Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Atsēdēt dzīvi.

 
Reitings 84
Reģ: 22.11.2017
Pēdējās dienas par to domāju, un tiešām liekās, ka kā citi atsēž, piemēram, darbu, es atsēžu dzīvi. Tā, ka daru lietas tāpēc, ka tā ir jādara, ne tāpēc, ka es no tā ko gūtu. Šķiet, es visu uztveru kā pienākumu, arī atpūtu.. Un līdz ar to atpūšos, ne īsti rodu prieku to darot.
.
Darbs - nu, protams, nepārspīlējot ar to nenormālā prieka gūšanu darbā - lai arī tas ir pienākums.. Tam būtu jārada prieks. Varbūt ne pašam darbam, bet nu tu tur pavadi lielāko dienas daļu.. Ah, nu kā lai pasaka. Šķiet, ka smadzenēs es sevi noskaņoju, ka darbs ir darbs - neinteresants, grūts, smags, nav laika priecāties (vispār, tas ir paturpinot blakus esošo laucinieku tēmu. Man šo arī centās iedzīt, jāstrādā smagi bla bla) un neatļauju sev izjust pozitīvas emocijas darbā. Labi, par darbu nē, tas nav tik svarīgi. Problēmas ir pie atpūtas.
.
Es arī pret atpūtu izturos bezmaz vai kā pienākumu. Aptuveni "tā, tagad ir laiks atpūsties, ir jāatpūšas" un.. It kā daru to, kas patīk un sniegtu atpūtu, beigās nesniedz nekādu prieku, esmu izturējusies/noskaņojusies pret to kā pienākumu un beigās pēc "atpūtas" vajag ko vēl. Pieņemsim, grāmatas. Vēlos lasīt. Tiešām vēlos, tas man patīk, iedziļinos, izbaudu, vismaz agrāk tā bija, tagad - sāku lasīt un pat nevaru iedziļināties, tekstu lasu, bet neuztveru. Beigās ne gandarījums no grāmatas, ne atpūta bijusi. Tāpat arī ar pārējo - filmas, pastaigas, zāle, jebkas. Es nevaru to izbaudīt, atslābināties, atpūsties, jo uztveru to kā pienākumu to darīt. Lai gan tā nedomāju, lai gan to gribu.
.
Godīgi, es nesaprotu, kas kaiš, kas vispār ir par problēmu un ko gribās pateikt uz dzirdēt. Šķiet, ka viss teksts būs sviestains, jo pati nezinu, ko gribu pateikt.
27.02.2018 00:41 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Hmm... izsaktās, ka tava sirdslieta ir nevis lasīt grāmatas, bet gan tās rakstīt :D
27.02.2018 00:55 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Prieks ir baisa lieta, ja nenāk ciemos. Tu jau vari vēl nedaudz pagaidīt, ja pašai netraucē.
Domāju, baisi lielo padomu šajā situācijā nav nevienam, bet klasika ne visiem strādā.
Esi drosmīga, aizej parunāties ar kādu "gudru cilvēku - speciālistu". Tā nav slimība, nespēt pašai prieku sagaidīt. Reizēm ielūgums jāizsūta ar "kurjeru". ;):-D
27.02.2018 01:00 |
 
Reitings 34
Reģ: 13.12.2017
Es esmu kaut ko nedaudz līdzīgāku domājusi. Drīzāk domāju kāda jēga ir dzīvei? Mēs ejam uz darbu, pelnam naudu, brīvā laika nav tik daudz, jo visas dzīves pamatā ir darbs. Tā to dzīvi palaiž garām.
27.02.2018 01:34 |
 
10 gadi
Reitings 4588
Reģ: 29.01.2009
Man ir līdzīga problēma, tikai es esmu nonākusi laika fobijā. Man visu laiku iekšā ir doma par to, ka ir ļoti maz laika (it īpaši atpūtai), skaitu atlikušo laiku līdz gulētiešanai (patiesībā, brīvā laika man ir daudz). Ir daudz noderīgu, izglītojošu lietu ko vēlos sadarīt un arī atpūtas kategorijā ir daudz un dažādas lietas. Tad nu steidzu sadarīt kaut daļiņu no katras tās kategorijas, ko vēlos. Beigās tāds haoss vien sanāk. Saprotu , ka vajag atslābt - bet nesanāk. Es laikam vienkārsi esmu sev sakrājusi pārāk daudz vēlmju. Pilnas malas piebāztas ar wish listiem, to do listiem, linkiem u.t.t., tā kā tāda nenormālā jau..(t)
27.02.2018 08:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits