Nostrādāju 8 gadus privātajā sektorā, nupat pārgāju uz valsts sektoru. Ir savi plusi un ir savi mīnusi, tāpat kā viss atkarīgs no darba vietas un vadības, var būt arī privāts uzņēmums, kurā laicīgi maksā algu, kurā ir stingrs darba laiks vai monotons darbs, un var būt valsts iestāde ar brīvo darba laiku un daudzveidīgiem darba pienākumiem (kā man). Valsts iestādē nopelnu vairāk nekā sanāca privātajā un man ļauj arī apvienot darbu ar savu biznesu. Piemēram, šodien (kā jau jūs to redzat :-D ) man galīgi nav strādājamais, nespēju saņemties neko izdarīt. Toties brīvdienās bija iedvesma strādāt un daudz ko izdarīju.
Kas nepatika privātajā - stresains darbs un baigie tempi, ja kaut ko nepaspēji izdarīt, sanāca iespringt vakaros, brīvdienās, bija stingri noteikti dedlaini. Tai pat laikā alga ne tuvu nebija vienā datumā. Atlīdzība vispār bija 100% piesieta padarītajam, cietā alga tik smieklīga, ka varēja nebūt nemaz. Valsts iestādē moto ir "tu galvenais nesteidzies!" :-D
Pluss privātajā biznesā salīdzinājumā ar valsts iestādi bija darba vide, tur bija svaigs remonts, dizaina mēbeles, bezmaksas kafija, dvielīši, labas ziepes, nu tādas lietas. Valsts iestādē mēbeles, higiēnas, kancelejas preces ir pašas vislētākās un jānāk ar savu kafijas paku. Pie šī gan nevaru pierast.