Gaļu es pērku Rīgas Centrāltirgū, ir konkrētas vietas, kur iepērkos, bet nav tā, ka tā ir viena vieta gadu gadiem. Vienkārši katram gaļas veidam zinu pāris vietas, kur var droši pirkt. Agrāk pirku, kur pagadās, Rimi, Maximā, utt., bet tad manā dzīvē ienāca izvēlīgs un jūtīgs kaķis, kuram es arī sāku pirkt jēlu gaļu. Lielveikalos pirkto kaķis neēda, ignorēja un labāk grauza sauso. No dažām konkrētām vietām RCT vietām kaķis gaļu burtiski aprija. Tas lika aizdomāties par gaļas kvalitāti. Savus novērojumus veicu 3 gadu garumā, tā ka viedoklis par gaļas kvalitāti man ir. Pārstrādātus gaļas produktus kā desas, pastētes, utml. cenšos vispār nepirkt, protams, retu reizi, 1-2x gadā sanāk.
*
Runājot par piena produktiem, esmu iecienījusi Rīgas Piensaimnieka produktus (Kārums, Dzintars), Valmieras pienu un Rimi private label. Bet tur jāskatās, kā kurš produkts. Saldo krējumu pērku tikai no Tukuma piena, skābo krējumu jau gadiem nelietoju, aizstāju ar bezpiedevu jogurtu (tikai Kārums bifido), kefīrs un biezpiens vislabāk patīk Rimi, piens - Lazdonas vai Marge. Sierus - atkarībā no veida (cietais, mīkstais, ar pelējumu, ...). Sieri vispār ļoti garšo. Saldos jogurtus un sieriņus nopērku labi ja 2x gadā, tā ka zīmolam nav nozīmes. :-D