Man ir izglītība uzņēmējdarbības vadībā un finanšu vadībā.
Vidusskolā biju ļoti netipiska jauniete, nebiju aizrāvusies ar romantiskām domām par rožainu nākotni, bet, par cik nācu no ne pārāk turīgas ģimenes, domāju reālistiski - kas man patīk un kur var nopelnīt? Patika man cipari. Inženierzinātnes atmetu kā variantu, jo toreiz likās, ka tur maz maksā. Mazliet nožēloju, ka neizvēlējos IT. Lai nu kā, izvēlējos finanšu/ekonomikas virzienu.
Teikšu tā, izglītība uzņēmējdarbības vadībā ļoti paplašināja redzesloku, palīdzēja iegūt pirmo darba pieredzi, plašu kontaktu loku un vispār izpratni par to, kā darbojas tirgus, kas tajā notiek. Bet izdevīgus darba piedāvājumus esmu saņēmusi savas finanšu izglītības dēļ. Viss atkarīgs no tā, uz ko tu specializēsies, bet pašlaik strādājot savā jomā, redzu, ka trūkst darbinieku un arī man pašai ir nākuši personīgi darba piedāvājumi šādās jomās:
- investīciju finanšu projektu vadītājs
- finanšu analītiķis (īpaši ražošanas uzņēmumos)
- CFO
Tām lilit dāmām, kurām katrā diskusijā gribas pabļaut no sērijas "kur tad ir tie visi darba piedāvājumi?" - varu teikt, ka tie ir, un daudz, tikai arī prasības ir ļoti augstas, random meitene ar tikko pabeigtu LU ekonomikas fakultāti tādos amatos netiks, protams, ka ir jābūt specifiskai pieredzei konkrētā jomā. Ko nozīmē iegūt pieredzi? To, ka nāksies vairākus gadus par samērā zemu algu strādāt finanšu projektu vadītāja asistenta vai analītiķa asistenta amatā, apsveicama ir arī prakse grāmatvedībā vai bankā. Gudrākie to sāk darīt jau studiju laikā, kad vēl prasības pret dzīves kvalitāti nav tik augstas un ir atbalsts no vecākiem. Ja kāds meklē pirmo darba pieredzi tikai pēc augstskolas un jau, iespējams, ar plāniem uz bērniem, hipotekārajiem kredītiem un eksotiskiem ceļojumiem - man ļoti žēl, bet asistenta vai jaunākā finanšu analītiķa alga ir kādi 500-600 eiro par pilnu slodzi. :-D