Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Stēvijas izmantošana konditorejā

 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sveikas!
Ir vēlme patukšot ogu krājumus no saldētavas un uzcept kādu plātsmaizi, bet receptē mulsina sadaļa "glāze cukura" - man tas šķiet nu nenormāli daudz! Vai kāda ir mēģinājusi cukuru aizstāt ar stēviju arī kūkās un bulciņās? Vai sanāk normāli? Un kā man izrēķināt, cik stēvijas man vajadzēs, lai aizstātu 1 glāzi cukura? Man ir gan stēvijas tabletes, gan arī tas superkoncentrētais pulveris.
29.01.2018 10:39 |
 
10 gadi
Reitings 4626
Reģ: 29.01.2009
Es arī šobrī interesējos par stēviju.Uzdūros vienai diskusijai tepat cosmo, varbūt noder.
http://lilit.lv/forums/topic/178701-stevijas-saldinatajs/
29.01.2018 10:59 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Atkarīgs no konkrētā stēvijas brenda. Es rēķinātu, 1 tablete = 1 tējk cukura. 1 tējk = 5 ml, 1 glāze ir 200 ml, vot i rēķini. Apaļo uz leju.
.
Stēvijas pulverim skaties uz iepakojuma, tur būs norādīts, kādai salduma devai atbilst.
.
Es bieži lietoju saldinātājus cukura vietā, sanāk ļoti pat OK.
29.01.2018 11:01 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Parasti Dikāna diētas piekritējām ir kaudzēm recepšu ar stēviju. Es pati vienreiz mēģināju, bet kūka sanāca neēdama - laikam bija par daudz. Taču citi jau visu ko taisa ar saldinātājiem.
29.01.2018 11:02 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...Es plānoju iegādāties ksilītu un paeksperimentēt ar to.
29.01.2018 11:06 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Neesmu eksperimentējusi ar stēviju. Bet kūkām un desertiem jau ilgāku laiku lietoju eritrītu (Erythrit), nopērkams katrā dm. Ir jau vēl citi "līdzekļi", bet tikai ar šo esmu personīgi iepazinusies. Drusku gan var just tādu rūgtu piegaršu, bet nu stēvijai gan jau līdzīga apakšnots.
29.01.2018 11:06 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man liekas, ka tad ir jāmeklē speciālās receptes ar stēviju, jo tā glāze cukura jau nav tikai saldums, bet arī apjoms, masa. Piemēram, ja vēl izmantotas arī olas vai sviests, tad var būt par šķidru, ja ieliks stēviju tā vietā. Plus, man stēvija ļoti negaršo, vienmēr paliek tāda specifiska garša. Kad negribu lietot cukuru, lieku kļavu vai agaves sīrupu. Kalorijas tur ir, bet vismaz veselīgāks par cukuru.
29.01.2018 11:52 |
 
Reitings 802
Reģ: 15.12.2015
Stēvijai nav ne vainas, ja izmanto tīro ekstraktu, bet tur arī ir liela starpība ko izspiež no tām lapam un cik ļoti izfiltrē. te var palasīt http://www.everstevia.com/stevia-rebaudiana-a.html
Galvenais ir izvēlēties steviju, nevis to, kas saucas truvia (arī atrodas pie saldinātājiem, tādā pašā zaļā paciņā utt), jo truvia ir sintētiski veidots, kur stēvija pati ir ļoti maz + pievienots Erythritol (A sugar alcohol made by processing corn into a food-grade starch. Cargill adds this to “provide bulk and the sugar-like crystalline appearance and texture”) , bet pozicionē, ka super veselīgo, lai gan nav.
29.01.2018 11:59 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man liekas, ka tad ir jāmeklē speciālās receptes ar stēviju, jo tā glāze cukura jau nav tikai saldums, bet arī apjoms, masa. Piemēram, ja vēl izmantotas arī olas vai sviests, tad var būt par šķidru, ja ieliks stēviju tā vietā.

Šis labs punkts. Laikam šoreiz iztikšu vien ar cukuru. :-/
29.01.2018 14:04 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Cukurs arī dažāds, un baltā rafinētā vietā var izvēlēties demeraru vai muskovado.
29.01.2018 14:07 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Es nezinu, kādi tur stēviju paveidi eksistē, bet es esmu mēģinājusi pie tējas / kafijas tabletēs un paciņās pa porcijām - nu nepatikās, tāda pariebīga pēcgarša.
29.01.2018 14:08 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es lieku stēviju tādos ēdienos, kur nevajag daudz cukura. Stēvijai tomēr ir sava specifiskā garša, kafijā un tējā vispār nevaru, man šķiet, ka sabojā garšu.
Es teiktu, ja vajadzīgas pāris ēdamkarotes cukura, aizstātu ar stēviju, taču, ja vairāk, tad nē. Esmu likusi arī pusi uz pusi stēvijas un cukura, arī nekas.. Garšu tas nemaina un saldumu arī nē, man tikai galvenais, lai nesit cauri to specifisko garšu.
29.01.2018 14:29 |
 
10 gadi
Reitings 4087
Reģ: 22.11.2013
Ja izmanto muskovado cukuru, tad vajag ņemt vērā, ka tas ļooti mitrina kūkas un biskvītus
29.01.2018 20:28 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Kur muskovado vispār var nopirkt? Līdz šim nezināju par tāda eksistenci, diskusijas ietekmē iegooglēju. Gribu.
29.01.2018 22:29 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Muscovado var nopirkt Rimi, plaukta pie cukuiriem
29.01.2018 22:30 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nebūs plātsmaize laba ar stēviju, cukurs ne vienmēr ir tikai saldinātājs, var mainīties, gan garša ,gan izskats. Tas nav ar visām receptēm, bet ar daļu gan. Es drīzāk ieteiktu nelikt tik daudz cukura , ja negribas tik saldu. Parasti receptēs mīklas apjoms ir 2 plātsmaizēm , tāpēc faktiski būs mazāk cukura 1 plātsmaizē
29.01.2018 22:39 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Vēl var likt kokosriekstu cukuru, viņš ļoti līdzīgs brūnajam, bet garšas ziņā vairāk pēc karameles.
29.01.2018 22:42 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Plātsmaize jau cepas. Es vienkārši pieliku 2/3 no vajadzīgā cukura daudzuma. Diemžēl šodien nebija ne laika, ne iedvesmas meklēt alternatīvas, bet paldies par ieteikumiem! Papētīšu tos "interesantos" cukurus.
29.01.2018 22:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits