Gripas vakcīna

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Labvakar!
Cik cilvēku, tik viedokļu, bet tomēr... Labprāt gribētu palasīt - vai jūs esat PAR vai PRET gripas poti?
Vai labāk izvēlaties maksimāli "vitaminizēties" un dzert profilaksei Aflubin?
11.02.2018 00:03 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Viennozīmīgi pret, par grūtnieču potēšanu vispār neizteiktšos. Bet katrs jau lemj pa savam
11.02.2018 09:50 |

Reitings 51
Reģ: 31.01.2018
Grūtniecei esot nepotētos. Mana māsa teju pirms trim nedēļām to izdarīja un atlikušās divas bija migrēnas sāpes, no kurām nevar tikt vaļā. Lietoja zāles, ko idejiski grūtniece nevar lietot (pēc ārsta vārdiem). Tagad viss OK. Šī ir otrā grūtniecība, pirmajā nepotējās, migrēnas nebija.
11.02.2018 10:57 |

Reitings 51
Reģ: 31.01.2018
Ja nav grūtniece, tad nav izteiktu par vai pret viedokļa attiecībā uz sevi. Tagad nepotējos, man citas rūpes.
11.02.2018 10:58 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Pret, jo nekad nevar zināt ar kuru gripas paveidu saslims, jo viņi ir daudz. Pagājušo gad man bija gripa pirmo reizi mūžā, jā sajūta bija draņķīga, bet es nezinu par ko visi streso, nekas traks nav. Tieši tāpat slikot kā ar iesnām vai klepu. Nedēļu paguli mājās un pēc tam , aidā dzīvē. :D
11.02.2018 11:02 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Pret, atbalstu tikai vakcīnas, kas ir tiešām svarīgas - difterija, stingumkrampji, tuberkoloze. Nav man tik švakiņa imunitāte, lai grūstu sev iekšā vēl vienu vakcīnu.
11.02.2018 12:07 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Esot stāvoklī es potējos, jo ja nu gadītos saslimt, tad ir ļoti liels risks! Kaut kā grūti iedomāties savu bērniņu pakļaut kam tādam un blaknes nav tik bīstamas. Man nebija nekādu blakņu un vispār nekā neizjutu potes sekas. Ja nav riska grupā, tad gan uzskatu, ka mierīgi var nepotēties.
11.02.2018 12:28 |

Reitings 2558
Un tas, ka grūtniecei ir migrēna, vispār var būt arī citu iemeslu dēļ, diezgan daudzām migrēna uzrodas. Es šajā situācijā vispār nesaskatu saistību ar gripas poti.
11.02.2018 12:36 |

Reitings 5119
esmu pret vairumu pošu.
gripa,ja neesi riska grupā, tiešām nav nekas nāvējošs + pēc gripas potes var saslimt ar citu gripas paveidu, ne tieši to, pret kuru ir pote, kā arī ar daudz citiem vīrusiem.
11.02.2018 13:26 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ha ha. Grūtnieces, kas nepotējas, laikam sapņo par beigtu vai kroplīgu bērnu vai vismaz to vēlas zemapziņā. Es nesaprotu, ja to bērnu tik ļoti grib, kāpēc nesamazināt visus riskus, kas var ietekmēt topošā bērna veselību?
Drīz nevakcinēto bērnu mammas varēs sist plauktas un priecāties, ka viņu bērns ir dabūjis masalas.
Esmu par vakcīnām, it īpaši, ja esi riska grupā.
11.02.2018 13:50 |

Reitings 5119
Tev pretī varētu to pašu pateikt par tām,kas potējas - Grūtnieces, kas potējas, laikam sapņo par beigtu vai kroplīgu bērnu vai vismaz to vēlas zemapziņā.
taču gana daudz tagad jau runā par vakcīnu kaitīgumu. nav tas tik nekaitīgi kā Tev šķiet. Protams, tas viss ir diskutabli, bet šādi runāt ir ļoti muļķīgi.
11.02.2018 14:04 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Dazhas te uzskata, ka gruutniecei labaak noraut gripu nevis poteeties ar shausmiigo vakciinu. Peec tam gruutniece varees sist plaukstinjas un dzert zaalju teejinjas, lai tiktu valjaa no peecgripas komplikaacijaam (procents, ka gripa gruutniecei paaries vieglaa formaa ir ljoti zems), kuras protams nedarbosies, buus vien jaadzer antibiotikas, kuras embrijam nodariis vairaak posta nekaa taa shausmiigaa vakciina, plus embrijam postu jau buus nodariijis gripas viiruss. Veiksmi speeleet krievu ruleti, paargudraas maamules. Latvijaa krievu ruleti pilnaa sparaa jau rauj valjaa ar nepoteeshanos pre masalaam, dazhas galvaa sistaas, sitot plaukstinjas, apgalvo, ka masalas un masaljinjas jau taads suuds vien esot, vajagot izslimot un taa. Tajaa pashaa laikaa pastulbaas maamikjes vareetu iepaziities ar statistiku, cik savulaik atstiepa kaajas no masalaam, cik savu atlikusho dziivi pavadiija ar komplikaacijaam vai kaa kropliishi. Varonjstaasti, ka kaads siikais izslimoja masalas un viss forshi ir no taas pashas operas, ka vecvecmaaminja siena pljavas malaa piedzemdeeja un pakjeerusi jaundzimosho azotee, devaas taalaak graabt sienu. Lai gan dazha ssavaa stulbumaa iet veel taalaak, sitot plaukstinjas dzemdee savaa personiigajaa vannasistabaa vai virtuvee un taa, iedvesmojoties no veiksmiigajiem varonjstaastiem. Varbuut visus muusdienu mediciinas sasniegumus nolaizham podaa un atgriezhamies dziivot alaa, iegjeerbjamies zveeraadaas un lecam ap ugunskuru, vicinot pashizgrebtus koka mietus.
Taa bija bezteema un liriskaa atkaape, uz kuru man uznaak iedvesma, kad palasu galvaa sistu toposhos maamukju murgus. Kas attiecas uz teemu, tad gripas vakciina manupraat ir nepiecieshama riska grupai, paareejiem peec izveeles. Jo shiis slimiibas naaves gadiijumu skaits ne-riska grupai praktiski ir gandriiz nulle, ar riska grupu savaadaak.
11.02.2018 14:16 |

Reitings 2558
Kaķis - nepiekritīsi tomēr, ka grūtniecei saslimt ar gripu var būt daudz nopientākas sekas par gripas vakcīnas blaknēm? Selene izteica ļoti agresīvu komentāru un nevajadzētu visas potes likt vienā grupā, bet teikšu, ka es tomēr arī piekrītu, ka tas ir neatbildīgi nepadomāt par sekām, ja nu grūtniecības laikā noķertu gripu.
Bet saprotu, ka katram savs viedoklis, intereses pēc, pastāstīsi par gripas potes blaknēm? Varbūt ko jaunu uzzināšu..
11.02.2018 14:16 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Taas vakciinas nepiecieshamiiba atkariiga no katra individuaali. Kas ir biezhi slimo un zina, ka vinja organismam gruuti pretoties viirusiem, lai poteejas. Es personiigi ar gripu gadus 8 stabili kaa neesmu slimojusi, taapeec nedomaaju, ka man peec gripas vakciinas ir vajadziiba.
11.02.2018 14:36 |

Reitings 5119
es jau teicu,ka tas vnk nav tik viennozīmīgi. ir riski abos gadījumos, katram pēc savas saprašanas un arī viedokļa, jāizvērtē.
par blaknēm, ja lasi angliski, vari pati atrast info. :)
11.02.2018 14:41 |

Reitings 803
Vai tiešām gripa ir kaut kas tik traģisks? man jau šķiet, ka parasta saslimšana, vienu reizi tik bijusi, iztiku pat bez antibiotikām. Cilvēka organismam pašam ir jāspēj tikt ar vīrusiem galā, cik vien var ir jāstiprina imunitāte - miegs, laba pārtika, fiziskās aktivitātes, vitamīni. Es pēc šī principa dzīvoju un iesnas, klepus, vīrusi ir labi ja 1 reizi divos gados. Es saprotu, ja to gripu ielaiž un imunitāte pati par sevi ir čupā, tad var būt slikti, bet cilvēkam parastajam, bez kaut kādām citām slimībām vajadzētu ar gripu normāli tikt galā, ka var iztikt bez potes. Es pati reti slimoju vispār, tāpēc nezinu kā tas ir, viedokļi?
11.02.2018 15:02 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
vienu reizi tik bijusi, iztiku pat bez antibiotikām

Un kāpēc lai gripai vajadzētu antibiotikas?(t)
11.02.2018 15:17 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Ha ha. Grūtnieces, kas nepotējas, laikam sapņo par beigtu vai kroplīgu bērnu vai vismaz to vēlas zemapziņā. Es nesaprotu, ja to bērnu tik ļoti grib, kāpēc nesamazināt visus riskus, kas var ietekmēt topošā bērna veselību?
Drīz nevakcinēto bērnu mammas varēs sist plauktas un priecāties, ka viņu bērns ir dabūjis masalas.
Esmu par vakcīnām, it īpaši, ja esi riska grupā.

Esmu grūtniece, bet ne es, ne mana daktere neuzskata, ka būtu jāpotējas pret gripu. Tieši tā iemesla dēļ, ka var sapotēties pret neīsto gripas paveidu, u.c. Vienīgā reize, kad esmu slimojusi ar gripu ir tad, kad biju sapotējusies. Ne uzreiz pēc potes, bet tajā sezonā, un ar visām komplikācijām, t.sk. plaušu karsoni un 41 grāda temperatūru.
Šobrīd man nesaistītu iemeslu dēļ ir slimības lapa, tāpēc nemaz neiznāk apgrozīties starp potenciālajiem slimniekiem, jo ikdienā sēžu mājās un eju ārā pastaigāties svaigā gaisā, nevis sabiedriskajā vai veikalos. Kad kaut kur jābrauc, pūšu degunā dakteres ieteikto līdzekli profilaksei pret vīrusiem. Saslimusi neesmu.
11.02.2018 15:17 |

Reitings 803
Un kāpēc lai gripai vajadzētu antibiotikas?

nezinu vai precīzi pateikšu :D bet laikam rodas komplikācijas un infekcijas, piemēram, elpceļos.
11.02.2018 15:20 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nu un es pie tādām komplikācijām tiku ar visu vakcīnu, un tā bija vienīgā reize, kad es ar gripu saslimu savā mūžā. Nerunāju par parastu saaukstēšanos, bet tieši gripu.
11.02.2018 15:22 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
JA rodas komplikācijas. Gripa ir vīruss un vīrusus ar antibiotikām neārstē. Lai gan esmu dzirdējusi par ārstiem, kuri teju pie katras saaukstēšanās izraksta antibiotikas, par to vispār trūkst vārdu:-/
11.02.2018 15:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits