Gripas vakcīna

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Labvakar!
Cik cilvēku, tik viedokļu, bet tomēr... Labprāt gribētu palasīt - vai jūs esat PAR vai PRET gripas poti?
Vai labāk izvēlaties maksimāli "vitaminizēties" un dzert profilaksei Aflubin?
11.02.2018 00:03 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Vispār tikko izlasīju interesantu viedokli par šo vakcīnu un autoimūnajām saslimšanām, konkrēti to, kas ir man - Hašimoto. Imūnsistēma jau tā ir pārāk aktīva (uzbrūkot pati savam vairogdziedzerim), un tad šāda pote var izsaukt negatīvu reakciju. Daktere jau tā liek man lietot preparātus, kas samazinātu antivielu aktivitāti, jo tās arī var kaitēt mazulim, bet vakcīna, cik sapratu, izsauktu vēl lielāku imūnsistēmas aktivitāti, un palielinātos arī sliktās antivielas. Kaut kā tā.
Nezinu, cik tur gan taisnības.
11.02.2018 15:29 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Richard Shames, MD, author of Thyroid Mind Power, Thyroid Power and a number of other popular books about thyroid and autoimmune disease, has said that he is careful about recommending the flu vaccine to his patients with autoimmune thyroid disease:
Generally, the people at higher risk should be concerned about getting the flu shot. But if you have Hashimoto's disease, having a flu shot is an immunological event. The determination needs to be made more carefully, then, because there is the potential for the flu shot to trigger the Hashimoto's into flareup or exacerbation.

Kent Holtorf, MD, founder of the Holtorf Medical Center network of health and hormone clinics, generally does not recommend the flu shot:
While the overwhelming majority of people are fine with the shot, I have seen it—and hear about hundreds more a year—precipitate chronic fatigue syndrome (CFS) in asymptomatic people, or severely exacerbate symptoms. The body has two sides to the immune system—TH1 (cellular) and TH2 (antibody). Normally they are balanced, but many conditions are associated with low TH1 and increased TH2, contributing to symptoms such as fatigue, CFS, fibromyalgia, asthma, allergies, ADD, and autoimmune disease such as Hashimoto’s, etc. The flu vaccine intensely stimulates the TH2, and can worsen symptoms—subtly or dramatically—or precipitate these conditions.
11.02.2018 15:35 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
JA rodas komplikācijas. Gripa ir vīruss un vīrusus ar antibiotikām neārstē. Lai gan esmu dzirdējusi par ārstiem, kuri teju pie katras saaukstēšanās izraksta antibiotikas, par to vispār trūkst vārdu

nu jā, tāpēc man arī šķiet, kāda jēga potēties pret gripu... vīrusu sadedzina pats organisms, un ja pienāk ļaunākais un dabū infekciju, tad iedod antibiotikas. gripa nav nekas traģisks, ja normāli ārstē, lai skrietu un taisītu poti.
11.02.2018 15:43 |

Reitings 51
Reģ: 31.01.2018
Nu mana māsa ikdienā reti slimo, bet māsai tiešām bija tik ļoti lielas migrēnas lēkmes, ka viņa tumsā gulēja gultā un nevarēja parūpēties par pirmo bērnu, bet viņai apkārt nav radi, kas to darītu. Tās bija 2 nedēļas gandrīz nonstopā, ārsti teica vnk nogaidīt, viņa uz savu galvu lietoja zāles pret migrēnu. Manuprāt, ja nebūtu potes, nebūtu tik traki, jo domāju, ka potenciāli saslimt ar gripu ir mazāka iespējamība nekā komplikācijas grūtniecei pēc potes. Kā jau teicu, ar pirmo grūtniecību bez potes nebija veselības problēmu.
Protams,tie nav zinātniski pētījumi, bet sava ietekme uz šo lietu tomēr radās, ka pati nepotētos grūtniecības laikā, kad visas ikdienas lietas jau tā ir smagāk.
11.02.2018 15:57 |

Reitings 51
Pret kaut ko mani tagad sapotēja piespiedu kārtā pie ārsta, kad biju vizītē, bet tā laikam bija tuberkuloze.
Vispār pret vakcīnām man neitrāla attieksme, bet domāju, ka grūtniecības laikā nevajag sevi lieki pakļaut kaut kādām tādām lietām.
Ar gripu nekad neesmu slimojusi (vismaz ārsts to neteica), bet slimoju es ļoti bieži. Bērnībā un šī gada laikā jo īpaši.
11.02.2018 16:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispār dīvaini, ka daži ārsti neseko vadlīnijām/rekomendācijām..
Par grūtniecību un gripu ir diezgan daudz pētījumi, neforša statistika, lai tā filozofiski attiektos.. iespējams, nākotnē situācija mainīsies :)
11.02.2018 16:24 |

Reitings 51
Grūtniecības gadījums bija UK.
11.02.2018 16:25 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Ja vien cilvēkam nav kādas specifiskas veselības problēmas, kamdēļ cilvēks ietilpst riska grupā, kuriem var rasties nopietnas gripas komplikācijas, uzskatu gripas vakcināciju par lieku.
Pret gripu esmu bijusi potējusies tikai vienreiz dzīvē, kad, pamatskolā mācoties, bērniem vakcinācija bija bezmaksas un skolas māsiņa obligātā kārtā visus potēja. Nekādu komplikāciju pēc potes nebija. Saslimusi ar gripu arī nekad neesmu.
Kāpēc uzskatu šo poti par lieku? Jo gripai ir vairāki paveidi, un nav nekādas garantijas, ka gripa cilvēku nepiemeklēs. Piemēram, mana mamma pagājšgad saslima ar gripu, kaut arī viņai kā medicīnas darbiniekam gripas pote ir obligāta. Saslima, jo bija potējusies pret citu gripas paveidu, nevis ar to, kurš viņu piemeklēja.
12.02.2018 13:12 |

Reitings 42
Reģ: 30.01.2018
Man personīgi liekas, ka efektivak ir lieki nevazaties pa publiskam vietam, bieži mazgat vai dezinficet ar spirta želeju rokas, deugaa var iesmeret Virogel. Un uzturet D vitamina limeni pietiekamu.
16.02.2018 11:04 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nepotējos un neslimoju, meita tāpat.
Es nekad 30 gadu laikā neesmu slimojusi ne ar gripu, ne rota u.c tāda tipa vīrusiem.
Jāmazgā rokas, nevajag mīcīties pa poliklīnikās, aptiekām , tirdzniecības centriem, ātrajām ēstuvēm u.c apšaubāmām sabiedriskām vietām.
16.02.2018 11:16 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
nevajag mīcīties pa poliklīnikās, aptiekām , tirdzniecības centriem, ātrajām ēstuvēm u.c apšaubāmām sabiedriskām vietām.

Kurā sabiedriskā vietā tad drīkst mīcīties? Mežā?
16.02.2018 11:47 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Arī pagājušogad, kad pirmo reizi mūžā slimojot ar gripu, gulēju gultā kā nekustīgs baļķis un knapi uz sāna varēju pagriezties, par vakcīnu nedomāju. Mani toreiz uz kājām uzcēla antibiotikas - burtiski 2 dienu laikā. Bet bērnībā slimošanu ar angīnu katru gadu, joprojām atceros ar lielākām šausmām.
Nepotējos un nepotēšos -ja nāksies saslimt, tad nāksies, ar vai bez potēm. Taču zinu, ka es pietiekami kustos, pietiekami labi ēdu un lietoju vitamīnus ziemā.
Obligātās potes - difterijas, stingumkrampjus utt. gan es atbalstu, bet gripa... tā mainās katru gadu un godīgi sakot, manā paziņu lokā vairāk esmu dzirdējusi gadījumus par vēžiem un audzējiem, nekā smagu gripas (ne)pārslimošanu.
16.02.2018 12:40 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Nekad neesmu vakcinējusies pret gripu un arī neplānoju. Arī sintētiskos vitamīnus nedzeru, papildus citrusaugļus arī nepārku. Arī neko profilaksei nedzeru un nelietoju. Pagaidām dzīva un neslimoju.
16.02.2018 12:52 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Tagad vakcīnai jau par vēlu.
16.02.2018 14:15 |

Reitings 42
Reģ: 30.01.2018
Nu D vitamins jau lielakoties nav sintētiskais. piemeram nateo iegūst no aitas vilnas. Un to nekadi citadak nevar uzņemt. Par multivitaminiem un tamlidzigiem gan piekriitu.
16.02.2018 14:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits