Grāmatas- kur?

Reitings 68
Reģ: 17.12.2017
Sveikas!
Ar janvāri esmu sev ieguvusi ļoti daudz brīva laika, grāmatas atsāku apēst kā savulaik skolas laikā. Pati brīnos, kas ar mani noticis. Visu mājās esošo jau gandrīz izlasīju. Gribēju painteresēties, kā ir citām. Kur jūs ņemat lasāmvielu? Sūtat amazonē? Lasāt un pērkat elektroniski? Varbūt pērkat grāmatnīcā?
Kauns, bet godīgi bibliotēkā neesmu bijusi no studiju laikiem. Un daiļļiteratūras daļā vispār no skolas laikiem sava pagasta bibliotēkā. Kā ir ar Rīgas bibliotēkām? Tur ir plašs klāsts? Ilgi jāgaida rindās? Jo, ja gribu lasīt jaunāko latviešu literatūru, tad grāmatnīcā tas prieks maksā sālīti.
Īsāk sakot, pastāstiet, kur ņemat grāmatas! :-)
18.02.2018 21:05 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Nē nu domāju, nopērc, izlasi, secini, ka nu normāla, parasta grāmata, tāda kā jau 101 pasaules detektīvs, piemēram. Man būtu žēl vietas skapī, ja neskaita naudu. :D
19.02.2018 11:30 |

Reitings 195
Reģ: 03.02.2016
Man patīk grāmatas pirkt, tas process šķietami padara grāmatu manā galvā vērtīgāku, tomēr, cenšos ar to piebremzēt, jo man nepatīk atkārtoti lasīt tās pašas grāmatas tāpat kā atkārtoti skatīties jau redzētu filmu. Plānoju sākt apmeklēt bibliotēku, bet nu tā plānošana jau ir no gada sākuma un šajā laikā jau ir sapirkta laba čupiņa ar grāmatām. :-D
E-grāmatas neesmu mēģinājusi, bet jau zinu, ka nav man, patīk reāli šķirstāma grāmata ar grāmatas smaržu. (l)
19.02.2018 11:36 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nē nu domāju, nopērc, izlasi, secini, ka nu normāla, parasta grāmata, tāda kā jau 101 pasaules detektīvs, piemēram. Man būtu žēl vietas skapī, ja neskaita naudu.

Nē, man nav žēl, nekad nav bijis žēl. :-) Es bērnībā krāju naudu grāmatām no kabatas naudas, jo mamma sūtīja uz bibliotēku un teica, ka manu slimīgo grāmatlasīšanu nefinansēs, bet es tiešām lasīju nenormālos tempos. :-D
19.02.2018 11:40 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Jāatzīst, ka latviešu valodā neesmu neko lāga lasījusi kopš vidusskolas laikiem. Bērnībā un skolas laikā lasīju nenormāli daudz un biju biežs viesis bibliotēkā. Man vispār briesmīgi patīk bibliotēkas, tā smarža, klusums un bezgalīgi grāmatu plaukti. Studiju laikā sāku visu daiļliteratūru lasīt angļu valodā, lai uzlabotu valodas prasmes, lielākoties visa profesionālā literatūra manā nozarē arī ir angliski. Vēl viens faktors ir tas, ka man praktiski nav grāmatu fiziskā formātā. Kad sāka parādīties elektroniskās grāmatas, latviešu valodā nebija dabūjams praktiski nekas un arī šobrīd izvēle nav tā plašākā. Lasu kindlā un lielāko daļu grāmatu vai nu pērku amazonē vai izmantoju kādu subscription pakalpojumu, vai vienkārši ņemu e-grāmatas no tādām vietnēm kā gutenberg.org, nu, vai arī lejupielādēju nelegāli. :-D
19.02.2018 12:02 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Iespraukšos ar jautājumu - atceros, ka man reiz stāstīja, ka varu rcb pasūtīt sev nepieciešamo grāmatu uz izdevīgāko filiālbibliotēku, un tad paņemt to tur. Nav obligāti jābrauc uz to filiāli, kur tā ir plauktā. Tā ir taisnība? Kā šis process notiek?
19.02.2018 12:20 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Lasu daudz. Šogad tās jau ir 16 grāmatas. Grāmatas iegūstu visdažādākajos ceļos. Elektroniski nelasu neko, kas biezāks par 100 lpp.
1) Jaunākās lubenes un detektīvus lasu tikai tad, ja redzu, ka cilvēki, kuru viedoklis grāmatu lasīšanā man kaut ko nozīmē, tām devuši pārsvarā poztīvas atsauksmes. Tādas, ja rakstītas oriģināli angļu valodā, cenšos arī lasīt angliski un tādā gadījumā sūtu no amazon.co.uk.
2) Angliski grāmatas Rīgā var iegādāties arī Robert's Books, Rīgas centrā. Tur var atdot arī savas izlasītās, par to saņemot dzērienu vai arī paņemot kaut ko vietā no viņu plaukta.
3) Jaunāko latviešu literatūru un tulkoto ne-angļu literatūru cenšos izķert bibliotēkā. Nekad vēl ilgāk par mēnesi neesmu gaidījusi, bet tas ir manā pilsētā. Drīz pārvākšos uz galvaspilsētu, nezinu, kā būs tur.
4) Šo to no latviešu literatūras esmu nopirkusi arī caur ibook.lv (piemēram, A. Liepas grāmatas, kuru jau sen vairs nav pārdošanā) vai veikalos Otra Elpa.
5) Grāmatnīcā pērku ļoti reti, jo lielāko daļu klasikas, ko sev gribēju, jau esmu savākusi, bet jaunāko literatūru sākumā gribu nogaršot neizmetot par to padsmit eiro.
6) Radi un draugi zina, ka daudz lasu, tāpēc arī ik pa laikam dāvina grāmatas.
.
Jāsaka, ka pēdējos gados atkal sācis augt grāmatu plaukts, bet pārvācoties pieiešu tam kritiski un mēģināšu visu, ko vairs nelasīšu, kādam atdot vai iemainīt.
19.02.2018 12:30 |

Reitings 5884
Iespraukšos ar jautājumu - atceros, ka man reiz stāstīja, ka varu rcb pasūtīt sev nepieciešamo grāmatu uz izdevīgāko filiālbibliotēku, un tad paņemt to tur. Nav obligāti jābrauc uz to filiāli, kur tā ir plauktā. Tā ir taisnība? Kā šis process notiek?

Jā, esmu tā darījusi, ļoti ērti. Šeit: https://katalogs.rcb.lv/Alise/lv/home.aspx
Es eju uz bibliotēku vai pērku ibook.lv tās grāmtas, kuras sen nav iznākušas, proti, ja grāmatai pēdējais izdevums bijis 2000. gadā, protams, ka grāmatveikalā to vairs nevar nopirkt.
19.02.2018 12:43 |

Reitings 2478
Daenerys1, paldies! Tieši tas, ko meklēju. :-)
19.02.2018 12:57 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Daenerys1, bet kā? Es regulāri sūtu no kataloga, bet tur taču katrai filiālei ir sava grāmata, ja uz tās nospied pasūtīt, tad pasūtās tai filiālē. Vari, lūdzu, izstāstīt, kā tieši var uz citu?Ir pāris grāmatas, kuras girbās izlasīt, bet baigais slinkums braukt uz citu filiāli (un tās sen nav grāmatnīcās - ja kas tieši ar vecākām grāmatām ir problēma, jaunumi ir visur, bet vecās noraksta bez žēlastības).
19.02.2018 13:24 |

Reitings 1761
Gramatas perku. Man loti savam priekam patik lasit latviesu valoda, tad nu paviesosanas Rigas gramatnicas ir must have katra vizites laika.
Esmu bibliotekas abonente kops 7 gadu vecuma, tacu , protams, gadiem vairs nesanak neko nemt. Prieks tikai, ka vecas darbinieces mani atminas, kad aizeju ar mammu.
Elektroniski gramatas nelasu un netaisos. Man gramata ir taustama vertiba un majas man gramatas ir visur: tam paradzetajos gramatu plauktinos, uz naktsgadina, uz palodzem..
19.02.2018 13:56 |

Reitings 117
Reģ: 08.07.2011
Grāmatas ņemu bibliotēkā, dažreiz kādu nopērku.
Elektroniski grāmatas nelasu, nepatīk. Patīk sajust grāmatas smaržu.
19.02.2018 14:01 |

Reitings 12651
Elektroniski nelasu, patīk tikai tādas, ko var arī aptaustīt un sasmaržot. :-D Neesmu ļoti sen pirkusi, jo parasti grāmatas atrod mani - kāds uzdāvina, kāda draudzene pastāsta par foršu grāmatu, kuru es piesakos izlasīt u.tml. Mājās atrodas tikai dažas dāvinātās grāmatas, nepatīk man tās krāt, tādēļ parasti visas laižu tālāk apritē.
19.02.2018 14:07 |

Reitings 68
Reģ: 17.12.2017
Paldies par informāciju un pieredzi, meitenes!
19.02.2018 20:28 |

Reitings 84
Reģ: 22.11.2017
Man likās, ka RCB var tikai uz vietas lasīt.. Tomēr var arī ņemt līdzi?
19.02.2018 20:48 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es pērku pārsvarā. Grāmatas mājās rada tādu kā papildus omulību.
19.02.2018 21:18 |

Reitings 5884
Bilete, es Tev precīzi nepateikšu, ieteiktu uzzvanīt uz RCB un pajautāt, jo pati esmu gan sūtījusi uz citu filiāli, bet pirms gadiem 8, tā ka precīzi vairs neatceros. Starp citu, RCB var sūtīt arī e-pastus, viņi atbild ātri, laipni un precīzi, biju pat pārsteigta par tik labu servisu. Pa e-pastu arī pagarināju.
purrfect, var ņemt uz mājām, bet, cik zinu, ne no Gaismas pils, bet gan no RCB filiālbibliotēkām.
19.02.2018 22:45 |

Reitings 111
Reģ: 13.07.2017
Es pērku elektroniski, citādi visa māja piekrauta ar grāmatām kuras tiek gadu gadiem nelasītas un ja vēl sanāk vajadzības pēc pārvākties vispār vāks...
Parasti izvēlos iBooks tur vienmēr var visas vēlamās grāmatas atrast, lasu angliski. :)
19.02.2018 23:09 |

Reitings 2478
Bilete, labajā sānā, kur rakstīts Mana bibliotēka jāuzspiež Veikt pasūtījumu un jāaizpilda ailītes.
Es tā saprotu, ka varu tikai vienu grāmatu pasūtīt (t)
19.02.2018 23:21 |

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Lielākoties lasu elektroniski, bet no izlasītajām tās, kuras vajadzīgas/gribas pērku abebooks.co.uk.
20.02.2018 01:42 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Man likās, ka RCB var tikai uz vietas lasīt.. Tomēr var arī ņemt līdzi?

Bet protams, ka var. Nevar LNB - Gaismas pils. Un nevar no Misiņiem. Tās ir pavisam citas iestādes.
20.02.2018 09:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits