Vasarā gribu uz mēnesi noīrēt sev dzīvokli. Sludinājumu servisos ir daudz piedāvājumu. Pat mūsu mājā viens cilvēks izīrē foršu dzīvokli. Un maksā 300 eiro! Bet ir viens knifiņš (подстава)! Kuru sludinājumu es nepaņemtu visur ir viens un tas pats:
- izīrē vismaz uz gadu
- sākumam vajag samaksāt par pirmo un pēdējo mēnesi (dažos gadījumos ir pat nepieciešams samaksāt par VAIRĀKIEM PIRMAJIEM mēnešiem)
- jāienes kaut kādu ķīlu
- ja ir starpnieks – tad vajag maksāt vēl viņam
Un tur tās beigas skaitlis saskrien tāds pamatīgs. Sanāk, ka tev jau jābūt kaut kādam miljonāram, lai vienkārši izīrētu dzīvokli uz mēnesi. Bet viss, ko puisis grib (t.i. es) tas ir vienkārši vienu mēnesi padzīvot vienam. Ne gadu, ne trīs, bet vienkārši fucking mēnesi, jo es nezinu vai man būs tie 300 eiro nākamā mēnesī vai nē.
Dzīvokli gribu izīrēt, lai varētu balēt ar draugiem. :D Visdrīzāk dzersim alkoholu, klausīsimies mūziku (ne pārāk skaļi, protams), smēķēsim kaļjanu un taisīsim seksuālas orģijas, kamēr esam young, wild and free. :D
Īsāk sākot, jautājums šāds: vai Rīgā vispār ir normāli piedāvājumi, kur var izīrēt dzīvokli tikai uz mēnesi? Kur tev nepīsis prātu – tu vienkārši samaksāsi 300 eiro vai cik tur vajag un tev dos atslēgas?
Es zinu, ka ir tādi diennakts dzīvokļi, bet man tie neder, jo dažreiz sanāk tā, ka esi aizgājis uz klubu vienkārši iedzert, nedomāji ne ar vienu tur iepazīties, respektīvi dzīvokli neīrēji. Bet beigās sanāk, ka čamdini kaut kādu meiteni un saproti, ka tev tieši tagad ir vajadzīgs dzīvoklis, lai varētu aizietu uz turieni. Bet īrēt diennakts dzīvokli katru reizi, kad ej uz klubu, arī nav izdevīgi, jo tu nekad nezini cik veiksmīga tev būs nakts. Negribu, lai būtu "denjgi v trubu" :D
Ja, ir viesnīcas, bet tas nav tieši viens un tas pats. Viņas uzreiz skatās uz tevi ar plaši izplestām acīm un sāka: „Es neesmu mauka! Es neiešu uz viesnīcu!”. Tu saki viņai: „Labi, viss forši. Es cienu tavus uzskatus”. Pēc tam ņem viņai numuru, zvani nākamajā dienā lai piedāvātu iedzert kafiju Tokyo City, viņa sāka, ka ir nogurusi un var citā dienā. Zvani aiznākamajā dienā un viņa vairs neceļ klausuli, kaut gan toreiz jau bija gatava drāzties. Tagad jūs saprotat priekš kam man ir vajadzīgs tas dzīvoklis. Nu un plus daudzas kautrējas: kad mēģinu noskūpstīt kafejnīcā, sāk raizēties, ka pārāk daudz cilvēku apkārt. Man tieši pretī tas ļoti uzbudina: pačamdīt vai palaizīties ar kādu daudzu cilvēku priekšā. Bet nu meitenēm citi priekšstati par to, tā ka ir jāciena viņu uzskatus. Un tieši tāpēc vajag dzīvokli, kur varēs čamdīt in laizīties ar melēm.
Esmu pamanījis, ka šajā forumā ir arī puiši. Un cik esmu pamanījis, starp viņiem ir arī vecpuiši (q7, mdc). Veči! Man jums piedāvājums. Ja jūs īrējat dzīvokli – es varu jums maksāt par komunālajiem vai daļu no īres maksas – un jūs man par to uztaisīsiet sava dzīvokļa atslēgu dublikātu. Es ne uzmākšos un neuzbāzīšos jums – es nedzīvošu pie jums un nenākšu pie jums katru dienu. Nākšu tikai tad, kad man vajadzēs kādu pavedināt. Ja varēšu, mēģināšu arī atvest uzreiz divas-trīs draudzenes, lai jums arī kaut kas tiek. Sliktākajā gadījumā varu padalīties ar jums ar savu – jūs viņu mutē, es no mugurpuses. :D Tā ka redziet, esmu normāls puisis, ne kaut kāds tur žlobs, kā daži citi šeit. (l)
Un ja jūs, puiši, dzīvojat kopā ar vecākiem un neīrējat dzīvokli, tad tas ir vēl labāk – varam vispār kopā dzīvokli noīrēt un sadalīt to maksu uz pusēm. Ko sākat, a?
Bet anyways, atgriezīsimies pie sākotnēja jautājuma, kurš ir:
vai Rīgā vispār ir normāli piedāvājumi, kur var izīrēt dzīvokli tikai uz mēnesi?