži šis argmuments, ka zināt valodu ir vērtība, šķiet muļķīgs. Jā, ir, tikai visi šo argumentu izmanto tieši Latvijas- Krievijas kontekstā, nevis Latvijas - Igaunijas/Zviedrijas/Spānijas/Lietuvas/Vācijas utt. kontekstā. Krievu valoda nav vienīgā valoda uz pasaules, starp citu. Es smagi strādāju, lai iemācītos šīs citas sevis izvēlētās valodas un piedodiet, atvainojiet, es negribu tērēt laiku mācoties valodu, kas man nepatīk.