Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darbs un bērns

10 gadi
Reitings 7
Reģ: 13.08.2009
Sveikas!
Esmu jau morāli nobriedusi, ka gribas plānot ģimenes pieaugumu. Attiecībās viss kartībā, draugs arī grib bērniņu.
Problēmas varētu sākties ar darbu.
Strādāju diezgan lielā uzņēmumā, varētu teikt, ka diezgan augstā amatā. Apstākļi ir labi, atalgojums priekš atrašanās vienas arī diezgan labs, citos šī reğiona uzņēmumos tādu algu nepiedāvātu.
Vadītājs ir ārzemnieks ar citādu mentalitāti. Esam runājuši, ka viņš mani no pozīcijas un uzņēmuma pazaudēt negrib un negrib, ka manā vietā nāk kāds cits, pat uz dekrēta laiku ...protams, ja vajadzētu, tad gan jau kādu atrastu, bet pēc dekreta man darba varētu arī nebūt pat ja tas ir pretlikumīgi - nesaglabāt darba vietu.
Ir runāts par variantu, ka daļēji varu no mājām strādāt un birojā varu ienākt dažas reizes nedēļā. It kā draugam darba grafiks atļautu, ka pusi dienas viņš ir ar mazuli un pusi dienas es.
Bet es satraucos vai tas strādās kā plānots... atbildība darbā liela, darba un stresa ļoti daudz, birojā noteikti vajag būt dažas reizes nedēļā, jo jāsatiek cilvēki utt. Baidos vai tiešām bez back-up cilvēka tiktu galā... un vai vēlāk nebūs sirdsapzinas pārmetumi, ka pārāk maz esmu bijus kopā ar mazo.
Varbūt kādai ir līdzīga pieredze, ka uzreiz pēc bērniņa piedzimšanas ir turpinājusi strādāt?
11.02.2018 12:28 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Uz kāda pamata viņš saka, ka nesaglabās tev vietu, pat ja tas ir pret likumu?
11.02.2018 12:49 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
bet pēc dekreta man darba varētu arī nebūt pat ja tas ir pretlikumīgi - nesaglabāt darba vietu.

Šis tiešām interesanti.
11.02.2018 13:02 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Cik Tev ātri pēc dzemdībām vajadzētu atgriezties darbā? Tu jau arī nevari paredzēt kā Tev un mazajam būs ar veselības stāvokli un cik reāli daudz varēsi tajā dekrētam paredzētajā laikā strādāt un vai vispār varēsi apvienot darbu ar bērna audzināšanu tik agrā laika posmā.Vai negrauzīs iekšēji par to ,ka ar mazo nepavadi pilnu dienu? Vai pa tik pat lielu algu nevarēsi pēc tam citur atrast darbu? Ja jau 1x atradi darbu par lielu ,labu samaksu, tad ,kāpēc gan 2x nevarētu mēģinā par tādu pašu samaksu meklēt darbu?
Es Tavā vietā nu paliktu un neietu dekrēta laikā strādāt -ar tādu domu kā būs tā būs , vai arī jau tagad meklētu citu darbu, kur pastrādāt kādu laiku ,kur nebūs tāda attieksme un tad sākt radīt bērnu.
Reāli Tev iznāks, ka Tu strādāsi ,ta kā pilnu slodzi un vnk daļa būs birojā ,daļa mājās?
11.02.2018 13:08 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ja tu plaano beernu barot ar kruuti, tad neredzu iespeeju uzreiz saakt straadaat. Mazajam vajag mammu. Otrkaart - tu nezini, ka tev ies ar atlabshanu peec dzemdiibaam.
...
Vinjsh nevar tevi atlaist. Vinjam vienalga, ka tas ir pretlikumiigi? - lai tinas uz savu valsti, ja shiis likumi nepatiik!
...
Ja godiigi, izklausaas peec kaut kaada murga.
11.02.2018 13:12 |

Reitings 235
Reģ: 18.01.2018
Man nav darbs birojā, pati sev saplānoju darba dienu un ar otro bērnu bija tieśi tāds plāns, turpināt strādāt pusslodzē.. viss skaisti, bet hmm.. man pietika ar 2 nedēļām, kad tomēr izvēlējos pilna laika mammas darbu! Vai bija slikti, nevarēju savienot? Nepavisam tā, man vienkārśi pārāk ļoti bija grūti śķirties no mazuļa, pateicu sev, ka neesmu nekāda karjeriste, man svarīgāk bija būt kopā, jo to visu nevarēs patīt atpakaļ! Bērns ir bērns, es tavā vietā, aizejot dekrētā, par darbu vispār nedomātu, neuzvelkot sevi. Nu būs - būs pēc tam, nebūs, atradīsi citu darba vietu ;)
11.02.2018 13:30 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Piemēram, es šodien vēl neesmu tikusi dušā. Brokastis taisīju stundu un paēst varēju tikai tagad. Cēlos 7:00. Gribētos uzšaut tam cilvēkam, kas saka, ka zīdaiņi tikai ēd un guļ. Nespēju iztēloties, kā vēl var tā intensīvi pastrādāt...
11.02.2018 13:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
7heaven, baigi atkarīgs no bērna. Ir, kam ēd un guļ, un mamma mierīgi var kalnus gāzt. Ir, kas netiek dušā (man arī ir nemierīgais eksemplārs). To var uzzināt, tikai iepazīstoties ar konkrēto bērnu. Nu vai arī izzīlēt kafijas biezumos.
11.02.2018 13:40 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vēlme un gatavība sākt plānot bērniņu diemžēl nenozīmē, ka viņš momentā pieteiksies. Tas var prasīt ilgu un pat ļoti ilgu laiku. Un šī laika gaitā arī daudz kas var mainīties darbā.
Un padomā pati - vai tas, ka darba devējs Tevi nesagaidītu atpakaļ no BKA būtu pietiekams iemesls Tev atteikties no domas par bērniņa plānošanu...?
11.02.2018 13:48 |

Reitings 52
Reģ: 06.08.2014
Neiesaku neko tādu plānot. Tu vispār nevari paredzēt to, kā būs. Varbūt mierīgi varēsi savienot, iespējams, ka nē.
Pirmkārt, nezini, kāds fiziski būs atlabšanas process. Ideālajā variantā pēc pāris dienām jau būsi aizmirsusi, ka tikko dzemdēji, tikpat labi, varbūt 2 nedēļas nevarēsi normāli pasēdēt, pastaigāt, grūti būs aprūpēt mazuli, kur nu ko vairāk. Protams, novēlu, lai viss labi!
Otrkārt, nevari paredzēt, kā jutīsies emocionāli. Ļoti iespējams, ka darbs būs pēdējais, par ko domāsi.
11.02.2018 13:48 |

Reitings 3647
57days, ne tikai visi beerni ir dazjaadi, bet beerns visu laiku nav vienaads. Piemeeram, kaads, kursh peec piedzimshanas ir ljoti mieriigs, veelaak var sajaukt nakti ar dienu, vai arii palikt ljoti nemieriigs deelj kolikaam, deelj zobinjiem. Beerniem ir dazjaadi posmi. To es noveeroju ar savu deelinju. Bija periodi, kad vinjsh bija ljoti mieriigs, tad bija gruutaaki periodi, kas visu laiku mainaas.
11.02.2018 13:56 |

Reitings 3647
Nemaz nerunaajot par peecdzemdiibu depresiju...
11.02.2018 13:57 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
man kaut kā neiet kopā šis:
Esam runājuši, ka viņš mani no pozīcijas un uzņēmuma pazaudēt negrib un negrib, ka manā vietā nāk kāds cits, pat uz dekrēta laiku

ar šo :
pēc dekreta man darba varētu arī nebūt pat ja tas ir pretlikumīgi

tas ir kā? ja jau esi tik ļoti vērtīgs darbinieks, tad jau vajadzētu būt tā, ka darba devējs tieši ļoti gaida atpakaļ nevis vēl nesaglabā vietu, neredzu tajā visā loģiku. bet es šādām manipulācijām no darba devēja puses nepakļautos un ja izlemtu, ka vēlos bērnu, tad arī izbaudītu dekrēta laiku kopā ar mazo un nesatrauktos par darbu tajā laikā vispār. vienīgais, kad apsvērtu domu strādāt šajā laikā ir tikai un vienīgi, ja tas būtu manis pašas bizness, bet arī tikai tik,cik bez manis nevar iztikt. bet ziedot laiku, ko varētu pavadīt kopā ar mazo, lai strādātu cita labā - nekādā gadījumā.
11.02.2018 14:24 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Nav gan mana pieredze, bet tantes. Vinai bija viens no vadosajiem amtiem liela arzemju uznemuma LV. Tad, kad piedzima 1nais berns vina jau pec 2 menesiem paris reizes ned brauca uz darbu. Ar otro bija jau cita uznemuma - darija tiesi to pasu. Kad sobdrid pagajusi 13 gadi vina no vienas puses to nozelo, bet darija to tapec, ka bija domajusi, ka atradis citu. Lai ari pretlikumigi, to nav gruti izdarit. Uztaisi restructure un nolikvide amatu un izmaksa kompensaciju. Ja cilvekam, ipasi sievietei, it augsts amats LV, nu nav tik vienkarsi atrast tos lielos uznemumus LV, kur maksa milzigaas algas, jo vini ir tikai dazi. Vina ari teica, ka tad, kad aizgaja dekreta un ieraudzija citu cilveku sava kabinetaa un vinas plaksniti ar vardu un uzvardu nonemtu - ta bija laba motivacija apvienot :D bet tas bija iespejams, jo vecaki, kuri ir pensija, vareja palidzet.
Tante ari teca, ka reizem vinas darbinieki, kas iet dekreta ari strada pa starpai uz pasu iniciativu. Parasti tiek sarunats, ka sanem to dekreta naudu un uznemums vel piemaksa par to, ka megini stradat, piem., pienemot darba viru un izmaksajot papildus algu.
11.02.2018 14:32 |

10 gadi
Reitings 7
Reģ: 13.08.2009
Mana vadība uzskata, ka gads vai 1.5 gads ir pārāk ilgs laiks lai būtu prom. Bet reāli, ja nav vecvecāki vai auklītes, tad īsti bērnu nav kur atstāt tādā vecumā.
Par pamatojumu vietas nesaglabāšanai - vienmēr jau kaut k9 var izdomāt, piemēram, piedāvāt kādu "vienošanos":-)
Nav jau tā, ka darbs nepatiktu vai kā, pie tam jūti lielu atbildību pret pienākumiem.
Šobrīd laikam sliecos uz to variantu, ka tad, kad pieteiksies mazais, vēlreiz runāšu ar vadītāju un teikšu, lai meklē aizvietotāju un pēc gada vai pusotra, ja varēs piedāvāt to pašu vai līdzvērtīgu vietu, tad atgriezīšos, ja nē, tad neko :-D
11.02.2018 14:33 |

10 gadi
Reitings 4302
Reģ: 03.08.2009
Tas darba devējs ir vienkārši krāns. Neviens darbs nebūs tā vērts, ka tu stresaina skriesi apkārt un nepavadīsi laiku mājās ar bērnu to īso brīdi, kad viņš ir tiešām mazs un mamma viņam ir ļoti, ļoti vajadzīga.
11.02.2018 15:17 |

10 gadi
Reitings 213
Reģ: 13.05.2011
Man ari ir grūti nosedet majas nestradajot,tapec ir halturas.Atzīšos,ir bijis reizes,kad ir bijis grūti savienot,bet nu nevaru bez darba,specialitate tāda kā dzivesveids.Pirmajā menesi,kad piedzima,bija grūti,pēc tam bija vieglak,jo bērnam bija reźims,vareju saplānot laiku.Tagad esmu stāvokli ar otru,grūti pateikt,vai izdosies savienot...Bet nu man loti reti bija tiksanas,pirmaja pusgada praktiski nemaz,visu dariju no mājām.Šajā periodā esmu sapratusi,ka neviens darbs tomēr neaizvietos kopābūšanu ar mazo,mazie izaug loti ātri...
11.02.2018 15:26 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Tieši šobrīd esmu BKA un mans darba devējs arī ir "ārzemnieks ar citu mentalitāti".
Arī identiskas frāzes, ka negribu mani pazaudēt utt. Piekritu naudas dēļ piestrādāt no mājām. Reāli ir nedēļas,kad knapi varu izdarīt solīto un ir nedēļas, kad mierīgi varu. Viss atkarīgs no bērna. Bet mani pienākumi nedēļā aizņem max 6h darba (kopā pa nedēļu, ne dienā). Ja tik ļoti nevajadzētu šos papildu ienākumus, nekad to nedarītu, jo bērni tik ātri aug un neviens mam neatgriezīs šo laiku ar bērnu atpakaļ. Strādāju, kad mazais guļ.
Vēl kas, regulāri nospraužu robežas, lai nedod man neko vairāk klāt kā sākumā vienojāmies, jo viņam reāli vienalga, ka man ir ģimene, lai gan tēlo iejūtīgo.
Un es nezinu kā Tu vispār iedomājies viena pati tikt galā. Es vadu komandu un mans galvenais pienākums ir sakārtot sistēmu,,kas kuram jādara un jāpieņem lēmumi. Bez papildus rokām no biroja tas nebūtu iespējams.
Turklāt pareizi jau te meitenes teica, man arī ir bijušas dienas, kad brokastis ēdu plkst 14os, lai gan cēlāmies 8:00. Nu, kādas vēl tikšanās... un ko Tu darīsi pēc trakājām naktīm, kad nav bijis sanācis ne minūti acis aizvērt?
11.02.2018 19:59 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es strādāju starptautiskā kompānijā, kur lielie bosi ir ārzemnieki (skandināvi pārsvarā). Neviens nekad nav piedāvājis kādai kolēģei turpināt strādāt BKA laikā. Varbūt kādos ļoti augstos amatos vienīgi, kur nepieciešams stratēģiskais redzējums utt., bet konkrēti man nav zināms neviens tāds gadījums. Turklāt finansiāli/juridiski to būtu grūti sakārtot, ja oficiāli ienākumi nav vēlami.
Es piekrītu, ka var uzņemties kādus "gabaldarbus", piemēram, es šad tad piekritu kādam tulkojumam (nav saistīts ar oficiālo darbu), bet nekad nepiekristu konstantam apjomam katru dienu/nedēļu. Tu nekad nezini, kas vispār ar tevi un mazo notiks pēc dzemdībām. Ja neviens nebūs apmācīts tavos pienākumos, bet tu tomēr fiziski nepavilksi strādāšanu, ko tad? Pa dienu vēl tā - aukles var atrast arī zīdaiņiem, bet ja nu būs tās negulētās naktis? Nekad nevar zināt iepriekš.
11.02.2018 20:11 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!