Šodien man beidzot pielēca kas ar mani nav īsti tā. Es vienkārši esmu piedzimis nepareizajā laikmetā. Vienīgie cilvēki, kuri tagad labi pelna, ir programmētāji un biznesmeņi. Būt programmētājam man nepietiek smadzeņu (nav matemātiska prāta) un būt par biznesmeni es arī neesmu rādīts: nav manī tās asinskāres un velēšanas kādu iznicināt vai pārkost citam rīkli. Es vispār esmu ļoti maigs cilvēks (man tā visas meitenes ir teikuši, ka esmu pārāk maigs priekš viņām, bet nu tas tā, oftopam). Vienīgais kas man patīk ir rakstīšana. Bet man nepaveicas piedzimst koderu un kripto-haizivju laikmetā.
Jūs saprotiet vienreiz, ka talants nav skola – to nevar izvēlēties. Es neteicu, kad līdu ārā no mātes vēdera: „Dieviņ, es gribu lai man būtu rakstnieka spējas laikmetā, kad visiem apkārt ir vajadzīgi tikai iOS developers”. Es to neizvēlējos. Daba pati mani par tadu pataisīja. Kad es mācījos skolā, man nekad nedevās matene. Es varēju sēdēt un stundām ilgi pūst ar to mācību grāmatu, kamēr smadzenes nesāktu aptūkt, un vienalga kontroldarbos augstāka atzīme, ko esmu dabūjis bija 6. Vienreiz dzīvē. Un tajā pašā laikā absolūti necenšoties man lika astotniekus par diktātiem un sacerējumiem. Kaut gan gudrākas un centīgākas meitenes klasē parasti dabūja tikai septitnieku.
Esmu rakstnieks un tas ir mans lāsts. Lāsts, jo esmu piedzimis laikmetā, kad neviens nelasa, bet visi tikai sēž tajos visos Instagramos un Youtubos. Nepārprotiet, lūdzu, man arī patīk gan Instagrams, gan Youtubs, bet tie ir tikai kā aizraušanas man. Īsts aicinājums man ir rakstīšana. Es nesen izlasīju „Mārtinu Īdenu” un tagad TĀ nožēloju, ka nepiedzimu deviņpadsmitajā vai divdesmitajā laikmetā, kad tu varēji sūtīt savus stāstus žurnālos un tev par to maksātu trako naudu. Kad rakstnieki bija, kā rokzvaigznes kurus visi dievināja un ar kuru uzskatiem cilvēki skaitījās.
Bet ko es varu padarīt, ja daba ir uztaisījusi mani par rakstnieku nevis advokātu vai programmētāju? Un ne, šajā gadījumā runa neiet par izglītības trūkumu, jo cik es nemēģināju iemācīties tas visas ķīmijas, fizikas utt. nekas nesanāca… Bet uzrakstīt diktātu gan ir viegli.
Vai šeit vēl kādam ir tadi pati sajuta, ka viņi ir piedzimuši ne savā laikmetā?
Bilde paņemta no Instagram ar autora atļauju