Veselīga uztura ēfienkarte, receptes - brokastis- pusdienas - vakariņas

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Ohh, tuvojas bikini sezona, nekadu atrunu, īstas sportiņš sākas VIRTUVĒ! Tāpēc uztaisīju šo tēmu par veselīga uztura ēdienkarti.
Šeit es aicinu dalīties savā dienas ēdienā un aktivitātēs kuras ievērojat lai uzlabotu savu augumu.
Šeit nebūs vieta kārtējām miltu pankūkām, gaļas mērcītēm,pelmeņiem un pašgatavotām picām, ja vien tās nav gatavotas no ķermenim draudzīgiem produktiem.
Tad nu aiziet, dalīties ar savu virtuvi un receptēm.
29.01.2018 16:54 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
joprojām nezinu nevienu kurš butu resns palicis no riekstiem, problema ir pārtikas kopainā

Nu tad paliec pie savas pārliecības, ka no riekstiem neresnē. Es palieku pie sava - ja ir kcal profocīts, tad cilvēks pieņemas svarā. Un vienalga-veselīgs vai neveselīgs uzturs. Un punkts. Tā ir mana pārliecība, tam es ticu un pie tāda viedokļa palieku.
Redz, odetta arī skaka,ka
Rieksti noteikti ir barojosi, esmu ieveerojusi,ja sneko ar riekstiem,tad noteikti svars pienemsies,bet citaadi neredzu izmainas!
29.01.2018 20:13 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015

Garšo brokolis apcepts anšovos ar ķiploku (l)
29.01.2018 20:22 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Gangsters-mani miilaakie rieksti ir indijas rieksti!Es no riitiem atlaujos apeest vienu sauju-ne vairaak.Lai dievs nedod ,ja saaku tos eest ,skatoties kaadu krimiki ,kaadu seriaalu,kur nervi netur-tad mutei jaakustaas visu laiku kaa stress novadiitaajam:-DSvars pa ziemu uzlecis bija liidz 61kg.Vislabaak juutos ar 60kg svaru ,un savu ierasto 6 izmeeru.Mani laikam notur, uzmaniisanaas ar eesanu, manas dreebes,kuras es negribu pazaudeet,ja pienemsos!:-D
29.01.2018 20:26 |

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Oi jēziņ, man šitas tagad aktuāli.
Man piespiedu kārtā jāsēž uz diētas , jo viens ģimenes loceklis ietur diētu. Un lai to cilvēku atbalstītu , un viņš nekristu grēkā , man ir jāēd tas pats kas viņam. Respektīvi - lapu salāti, vistas fileja utml. Neko ceptu, nekādus rīsus, makaronus,kartupeļus utml. Nekādas zupas. Tikai salātus, mazliet gaļas, sausmaizītes, galetes. Šodien jau 8tā diena , vājprāts!!!!!!!
Atbraucu mājās šodien, kamēr viņš krāc, es grēkoju uz urrām - apēdu divas sardeles. :D
Es pat nezināju, ka tās ir tik garšīgas.
------
Parasti ēdu visu kas pagadās - sev neko neliedzu. Pilnīgi neko. Ne kūkas, ne uzkodas, ne gaļas, ne treknus ēdienus. Jo pie velna, man ar figūru viss ok - 60kg/172 cm!!
-----
Es vienkārši turu ''buru'' līdzi. Lai ēstu brokastīs putras? Paldies, nē! Ja jāēd, tad ar gariem un līkiem zobiem. Godavārds. Ciest nevaru. Smūtījus tāpat. Un vispār jebko kam nav nekāda garša.
--
esmu kā uz adatām. Diētas nav man.
29.01.2018 20:49 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Mocheato-man jau liekaas ,ka daudziem cilveekiem ir gruuti ar dieetaam,jo viss tas ,kas ir aizliegts tiesi gribaas!Es esmu iemaacijusies izgarsot tos loti vienkaarsos,"bezgarsiigos" eedienus un tagad tiesi traucee ,ja eedienam ir loti daudz sastaavdalu klaat!Piemeeram ,Latvijaa man garso rupjmaize pilniigi bez nekaa virsuu.Taa pati auzu paarslu putra arii-"plika" garso vislabaak.
29.01.2018 20:55 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Brokastīs ēdu Gracia mušļus, jo no visu piedāvāto klāsta tie ir mazāk kaitīgie, ja ne pat tiešām veselīgi, cukurs tiek aizstāts ar ķirbju pulveri, kanēli utt. Ņam! Ja ir iespēja, ēdu ar mandeļu/rīsu/jebkuru citu augu pienu, nevis govs pienu.
Ja pusdienas gatavoju pati, tad lielākoties tie ir salāti, tas stabili ir mans go to. Parasti tas ir tumšo zaļumu (spināti, rukola u.c.) + vistas filejas + jebkādu dārzeņu pēc izvēles (tomāti, gurķi, redīsi, paprika, avokado, kukurūza, zirnīši, bietes) + siera (feta, Trikātas siera bumbas) + pākšaugu (turku zirņi ir mans favorīts) kombo. Bez pākšaugiem neiztikt, citādi no tā grūti paēst, jo grēkoju ar ogļhidrātiem, reti izvēlos klāt rīsus vai ko tamlīdzīgu, lai gan zinu, ka vajag. Arī vistu varu ieēst praktiski tikai salātos (s)
Vakaros cenšos neēst, ja ēdu, tad pēc treniņa tas ir vājpiena biezpiens ar sīpolu, zaļumiem utt. Reizēm izdzeru Piena spēku un viss, tūdaļ jau gulēt :D
29.01.2018 21:11 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jā, es pazīstu cilvēkus, kas uzēdās no riekstiem un nesaprot kāpēc. Domā, ka no veselīgas pārtikas (riekstiem, augļiem un avokado) nevar pieņemties svarā, jo tā taču veselīga pārtika, nav nekādi frī kartupeļi!
Es pieturos pie šī: A calorie, is a calorie, is a calorie...
https://www.youtube.com/watch?v=1o_5Pa2a7x0
https://www.youtube.com/watch?v=nV1gi8PeHp8
29.01.2018 23:12 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Veselīgs = diētisks tikai līdz kādam brīdim, līdz nepārsniedz dienas normu. Tādu riekstu/sēklu maizi gan es atļautos labi ja vienu šķēlīti dienā apēst, bet tāpat, es labāk tad izvēlētos rupjmaizi.
Mocheato, kad es uz saviem 172cm uzēdu 60 kg, tad es ķeros klāt veselīgam uzturam, lai dabūtu tos 3kg nost, kas man traucē dzīvot. :D
29.01.2018 23:38 |

Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Ēdu visu ko vien kārojas un kārojas viss pèc iespējas tīrāks un svaigā veidā.
Brokastīs dažāda veida putras(vārītas ūdenī), klāt dažādas sēklas, svaigas ogas. Pēdējās dienās atradu super produktu no Polijas, cukurs knapi 4g uz 100, tādas kā kliju nūjiņas kopā ar mandeļu-kakao pienu, ņam ņam un tad arī sēklas- visvairāk iepatikās maltas kaņepju.
Pusdienas, viegli sautēti dārzeņi ar nedaudz sojas mērci,pilngraudu spaghetti, vai nu griki ar tvaicētiem dārzenju biezenjiem, rīsi,jo īpaši melnie. Pupas, un lēcas, no lēcām ljoti patīk taisīt salātus. Vēl brīniškīgs produkts kvinoja no kura par saltu ātro naški var pagatavot, piemēram, samaltas dateles, kvinoju, no kā uztaisa bumbinjas un beigās izripina kakao izveidojoties tādām kā trifelēm.
Launagā smūtiji, gan no svaigiem augljiem, gan saldētiem, klāt lieku spinātu, kale(nezinu kā latviski) un, tad beru maltas linsēklas, spirulin, wheatgrass, liels vitamīnu un vajadzīgo vielu kokteilis, beigās uzberu vēl kokosa skaidiņas.
Vakarā pavisam kaut ko vieglu ko kārojas, svaigi spiesta dažādu dārzeņu sula, vārītas olas, bez dzeltenumiem, biezpiens ar svaigi sagrieztiem burkāniem, vai arī zirnīši ar svaigiem lociņiem ar to pašu biezpienu.
No dārzeņu kāsts cenšos izmantot pilnībā visu, pat baklažānus sāku ēst, sagriežu šķēlēs uz grila, garšvielas(ne sāls), svaigi sīpolriņķi pa virsu, saldie kartupeļi.
Tas pēdējo dažu dienu uzmetums :)
30.01.2018 00:22 |

Reitings 762
Oj,atvainojos par kļūdām, rakstu no telefona :-D
30.01.2018 00:24 |

Reitings 762
Vēl, kas ļoti iegaršojās kā uzkoda, proteīna maizīte.
Ja sāļais variants, tad ar krēmsieru, atradu tādu, kam tauki uz 100 g ir tikai 9,2g, pa virsu lieku salātlapas, avokado.
Ja saldais variants, tad nedaudz medus, zemesriekstu sviests un mellenes.
30.01.2018 00:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits