Quater life crisis, jeb tie, kam tuvojas 30

Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
Nezinu kā pareizi būs latviešu valodā, ceturtdaļdzīves krīze?
Jau kādu laiku mēģinu saprast kas ar mani notiek, kad viss un visi apnikuši un šķiet ka dzīvē neko neesmu paspējusi un laikam arī nepaspēšu... man tūlīt 30, bērnu nav, vīra nav un darbā lielo piķi nepelnu, šķiet, ka dzīve nokavēta un katrs jaunais uzaicinājums uz kāzām vai raudzībām liek dusmās raudāt...līdz aizdomājos par pusmūža krīzi. Ārzemju saitos uzdūros šai tēmai un sapratu tas ir par mani.
Varbūt šeit ir vēl kāds, kas nokļuvis šajā krīzē? Varbūt kāds ir bijis un veiksmīgi ticis ārā?
30.01.2018 15:49 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Šādas domas parasti rodas no dzīvesbiedra trūkuma. Bet, ja ņem vērā arī visu pārējo, tad vīriešiem laikam parasti šādas domas nāk prātā aptuveni 40 gadu vecumā. Taču rodas jautājums: kāpēc Tev būtu jāatdarina visas pārējās? Tu domā, ka viņas ir labākas par Tevi? Pakaļskriešana ne pie kā laba nenoved, turklāt 30 gadu vecums ir vēl tikai jaunība, kur nekas vēl nav nokavēts. Loģiskā kārtā gan pastāv bažas, ka tas varētu turpināties vēl 20 gadus. Tas ir atkarīgs no katra cilvēka individuāli. Un, domāju, nav ko gausties, ka neesi tur, kur visas pārējās. Toties Tev ir tas, kas viņām vairs nav.
30.01.2018 21:48 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
30 man nevis tuvojas, bet attālinās, atražojusies esmu, attiecīgi nekam nevajadzētu vairs tikšķēt, bet .... ar visu to, man regulāri uznāk sajūta, ka nezinu, ko pie velna es daru. Cenšos kļūt sabiedriski aktīvāka un apgūt kaut ko jaunu, kas kaut kad varētu novest pie kaut kā WOW (man karjeru gribas, ģimenes situācija šobrīd pilnībā apmierina).
30.01.2018 22:52 |

Reitings 77
Reģ: 23.01.2018
Man 26, bet tādas domas vēl nav.. Bērnu man nav un negirbu, patstāvīga dzīvesvieta pat naw, tā ir tuvāko gadu plānaa, bet krīze man arī nav. Es vēl izbaudu jaunību. Pat daži draugi saka, ka dzīvoju itka būtu vēl 19 gadi

Sit pieci! Man tieši, tieši tāpat. 26 gadi, nav stabilu attiecību, nav izveidota karjera, nav sava dzīvesvieta un bērni arī nav ierakstīti manā dzīves plānā. Neskatoties uz to visu, neizjūtu nekādu krīzi, jo joprojām izbaudu jaunību - ceļoju, baudu dzīvi, iepazīstos ar dažādiem cilvēkiem, kultūrām. Pēc sajūtām liekas, ka man joprojām ir saldie 16. Manuprāt, problēmas sākas mirklī, kad cilvēki paši izdomā kaut kādus noteiktus termiņus savu mērķu sasniegšanai. Piemēram, ka 25 gados jau strādās stabilā darba vietā, 28 gados tiks pie savas dzīvesvietas, 29 gados apprecēsies un radīs bērnus utt., utjp., taču tad, ja kaut kas iet ne tā, kā plānots, sākas krīze, jo nekas nav sasniegts tam paredzētā termiņa ietvaros. Es, savukārt, dzīvi vienkārši baudu, dzīvoju šodienai, neiespringstu par nākotni un apzinos, ka viss notiek tā, kā tam ir jānotiek un tad, kad ir īstais laiks.
30.01.2018 23:19 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Pievienojos pusmūža krīzes skartajiem, kaut man arī nav tie 30. Jūtos kā vāvere ritenī, visu laiku kaut ko daru, iesaistos, esmu aktīvs. Bet dažreiz uznāk tādas domas nahujkāpēc man tas viss vajadzīgs, sēdētu mājās, dzertu alu, skatītos hokeju, trenkātu sievu ar bērniem(nav ne sievas ne bērnu) un dzīvotu laimīgu viedējā Latvijas vīrieša infantīlisma pārpildīto dzīvi. (t)
30.01.2018 23:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atceros, ka 30 gadu dzdienu svinēju ar lielu prieku. Kaut kā pēc 25 jūtos foršāk.. Un šķiet, ka dzīve vēl turpinās uzņemt aizraujošus apgriezienus :)
31.01.2018 00:07 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man gan 30 vēl tik drīz kā citām šeit netuvojas, bet saprotu par ko te ir runa, lai gan man nedaudz citādāk tas ir nekā jums, sevi ar citām tik ļoti nesalīdzinu. Man drīzāk tas, ka nezinu, ko gribu no dzīves, kādus vēl sev mērķus uzstādīt un ko izdarīt, lai justu kkādu attīstību, pati pat nezinu, kādā virzienā. Jo man var teikt, ka viss ir- sava dzīvesvieta, augstākā izglītība, stabila karjera, izaugsme darbā, labs atalgojums, hobiji, draugi, nu vienīgi vīrs un bērni nav, bet es arī to katgoriski negribu tuvākajā laikā, attiecības gan ir, pilns man ir ar visādām dārgām mantām, vēl viskko, ai, nu īsāk sakot, viss it kā ok pēc tiem visrpusējiem standartiem, bet gribas jau kaut kā vēl attīstīties, varbūt kko jaunu iemācīties, varbūt pamainīt savu dzīvi pārvācoties uz citu valsti, eh, nezinu, gribas vnk, lai kkāda virzība ir..
31.01.2018 08:53 |

Reitings 9
Reģ: 31.10.2017
Dzīves jēgu var sajust tikai uzņemoties atbildību, līdz ar to piepildījuma sajūta ir neizbēgami saistīta ar grūtībām, pārdzīvojumiem un kritieniem, no kuriem jāpieceļās.
31.01.2018 11:11 |

Reitings 71
Reģ: 27.10.2009
Es arī izbaudu krīzi visā tās krāšņumā. Drīz man jau būs 30 un es joprojām nezinu kas gribu būt kad izaugšu :-D
Hobiju kas šausmīgi aizrautu nav, draugu un paziņu nav. Darba dienas paiet ļoti vienveidīgi. Liekas ka dzīvoju no vienām brīvdienām līdz otrām, bet arī brīvdienās neko interesantu nedaru.
Tāda sajūta ka es vnk sēžu un gaidu kad dzīve beigsies.
Būtu gatava kaut ko mainīt, pūlēties lai izveidotu karjeru, pat prasās kaut kāds traks grafiks :-D bet mani dzen izmisumā ka es nezinu par ko gribu kļūt un ko savā dzīvē gribu darīt :-/
31.01.2018 11:27 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Labprāt, šodien uzklausītu privāti visas, kurām ir krīze(neatkarīgi no vecuma).
Man katru gadu ir krīze:D
31.01.2018 11:44 |

Reitings 92
Reģ: 01.11.2016
Man ari tulit 28 un isti nezinu ko gribu. Sobrid esmu talu no LV, jo viram te laba karjera, bet pati metajos apkart un isti nezinu ko darit. Sobrid nolemu aiziet no darba kas man nepatika un panemt pusgadu lidz gadu sev - tikai macities, sakartot domas un varbut atrast kadu hobiju. Aizrauties ar sportu un veseligu dzivesveidu, bet tik un ta skiet ne parak nopietni manam vecumam. Jaa, dazbrid jutos ta ka dzivoju vel savos 18.:-| Kaut gan bez partraukuma esmu macijusies un stradajusi jau 13 gadus..
31.01.2018 12:02 |

Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
Tiešām, jums taisnība par to salīdzināšanu un kaut kādu termiņu nospraušanu! Paldies, ka atverat acis, citādāk ar galvu sienā var ieskriet.
31.01.2018 12:23 |

Reitings 255
Reģ: 27.07.2016
Uhhh, cik vieglāk palika uzzinot, ka neesmu vienīgā sieviete ar "ko es vēlos darīt, kad "izaugšu"" neskaidrību. Bet ideja vismaz ir, lai gan tad studijas pabeigšu cienījamā vecumā jau :-D Jāštuko, vai tādā variantā vispār pēc tam ir iespējams izveidot labu karjeru, jo konkurence spēcīga tomēr.
31.01.2018 12:32 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Krīzes cilvēkam ir vajadzīgas, tāpat kā ekonomikai.
Tagad, kad krīzes aiz muguras, var labāk baudīt un saprast dzīvi.
Ģimene un attiecības ir liels palīgs krīzes pārvarēšanai.
Var arī bez tā visa pārdzīvot krīzes un būt laimīgam. Var bet grūtāk, ļoti jāpiepilda sava dzīve ar kaut ko, vēlam nemateriālu.
Ar laiku ar vien vairāk gribas justies kādam vajadzīgs un nepieciešams, tad ģimene ir labākais kas var būt. Darbs ir tikai darbs, draugi arī var būt, var arī nebūt.
Galvenais ir neskriet visiem pakaļ, nesēdēt un necensties piebāzt FB un Insg, ar super foto, sacenšoties kuram būs labākas bildes.
31.01.2018 12:43 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Krīzes asāk izjūt tie, kas pa dzīvi "plūst", "ļaujas notikumiem", "nesalīdzina sevi ne ar vienu". Vienas dienas dzīvotājiem ieteiktu atcerēties, ka vecums nav tikai cipars pasē. Jau ap 40 gadiem sajutīsiet, ka spēka un enerģijas ir mazāk kā 20-30 gados. Ap 50 jau skaidri jutīsiet, ka ierastās aktivitātes prasa lielāku piepūli kā iepriekš. Ne velti 20-40 skaitās spēka gadi- tik daudz enerģijas un izturības jums vairs nekad nebūs. Ja sieviete vēlas ģimeni, tad turpināt "plūst" pa dzīvi arī pēc 30, iespējams, nebūs efektīvākā taktika. Var jau sevi mierināt, ka citur Eiropā ģimenes veido pēc 30, bet tad arī tur jāmeklē sev vīrs, jo LV tomēr vairākums sieviešu apprecas līdz ~25 gadiem, kas nozīmē to, ka brīvo sakarīgo vīriešu kļūst mazāk un 30+ gados visbiežāk nākas samierināties ar šķirteņiem un pamātes lomu. Tāpat ar karjeru. Tā prasa lielu laika un enerģijas ieguldījumu. 40 gados ir vairāk jāpiepūlas, lai apgūtu kaut ko jaunu.
31.01.2018 13:58 |

10 gadi
Reitings 4681
Reģ: 29.01.2009
Uhhh, cik vieglāk palika uzzinot, ka neesmu vienīgā sieviete ar "ko es vēlos darīt, kad "izaugšu"" neskaidrību.

+
31.01.2018 14:04 |

Reitings 9
Reģ: 31.10.2017
Ak jā, un tām no jums, kuras priecājas, ka bez jums ir arī citi "lūzeri". :D
Salīdzināšana nav problēma, jo bez tās jūs zaudējat orientieri. Bet svarīgi ir salīdzināt pareizi, tāpēc nesalīdziniet sevi ar citiem cilvēkiem. Salīdziniet sevi ar sevi pašu, bet VAKAR! Un tad jūs redzēsiet, vai jūs attīstaties, ejiet uz mērķi, stāviet uz vietas, vai ripojiet atpakaļ. Balstoties uz to arī pamazām mainiet savu dzīvi.
31.01.2018 16:11 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
Kā jau minēju, esmu no tām, kas vēl savos 26 bauda jaunību. Taču domāju ka varu to atļauties, jo karjeras ziņā zinu ko gribu un tas man jau ir, ģimenes ziņā - draugs ir, apprecēties gan līdz 30 vajadzētu, bērnus nevēlos. Vienīgais kas jānokārto ir dzīvesvietas jautājums :-)
31.01.2018 16:57 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Netīšām pēcpusdienā izdzēsu vienu vēstuli un pat nespēju apskatīt, kas īsti rakstīja, tā ka droši vari nokopēt vēstuli un 2x atsūtīt to pašu tekstu.
31.01.2018 21:28 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Nepiedēvē sev nekādas krīzes, pirmkārt!
30 gadi nav pasaules gals un neesmu redzējusi, ka kaut kur ir norādīts ka ir jābūt tam un sitam līdz 30 gadiem. Tie ir Tevis pašas iedomāti uzstādījumi, kuri nav sasniegti un Tu pati dzen sevi tajā “krīzē”. Atrodi ar ko vari sevi piepildīt, kas Tev sniedz prieku.. labdarība, kāda aizraušanās, vienalga kas, ar to jutīsies kādam vajadzīga un mazāk vientuļa. Un sāc aktīvi meklēt to topošo vīru!
31.01.2018 23:10 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Vajag vairāk seksoties tad nekādas krīzes nebūs.:-D
31.01.2018 23:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)