Vai ziedojumu prasiishana iet par taalu?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Aicina ziedot līdzekļus specializētu gultiņu iegādei priekšlaikus dzimušiem mazuļiem
http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/aicina-ziedot-lidzeklus-specializetu-gultinu-iegadei-priekslaikus-dzimusiem-mazuliem.d?id=49795509
Citeejot komentaaru:
Jus ko galigi lavieshi jau saverushies?! Shadam slimnicu aprikojumam ir jabut finansetam no valsts budzeta lidzekliem, nevis japrasa no cilvekiem ziedot! Galigi jau visi Latvijaa aptrakushi ar ziedojumiem, driiz jau skolas galdiem un tafelem prasiis, cilveki juus ko?!

Tieshaam, kas taalaak, luugs ziedot skolas galdiem?
04.03.2018 09:23 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
Lai gan dzīvoju pietiekami labklājīgi (un ne jau Latvija man tajā palīdzēja, lai gan dzīvoju šeit), es piekrītu viedoklim, ka Latvija ir neizdevusies valsts. Un jo vairāk diskutēju par to ar izglītotiem (jā, izglītotiem, nevis pamatizglītību ieguvušiem cilvēkiem), jo vairāk pārliecinos, ka tā ir. Nesaku, ka citur ir labāk, bet saku, ka šeit ir tik daudz visatļautības, korupcijas, netaisnības praktiski visās jomās, ka teikt, ka Latvija rullē un dzīvot šeit ir forši - nu nekādīgi nevaru, diemžēl, lai kā arī gribētu. Atliek tikai interesēties, lai saprastu, cik daudz patiesi negatīvā šeit pastāv.
Par autores ziņu - jā, tādām lietām ziedot nevajadzētu, tāpēc vien, ka to būtu jānodrošina valdībai. Normālā valstī. Bet mūsu valdībai, kā zināms, ar taisnīgu līdzekļu sadali, iet pārāk grūti.. tādēļ nebrīnos..
05.03.2018 14:24 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Protams, ka pret Raven slimnīcā izturējās zvēriski. Es vēl saprastu, ka tā būtu perifērijas slimica, bet tas ir valsts galvenais Dzemdību nams. Parasti ir atsevišķa nodaļa, kas nav blakus jaundzimušajiem un tiek iesākta psihoterapija, kas var ilgt gadiem. To visu sedz apdrošināšana. Tā ir trauma, un traumas, kā izrādās, ir ne tikai fiziskas. Raven, Tu neesi tam tikusi pāri, arī pēc gadiem....
Ir dikti, dikti skumji lasīt tādus stāstus iz pieredzes. Es ceru, ka jaunā paaudze kaut ko mainīs briesmīgajā attieksme
05.03.2018 14:27 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
uztver domu līdz galam, nekur nav teikts, ka šie cilvēki izturējās slikti.

Pirmkārt, es ar Tavu domu esmu iepazinusies un uztveru tā kā uztveru. Otrkārt, es jau teicu, ka nezinu viņas situāciju, tā pat kā Tu(ja nu vienīgi Tu nebiji konkrētā darbiniece). Tā bija emocionāla situācija (UN? Cik objektīvi vispār kāds var nokomentēt ko šādu?), viņas pieredze,ar kuru viņa dalījās. Raven konkrēto gadījumu minēja, jo viņai vaicāja pēc personīgās pieredzes. Vai tas var būt darboties kā stiprs arguments, ka personāla attieksme Norge ir labāka kā LV - tas ir cits jautājums, par to es nediskutēju (lai arī minēju, ka mīnusus var atrast visur). Tu un Wee sākāt analizēt viņas konkrēto gadījumu. Es personīgi mēģināju viņai izteikt līdzjūtību, dalīties ar savu pieredzi, komentēju medpersonāla attieksmi vispārīgi un to, ka iecietīga un laipna attieksme nav nekas neiespējams un tā var palīdzēt pacientam, BET tas ir mans viedoklis, Tev nav jāpiekrīt. Kā jau teicu, mani oriģinālie komentāri tika veltīti Raven.
05.03.2018 14:56 |

Reitings 275
Reģ: 19.02.2013
Duuja taču eksperts visās situācijās :-D Tīri unikums, kā tāda vidusskolniecīte visu zina gan par deklarāciju iesniegšanu, gan dzemtētāju aprūpi, par Lietuvas un Polijas attiecībām. Ja te apkārt tādas pašas sēdētu, būtu jautri, bet te tomēr lielākoties apgrozās jau pieaugušas, nopietnas sievietes, kuras tev, sirsniņ, cauri redz. Un vismaz vienreiz ieklausies, ko tev saka jau lielākā daļa komentētāju.
05.03.2018 15:18 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Nu, aizliegt prasīt ziedojumus jau nevar un ja ir ziedotāji, būs arī ziedojumu lūdzēji. Žēl tikai, ka valsts to var izmantot un arvien vairāk paļauties uz to, ka cilvēki visam saziedos. Kaut kā galīgi ačgārni.
Runājot par laipniem/nelaipniem ārstiem, cik esmu ar ārstiem saskārusies, lielākā daļa ir nelaipni, pat rupji un tas nav normāli un ar to nevajag un nedrīkst samierināties! Man tas ir pats svarīgākais, lai ārsts būtu jauks un iejūtīgs. Ja jāizvēlas, tad pilnīgi noteikti labāk laipnu, kaut arī ne tik labu, nekā pašu labāko, bet nelaipnu. Labāk tad ciešu sāpes nekā eju pie rupjiem ārstiem. Raven gadījumā tādus ārstus vispār vajadzētu atlaist.
05.03.2018 15:25 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Kur jūs ejat pie ārstiem, man tāds jautājums, jo neesmu saskārusies ar nelaipniem ārstiem Latvijā. Tikai ar medmāsām. Ne Rīgā, ne dzimtajā pilsētā. Ne visi ucinās, bet man arī nevajag, lai mani tur lutina, vajag, lai ārstē un uzstāda pareizu diagnozi. Bet ar sliktu attieksmi neesmu saskārusies.
05.03.2018 15:37 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kā domā, tā arī saņem tādus ārstus, sliktus un vēl briesmīgus - būs ar iedegtu lāpu jāpameklē tāds.
05.03.2018 15:43 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Brīžiem liekas ka dūja vēl trakāks gadījums par rīdzinieci.
05.03.2018 15:59 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Peekaboo1 tavs zemais IQ gida vards izbrina ar katru dienu vairak. Doma paliksi gudraka citus noliekot? Bet nekaaa...tikpat duma ka biji te esi:-P
05.03.2018 16:14 |

Reitings 23705
Un vel dazas bara aitas ienak jebkura tema gandriz, norej dazus lietotajus ar vieniem un tiem pasiem apnicigiem tekstiem, par temu neko nepasakot.Un ka neapnik? Nu ibio b;oke un nelasi ja reiz ka trakas rejat katru dienu.
kamer te dazas neparadijas vakar feini komunicejam , bet ne jasak ikdienas rejiens dazam..
05.03.2018 16:21 |

Reitings 23705

Reitings 23705
Lai palīdzētu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neonataloģijas klīnikai un uzlabotu mazo pacientu aprūpi, "Rimi Latvia" sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu 1. martā sāk ziedojumu vākšanas kampaņu jaunu, specializētu gultiņu iegādei.
Neonataloģijas klīnikas jaunajās telpās nonāks tie priekšlaikus dzimušie mazuļi, kuriem intensīvās terapijas aprūpe vairs nav nepieciešama, bet jāturpina ārstēšanās stacionārā, lai mazulis labāk spētu sagatavoties doties mājās.
"Ik gadu bērnu slimnīcā ārstējas aptuveni 1100 jaundzimušo no visas Latvijas, tai skaitā aptuveni 350 jaundzimušo, kuri ir piedzimuši priekšlaikus. Lai palīdzētu mazajiem pacientiem atveseļoties un izaugt lieliem, 2018. gada aprīlī tiek plānots uzsākt priekšlaikus dzimušo mazuļu aprūpi neonataloģijas klīnikas jaunajās telpās. Taču, lai nodrošinātu pašus labākos apstākļus un atveseļošanās noritētu pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk, mazo pacientu piemērotai aprūpei vēl akūti nepieciešamas specifiskas gultiņas," stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.
Nupat izremontētajās klīnikas jaunajās telpās būs desmit palātas, kas paredzētas mazuļiem un viņu vecākiem, kā arī viena palāta ar četru pacientu vietām, kur aprūpēt jaundzimušos bez vecāku pastāvīgas klātbūtnes. Tām kopā nepieciešamas astoņas specializētās gultiņas jaundzimušajiem. Vienas šādas gultiņas cena ir 2300 eiro.

tas ir tas ko daza te neizlasija it nemaz, bet ko izdomaja... Un ne, ZIEDOT AR VARU NELIEK!
05.03.2018 16:26 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Valta Ābola alga ir 5300 eiro, un tā šogad celta par vairākiem simtiem, savukārt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja alga nav mainījusies kopš 2016.gada, proti, Ilze Kreicberga saņem 4600 eiro. Visu trīs slimnīcu valdes locekļi saņem starp 4000 un 5000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. RAKUS vadītāja Paeglīša atalgojums sasniedz 8000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Tur tā gultņu nauda arī aizpeld.
05.03.2018 16:39 |

Reitings 23705
LV ir parak lielas ieiednu bars un parak labi apmaksats. Ko ievelam tas ari ir...tacu cik atceros te liela dala nemaz neiet vele va ne? Ari autore ne...tad kapec tads pretenzijas?
05.03.2018 16:44 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Jā rīdziniec, tavu iq jau nevienam te nepārspēt :D
05.03.2018 17:20 |

Reitings 23705
Jā rīdziniec, tavu iq jau nevienam te nepārspēt
tev jau nu noteikti...IQ JA KAS:-D:-P
05.03.2018 17:24 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ari autore ne...tad kapec tads pretenzijas?

Esmu piedaliijusies visaas veeleeshanaas. Es pat biju aizbraukusi uz Latviju, lai piedaliitos pashvaldiibu veeleeshanaas, jo tajaas nevar piedaliities esot aarvalstiis. Shogad plaanojam doties uz Oslo, lai veeleetu. Taa kaa es shajaa zinjaa esmu dariijusi daudz vairaak, nekaa tu, saulstarinj ;-)
Diemzheel lialaakaa dalja veeleetaaju ir pensionaari un vinji ieveel tos pashus vecos valsts bendeetaajus,lai gan jaunieshi veel par jaunaam partijaam.
05.03.2018 18:23 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Kuras ir tās partijas, par kurām, pēc tavām domām būtu jāvēl? Jautāju, jo es neredzu nevienu variantu.
05.03.2018 18:26 |

Reitings 23705
Shogad plaanojam doties uz Oslo, lai veeleetu. Taa kaa es shajaa zinjaa esmu dariijusi daudz vairaak, nekaa tu, saulstarinj
:-O:-O
es kad neewsmu balsojusi? Tev ir faksti? Ja nav, tad es sava dzive esmu balsojusi daudz, daudz vairak ka tu...TA KA:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
05.03.2018 18:27 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man arī interesanti, kuram politiskajam spēkam pieder tavas simpātijas?
05.03.2018 18:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits