Kā jau apsolīju, nākamais stāsts.
Gāju pa ielu blakus Origo. Sagribējās pī-pī. Piegāju pie meitenes paprasīt kur var to lietu pa lēto izdarīt, jo cik atceros Origo bija maksas tolčki (tieši tāpēc studentu gados varēju ilgi nečurāt). Jautāju. Vispirms meitēns mēģināja mani atšūt, bet pēc tam es pateicu viņai, ka esmu salsas dejotājs. Un viņa man sāka prasīt numuru. Es nedaudz ar viņu pieklājības pēc paspēlēju no sevis „ne, neesmu viens no tiem džekiem, kuri uzreiz dod savu numuru”, bet beigās tomēr iedevu savus ciparus. Pēc divām dienām viņai piezvanīju. Uzzināju, ka viņa dzīvo citā pilsētā. Uzzināju arī, ka viņai ir tas baigās princesītes knifiņš: viņa ir meitene, tāpēc viņa nebrauks pie manis satikties. Lai es braucot pie viņas. Man tas nepatika un es atteicos. Teicu, ka satiksimies vēlāk (kad man vajadzēs būt Jūrmalā pēc kaut kādam darīšanām).
Bet pēc pusnakts man viņa atzvanīja. Klausules otrā galā bija kaut kāds piedzeries puisis, kurš man draudēja. Man tas baigi nepatika. Pēc tam viņa man trīs nedēļu laikā zvanīja, bet es vairs nepacēlu. Pacēlu tikai pēc mēneša, kad viņa izdomāja piezvanīt pēc mēneša no cita numura. Baigi atvainojas, teica, ka tas puisis ir vienkārši viņas greizsirdīgs draugs un ka viņa grib ar mani tikties un pat gatava atbraukt uz Rīgu. Es piekritu, bet tuvāk uz sarunas beigām viņa atkal sāka spēlēt to princesīti un teica, ka tomēr būs labāk, ja ES aizbraukšu pie viņas. Man tas viss jau apnika un es piekritu. Aizbraucu. Aizgājām uz kafejnīcu un tur viņa man teica, ka drīz braukšot projām mācīties uz citu valsti. Ak tā likteņa ironija: man bija vesels mēnesis lai ar viņu satiktos, aiziet uz dažiem randiņiem un beidzot tikt „kojkā”, bet man vajadzēja stiept to gumiju līdz pēdējam, vai nē?
No otras puses, es nezināju, ka viņa vasaras beigās kaut kur braukšot. To es uzzināju tikai mūsu pirmajā randiņā, kad līdz viņas braukšanai projām bija atlicis tikai trīs dienas. Esmu pieaudzis cilvēks. Reālists. Tāpēc es sapratu: vai nu tagad, vai nekad. Man vajadzēja tikt iekšā viņas dzīvoklī. Un pats smieklīgākais, ka viņa pati deva man ieganstu to izdarīt: viņai piezvanīja vecmamma un meitēns teica man – „Vai negribi iepazīties ar manu vecmammiņu?”. Sākumā es biju priecīgs, izskatījās, ka meitene grib lai es tieku iekšā viņai mājās. Bet kad es uzreiz atbildēju: „Jā! Jā, ejam pie omes!”, viņa bija pārsteigta un pajautāja: „Tiešam? Tu gribi pie manas omes?”. Bet vēlāk es izdarīju fatālo kļūdu – kad mēs bijām netālu no vilciena stacijas, es viņai pajautāju: „pie tevis varēs palikt, ja es palaidīšu garam savu vilcienu?”. Es to speciāli pajautāju, jo bija jau vēls un negribējās uz nakti palikt vienam citā pilsētā ja nu gadījumā viņai tiešam nav vietas kur palikt. Viņa teica, ka nē, es nevarēšu palikt, jo viņiem tur nav vietas.
Un es aizbraucu uz Rīgu. Tagad saprotu, ka tā bija kļūda vaicāt to visu. Vajadzēja vienkārši ar viņu aizbraukt pie omes, pēc tam pateikt, ka es palaidu vilcienu, notēlot baigi nelaimīgo puisi un gan jau man atļautu palikt. Ja ne viņa, tad viņas ome. Un tur es varētu pamēģināt to meiteni sakārdināt. Otrs variants: viņi teiktu, ka ne, nevar palikt. Es teiktu: viss OK, tad es noīrēšu sev vienas nakts numuru viesnīcā, tikai kur jums tās viesnīcas? Vai jūsu mazmeita var mani pavadīt līdz viesnīcai, jo es nepazīstu šo pilsētu? Okei, paldies.
Viņa mani pavadītu līdz viesnīcai, es paņemtu numuru un pēc tam teiktu: vari ieiet pie manis? Gribu tev kaut ko zem četrām acīm pateikt... Paņemtu šampieša pudeli, viņa ieietu man numurā un es teiktu: vispirms iedzersim. Mēs iedzertu un kad viņa pavaicātu ko es gribēju viņai pateikt es teiktu viņai aizvērt acis un noskūpstītu. Pajautātu kur viņai visvairāk patīk kad puiši skūpsta utt. Un tur jau viss aizietu.
Bet es tā neizdarīju. Es pajautāju stulbo jautājumu „vai varēs pie tevis palikt?”, dabūju gaidāmo atbildi un aizbraucu projām. :( Tā ka vainot varu tikai pašu sevi.
Pēc divām dienām man tas skuķēns atzvanīja, piedāvāja draudzēties Skaipā. Es atteicos, jo Skaipā nevar taču meiteni pataustīt. Tagad nožēloju. Vajadzēja viņai tomēr paņemt to Skaipu un mēģināt „razvesti” (nezinu kā tas skan latviski) uz striptīz deju pa tīklkameru. Pēc divām dienām viņa aizlidoja. Pirms tam teica, ka es varu vēlreiz atbraukt pie viņas. Es atteicos. Kāda jēga, ja viņa nelaidīs man pie savas omes?
Bet nu tas meitēns arī bija kaut kāds nedaudz muļķīgs. No citas puses, viņai bija tikai 20 gadi. Ko var prasīt no 20-gadīgas? :/