Lasu daudz. Šogad tās jau ir 16 grāmatas. Grāmatas iegūstu visdažādākajos ceļos. Elektroniski nelasu neko, kas biezāks par 100 lpp.
1) Jaunākās lubenes un detektīvus lasu tikai tad, ja redzu, ka cilvēki, kuru viedoklis grāmatu lasīšanā man kaut ko nozīmē, tām devuši pārsvarā poztīvas atsauksmes. Tādas, ja rakstītas oriģināli angļu valodā, cenšos arī lasīt angliski un tādā gadījumā sūtu no amazon.co.uk.
2) Angliski grāmatas Rīgā var iegādāties arī Robert's Books, Rīgas centrā. Tur var atdot arī savas izlasītās, par to saņemot dzērienu vai arī paņemot kaut ko vietā no viņu plaukta.
3) Jaunāko latviešu literatūru un tulkoto ne-angļu literatūru cenšos izķert bibliotēkā. Nekad vēl ilgāk par mēnesi neesmu gaidījusi, bet tas ir manā pilsētā. Drīz pārvākšos uz galvaspilsētu, nezinu, kā būs tur.
4) Šo to no latviešu literatūras esmu nopirkusi arī caur ibook.lv (piemēram, A. Liepas grāmatas, kuru jau sen vairs nav pārdošanā) vai veikalos Otra Elpa.
5) Grāmatnīcā pērku ļoti reti, jo lielāko daļu klasikas, ko sev gribēju, jau esmu savākusi, bet jaunāko literatūru sākumā gribu nogaršot neizmetot par to padsmit eiro.
6) Radi un draugi zina, ka daudz lasu, tāpēc arī ik pa laikam dāvina grāmatas.
.
Jāsaka, ka pēdējos gados atkal sācis augt grāmatu plaukts, bet pārvācoties pieiešu tam kritiski un mēģināšu visu, ko vairs nelasīšu, kādam atdot vai iemainīt.