Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

SOS! Brālis grib lai es eju uz kursiem un gatavs tos apmaksāt

 
Reitings 1066
Reģ: 15.06.2016
Čau, kosmietes (vai pareizāk ir jāsaka lilietes? :D)! Šoreiz vajag jūsu padomu. Lieta tāda, ka man ir vecākais brālis. Viņš grib, lai es pastaigāju uz kādiem kursiem un pat gatavs tos man apmaksāt. Man pats fakts, ka viņš grib kaut ko man apmaksāt liek justies neērti. Bet galvenā problēma nav pat tajā. Problēma ir, ka viņš visu laiku man ar to uzbāžas. Viņš sāka: re, tu nekur nestrādā, sēdi mājās, bet laiks iet. Tev ir unikāla iespēja mācīties, tā ka tev ir papilnam brīva laika. Es pats – sāka man brālis – ar lielu prieku aizietu uz kaut kādiem kursiem, bet priekš manis tā ir neatļaujama greznība, jo es katru dienu strādāju un man nav iespējas paņemt atvaļinājumu uz trim mēnešiem lai varētu normāli pamācīties. Jo nebūs kam maksāt par īri. Bet tev gan ir tāda iespēja (pamācīties), sāka mans brālis.

Un pēc tam piedāvā savu „grezno” izvēli: metinātājs, elektriķis, pavārs, santehniķis utt. Mani tas viss baigi tracina. Jo es kādreiz mācījos par metināju un ienīstu šo darbu. Tas ir ļoti draņķīgs darbs. Mācījos tikai lai mamma mājās netaisītu skandālus + tur netālu bija Origo, kur es katru dienu varēju ēst „karstos suņus” un vienreiz mēnesī bija stipendija. Tie bija vienīgi iemesli kāpēc es mācījos par metinātāju. Eksāmenus es noliku špikojot. Metināt es nemāku (brālis par to zina) – rūpnīcā, kur es izgāju praksi, teica, ka viņi ieliks man ieskaiti tikai lai es uz turieni nenāku un nemetinu. :D Un tagad brālis grib lai es otro reizi ietu caur elles apļiem. Tikai tagad par viņa naudu.

Par elektriķi es arī būt negribu. Es atceros, ka arodskolā bija kaut kāds priekšmets saistīts ar elektrību – toreiz domāju, ka izsitīšu sev smadzenes – tik garlaicīgi tas viss bija. |-) Par santehniķi, kurš rokas pa pagrabiem un tur ņemas ar netīrām caurulēm es arī negribu būt. Pie tam man tas viss pat no teorētiska viedokļa liekas ļoti garlaicīgs: kā tur tās vītnes ir uzgrieztas, uz kuri pusi vajag pagriezt uzgriežņu atslēgu lai aizgrieztu uzgriezni utt. Friziera kursi izklausās jau interesantāk, bet vienalga jūtu ka tas nav manējais. Tā pat kā arī pavāra kursi, uz kuriem grib mani aizsūtīt mans brālis. Mana mamma kādreiz esot strādājusi par pavāru – viņa tik draņķīgi gatavoja, ka viņu gribēja izmest aiz klājas. Es nezinu vai nemākulība padodas (pārdodas? vai kā ir pareizi teikt?) no vecākiem bērniem, bet kā nu lai tur būtu – kulinārija arī neizraisa man lielo interesi. Pārsvarā es ēdu augļus, jo tos nevajag ne vārīt ne sildīt mikroviļņu krāsnī.

Jūs varat padomāt ka man nekas nepatīk un man nav iespējams iztapt, bet tā nav tiesa. Piemēram, man patīk rediģēt video. Bet es neatradu nevienu atbilstošu kursu Latvijā. Un pat ja tādi eksistē, es domāju ka tie nav tā vērti – samaksāt 100 eiro lai tev iemāca ka atvērt jauno failu vai importēt video Vegas’ā? Un, pats galvenais, kā man liekas – tie kursi nav baigi vajadzīgi. Jo ir simtiem tutorialu Youtube’ā. Un ja es gribētu padziļināt savas zināšanas, tad es vienkārši varētu ar kādiem mākulīgiem youtuberiem sarunāt privāto nodarbību, lai viņi palīdz man tikt skaidrībā ar kaut kādiem jautājumiem. Un viss.

Bet brālis baidās, ka es dzīvē neko nemāku (kaut gan tas nav īsti 100% tiesa). Bet var jau padomāt, ka sēdēt ar žurkām netīrajā pagrābā vai rāpot nedabīgajās pozās pa caurulēm un stundām ilgi elpot ar dūmiem ir liela dzīves veiksme! Nē, es vēl saprastu, ja viņš man piedāvātu aiziet pamācīties par juristu vai vadītāju (priekšnieku)… Tas jau vēl kur neietu. Bet viņš piedāvā man tādas profesijas, no kurām uzreiz acīs uzskrien asaras – santehniķis, metinātājs, mehāniķis… Mūsdienās visi domā, ka no tā visa izvairīties, bet viņš grib, lai es tam vēl mācos…

Pats briesmīgākais ir tas, ka viņš baigais nuģis ir. Viņš var stundām ilgi mācīt tevi dzīvot. Dažreiz tā niez viņam pateikt: „bļāviens! nu ko tu man sāki visādas blēņas? ko tu man ārstē, a? tas darbs, ko tu man piedāvā – ir SŪDS! Sūds, bļedj! Sūds, sūds, sūds, sūds! ... Un vēlreiz sūds!!!”. (e) Bet es nevaru – viņš apvainosies. Padomās, ka es nevērtēju viņa rūpi (arī nezinu īsto vārdu - gribu pateikt, ka viņš rupjas par mani) un brāļa mīlestību. :D Tāpēc nākas to visu ciest, kā viņš man piesienas ar visām tam muļķībām. Nesen es izdomāju viņam piespēlēt un teicu, ka ja, brāl, tev ir taisnība, man beidzot vajag ņemties aiz prāta un aiziet pierakstīties uz kaut kādiem kursiem. Un nosaucu kursus, kas man imponē: angļu valodas kurši, franču valodas kursi, aktiermākslas kursi, dizaina kursi (video- vai foto rediģēšana).

Un viņš uzreiz visu to apdirsa no kājām līdz galvai: tu aiziesi, no tevis paņems naudu un viss. Bet kā tu pēc tam to naudu nopelnīsi atpakaļ? Ko tu darīsi tālāk? Bet ja aiziesi uz santehniķa kursiem tu apgūsi reālo iemaņu un pēc tam varēsi atrast darbu, sāka brālis. To, ka es varēšu atrast darbu, es nešaubos. Bet pats darbs taču ir mesls. Es zinu par ko sāku, jo vienreiz esmu strādājis rūpnīcā. Es negribu šādu darbu. Bet viņš – man liekas – to nesaprot. Kaut gan nē, zemapziņā tomēr saprot, jo katru dienu sūdzas uz savu grūto un netīro darbu (viņš strādā par atslēdznieku) un skauž saviem priekšniekiem, kuri neko ar rokām nedara bet brauc labajos autiņos.

Brālim ir taisnība: es tiešam nezinu, kā es pēc tam nopelnīšu ar video rediģēšanu. Bet toties es zinu kaut ko citu: ka tas man patīk. Atšķirībā no metināšanas, santehnikas, gatavošanas un citām lietam, uz kurām mani grūž mans brālis. Viņš to visu pasniedz tā, ka es tagad palaižu lielāko iespēju savā dzīvē. Kā es neizmantoju izdevību, šo lielu likteņa dāvanu, ka man ir brīvs laiks. Neizmantoju to brīvo laiku, lai kaut kam iemācīties. Piemēram, metināt vai griezt uzgriežņus. Jo pēc tam – sāka mans brālis – man jau nebūs nekāda laika, lai kaut ko apgūt, jo vajadzēs kaut kur strādāt, lai es varētu samaksāt par īri. Tā besī klausīties to sūdu, pidzec vienkārši!!! Bet attiecībā uz valodu kursiem viņš teica, ka tā arī ir naudas izsviešana, jo lai iemācītos valodu pietiek vienkārši ar mācību grāmatām kuras var par velti dabūt torentos. Labāk neizšķērdē naudu un ej apgūsti reālo iemaņu, sāka mans brālis.

Bļa, esmu tik apjucis. Nezinu ko man darīt. Besī tā visa smadzeņu pīšana. Es aizsūtīju CV uz vienu darbu, lai brālim vienkārši vairs nebūtu argumentu: ja es kaut kur strādāšu pa 12 stundām dienā viņš jau nevarēs man pateikt, lai es eju uz kaut kādiem sūda metinātāja kursiem! Bet anyway…

Ko man darīt, kamēr vēl neesmu nekur iestājies darbā? Kā man būt ar brāli? Kā viņam delikāti paskaidrot, ka es ienīstu to visu sūdu? Ka ēdienu gatavošana vai metināšana nav manējais? Ka mani aizrauj citas lietas – ar kurām var būt nenopelnīsi daudz un stabili… Es neesmu taču vainīgs tajā, ka man nepatīk metināt vai kaut ko skrūvēt. Daba uztaisīja mani tādu, kāds es esmu. Daba uztaisīja tā, ka man patīk un vairāk padodas kaut ko rakstīt vai strādāt ar video editing programmām. Kā man viņam paskaidrot, ka es jutīšos nelaimīgs strādājot kaut kādās rūpnīcās. Kā man to visu taktiski paskaidrot brālim? Vai šeit simts procentuāli būs konflikts?

Palīdziet tikt skaidrībā, lūdzu!
:'-(
05.02.2018 13:12 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un pēc tam piedāvā savu „grezno” izvēli: metinātājs, elektriķis, pavārs, santehniķis utt
Nu ja kas labs elektrikis vai santehnikis ir uz izkersanu, pie vinaiem rindas un pelna krietni virs1 000 eu.Tacu nesatraucies, tev tapat nespid. Tacu neceri ka tevi kads pec kursiem nems darba? Reali redzes ka neproti un nenems. Paludz lai bralis talmacibas vsk te apmaksa, jega lielaka.;-)
05.02.2018 13:23 |
 
Reitings 1494
Reģ: 21.03.2009
Gribēju jau Tev palīdzēt izlemt, bet tādu palagu uzaudi, ka esmu par vāju, lai piespiestu sevi un izlasītu visu... :'-( Piedod!
05.02.2018 13:25 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
vairāk padodas kaut ko rakstīt vai strādāt ar video editing programmām. K
tev nepadodas, tu esi musdienu pamatskolnieku limeni, busim reali. Tatad naudu japelna, padoma ko varetu darit, kur tevi vispar klat laistu.
Atver jaunako zurnalu forbes, ja neesi miljonaru saraksta celies un ej meklet darbu. Sobrid reali tevi pat narvesena netures. Jo tur ir jaseko lidzi terminiem, jauzkopj pasiem telpas, jaapkalpo klienti, jalieti kases aparats, javeic inventuras, japasutina prece, javeic inkasacijas. Tev tas vis neiznaktu 100%...Tev tacu bija setnieka darbs? Izmeta ara ari neko nemaceji?
05.02.2018 13:27 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Rīdziniece + no manis. Viens pazīstams asenizators reiz teica "sūdos ir nauda".
05.02.2018 13:28 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nauda nesmird ?! Kā zināms šos vārdus teica Romas imperators Vespasiāns savam dēlam, kad pēdējais izteica neapmierinātību ar publisko tualešu aplikšanu ar nodokli.

Bet ja , cilveks it ka pieaudzis ,bet lidinas makonos...
05.02.2018 13:30 |
 
Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Jau sen gribēju pajautāt, kādēļ Tev katrā diskusijā visu laiku ir brālis. Brālis saka to un šito... Pašam sava galva nav? Bet šeit parādijās atbilde - brālim nauda, brālis diktē noteikumus. Tas ir tā pat kā pusaudži, kas izdomā, ka ir baigi "lielie" un dzīvos kā grib, bet īstenībā dzīvo zem mammas jumta un tērē mammas naudu. Mammas nauda, mamma diktē noteikumus. Tikai šeit mammas vietā ir brālis.
Protams, ka brālim ir apriebies, ka sēdi mājās un neko nedari, un vēl plāno kā bezjēdzīgi tērēt naudu, kuras Tev nav. Tādēļ viņš gatavs apmaksāt kursus, kuri garantētu, ka pēc tam vari atrast darbu, lai beidzot pats sāktu pelnīt. Valodas kursi vai video rediģēšana, tādas iespējas nedod. Tas ir pašizaugsmei, hobijam, arī darbs, bet ne tik stabils kā tas būtu ar kādu no brāļa piedāvātajām profesijām. Bet tāda greznība Tev ir tad, ja to vari atļauties. Brāļa nauda, brāļa neteikumi. Kad pats sāksi plenīt un varēsi atļauties, tad arī avrēsi apmeklēt franču valodas kursus. Tieši tik vienkarši.
Nē, es vēl saprastu, ja viņš man piedāvātu aiziet pamācīties par juristu

Neticēsi, bet lai tiktu augstskolā studēt Jurisprudenci, ir jābūt pabeigtai vidējai izglītībai.
Ko man darīt, kamēr vēl neesmu nekur iestājies darbā?

Atrast darbu tev ir vienkārši. Tev ir latviešu un krievu valodas zināšanas, gan jau kaut kādas angļu valodas zināšanas arī. Brīvais laiks arī, nekādas studijas kas to ierobežotu.
Kā man būt ar brāli? Kā viņam delikāti paskaidrot, ka es ienīstu to visu sūdu? Ka ēdienu gatavošana vai metināšana nav manējais? Ka mani aizrauj citas lietas – ar kurām var būt nenopelnīsi daudz un stabili…

Nepieņemt viņa naudu par kursiem, kuri tevi neinteresē. Iet strādāt, nopelnīt naudu, lai varētu atļauties kursus, kuri tevi interesē.
05.02.2018 13:33 |
 
Reitings 1828
Reģ: 05.03.2017
Liels puika, bet nesaprot, ka vispār maza maza daļiņa cilvēku strādā jo PATĪK. cilvēki strādā, lai nopelnītu naudu un tad to naudu arī tērētu tam ko patīk darīt - ceļot, mācīties utt. Lai piepildītu Tavas idejas jāsāk no naudas pelnīšanas - jebkādas. tieši tā tas notiek reālajā pasaulē. Nevis pērk uzvalku lai meklētu atbilstošu uzvalkam vai telefonam darbu, bet otrādi - cilvēki strādā, lai nopirktu to ko grib.
05.02.2018 13:44 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Liels puika, bet nesaprot, ka vispār maza maza daļiņa cilvēku strādā jo PATĪK. cilvēki strādā, lai nopelnītu naudu un tad to naudu arī tērētu tam ko patīk darīt - ceļot, mācīties utt.+
turklat jaizvelas tas ko tu prastu REALI prastu darit. To ko tu moneji ka proti, jau teicu ne, neproti viss tada limeni lai ar to pelnitu.:-P
05.02.2018 13:46 |
 
Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Nopietni!?Viņš tiešām ir reāla persona!? Nevis trollis, kurš kacina foruma lietotājas!?(t)
Ej armijā, lai izaudzina par cilvēku. Tik tur vajag viduskkolas izglītību, f**k.
05.02.2018 14:04 |
 
Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
ES NEMAZ NEZINĀJU, KA ŠAJĀ FORUMĀ VAR UZRAKSTĪT TIK GARUS TEKSTUS/PIETEIKUMUS. :-O
05.02.2018 14:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Armija so nenem, tiesi tapasa iemsel adel kapec nedod tiesibas. Tur ir jabut psihiski veselam, nevis jadzivo no invalida pabalsta.;-)
05.02.2018 14:07 |
 
Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
Burkān, zini kā var izdarīt, lai brālis liek tevi mierā?
iegūsti izglītību, dabū darbu, strādā, pelni naudu, un IZVĀCIES, un tev vairs neviens neskalos smadzenes. Varēsi dzīvot normālu pieauguša cilvēka dzīvi.
05.02.2018 14:08 |
 
Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Nevaru saprast, provokators vai zābaks :D
05.02.2018 14:15 |
 
Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
Es atkal nesaprotu, ja arī viņš ir cilvēks, ar to visu ko raksta. Kā viņam nav kauns. Ja mēs zinām kā sauc, kā izskatās un visas šīs problēmas. Kāpēc tādi sviesti ir jāturpina publicēt un vēl vairāk sevi apkaunot.
Šajā forumā ir daudz cilvēku, noteikti arī kādi,kuriem pieder kādas darba vietas, kur Mr. Burkāns sūta cv vai vismaz nākotnē sūtīs..
Kā.. Kā var neienākt prātā, pārstāt sevi apkaunot.
05.02.2018 14:19 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nu cilveks ir ar mentalam veselibas problemam, realam nevis forumiesu izdomatam. Vins neapzinas realitati. Mates skapja foto te likt, un bezmaz visa bomziga dzivokla, doma adekvats cilveks te izradaitu?
05.02.2018 14:22 |
 
Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
BlackIce,viņš sevi jau apkaunoja Live Casino,kur gribēja strādāt:-DArī citās vietās viņu gan nepaņems,jo ierakstot Google viņā vārdu un uzvārdu uzreiz izmet uz viņā youtube/citu forumu/utt.Vienkārši Genādijs ir tik stulbs,lai izliktu nez kādas fotogrāfijas un vēl cerēt,ka neviens to neatcerēsies.Negribi man atgādināt cik tev bija accounts citajā forumā?4-5?Un katrā tev bija virs 100 fotogrāfiju/blogu,kur tu publicēji murgus(t)
05.02.2018 14:25 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un ja cilveks var dzivot nabadziba, tacu ne cukkuti, nabadziba nav sinonims netiribai.Un visi tad neizradis ne dzivokli TADU, ne ari mirusas mates skapja saturu normals cilveks nefoce un nepublice.
05.02.2018 14:27 |
 
Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
Kā brālis var paciest tādu personu dien dienā blakus sev? Varbūt brālim arī ir garīga rakstura problēmas?
05.02.2018 15:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
bet tavs bralis ar jokains.http://www.nva.gov.lv/index.php?cid=3&mid=311&txt=2837 re ko atradu, stajies NVA tikai jauzrada pamatskoals alieciba ka beidzi un tad vari izveleties kursus, visu ne daudzi ir tikai pec VSK. Teiksim barmeni tev nespid... tacu bus bezmaksas kadi nu tur tieks tev piedavati un stipendija 100eu
05.02.2018 21:30 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Zin kas būtu pats drausmīgākais ? Ja šo palagu drukājot, pievienojot viss pazustu :-D
05.02.2018 21:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!