Kā ģērbties ziemā ejot uz darbu?

Reitings 73
Reģ: 11.02.2017
Meitenes, kas ikdienā darbā staigā svārkos un kleitās un kuras uz darbu nebrauc ar auto :-D - kā jūs ģērbjaties ejot no/līdz darbam?
Man, piemēram, darbā ir jāstaigā svārkos un 20den zeķbiksēs. Ziemā eju uz/no darbu džinsās un darbā pārvelku. Nevaru iedomāties, ka varētu būt silti iet no mājas ārā tāpat svārkos un zeķbiksēs.
Kā darāt jūs? :-)
22.01.2018 14:00 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
lietišķā stilā ietilpst arī klasiska piegriezuma bikses

Jā, ietilpst, tomēr lielākoties kaut kā redzu, ka dāmas mēdz izvēlēties bikses ar izteikti apspīlētu/piegulošu gurnu/dibena daļu un klāt piekombinē īsu žaketi/džemperi/blūzi, kas daudz vairāk izceļ visus iespējamos apaļumus, nekā korekta (ap ceļgalu) garuma klasiska piegriezuma svārki. Vienīgā vieta, kuru var ievērtēt, kad sieviete valkā šādus svārkus, ir vinas kāju ikru esamība vai neesamība. :D
22.01.2018 16:32 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Nu, paskaties kaut vai ārpus biroja tēmas - opera. It kā visi zina, ka opera apmeklējama svinīga apģērbā. Šāda prasība ietverta pat Operas mājalapā. UN TĀPAT - aizejot uz Operu, ne reizi vien ir nācies redzēt eksemplārus Uggos, T-kreklos, lupatveidīgās parpalās, ar teju vai tirgussomu pār plecu. Var izkladzināties līdz nelabumam par šo tēmu, par to ik pa laikam tiek rakstīts arī dažādos ziņu un dzīvesstila portālos, bet tik un tā. Nu, johaidī!!! Es tiešām uzvelkos katru reizi, kad redzu šos skatus...

esmu bijusi teātrī un operā gan Vācijā , gan Norvēģijā . Ne tur , ne tur cilvēki vairs neievēro dreskodu , jo cilvēki nāk baudīt kultūru , nevi nodarboties ar kaut kādu ārišķīgu bulšitu . Secinājumus izdari pati .
22.01.2018 16:33 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
elzaelza, nu bet bankā apkalpošu peldkostīmā, jo zinies, sieviešu brīvība, izvēles brīvība, citādi jau sanāk apspiešana un pazemošana, ņigāšanās. Reāli tā būtu ņirgāšanās tieši par klientu.
22.01.2018 16:33 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es Tev varu apgalvot par visiem 100%, ka lielajos uzņēmumos, kur strādā vairāki simti (vai tūkstoši) darbinieku, vari šādas mācībstundas rīkot uz nebēdu, bet tāpat atradīsies desmiti darbinieku, kuri kaut ko ne līdz galam būs sapratuši un mērķis netiks sasniegts.
Nu, paskaties kaut vai ārpus biroja tēmas - opera. It kā visi zina, ka opera apmeklējama svinīga apģērbā. Šāda prasība ietverta pat Operas mājalapā. UN TĀPAT - aizejot uz Operu, ne reizi vien ir nācies redzēt eksemplārus Uggos, T-kreklos, lupatveidīgās parpalās, ar teju vai tirgussomu pār plecu. Var izkladzināties līdz nelabumam par šo tēmu, par to ik pa laikam tiek rakstīts arī dažādos ziņu un dzīvesstila portālos, bet tik un tā. Nu, johaidī!!! Es tiešām uzvelkos katru reizi, kad redzu šos skatus.
+++=
tapec labak un drosak atrunat stingrus drescoda ieksejas kartibas noteikumus. Un man puemeram darba ar 40 den zekubiskes butu drausmigi karsti..nu apkurina labi mums telpas. Vai paveicies?:-O
22.01.2018 16:34 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tad laikam varu to uztvert kā bonusu savā darba vietā - darba devējs nenosaka nekādus dresscode un uzticas saviem darbiniekiem - neviens vēl ne reizi klientus nav apkaunojis, aizejot uz tikšanos nepiemērotā apģērbā. Darbā darbinieki jūtas brīvi un ērti. Darbs ir orientēts uz rezultātu, nevis uz zeķubikšu biezuma mēriem. :-)
Ja ir noteikums pa 15 vai 20 DEN zeķubiksēm, tad arī kājām katru dienu jābūt perfekti sakoptām, briesmīgi izskatīsies kāds matiņš vai pumpiņa uz kājas.
Vienīgais, kas nāk prātā, kur zeķubikšu biezumam būtu reāla nozīme, ir tiešām augstas klases restorāns. Savukārt, ja klasiskā birojā klients negatīvi vērtēs uzņēmumu tādēļ, ka pie mīnus 10 grādiem darbiniecei ir 40 DEN, nevis 20 DEN zeķubikses - nu tad tas būs ļoti aprobežots klients.
Bet nu labi, es arī skolas formas neatbalstu, tādēļ man grūti izprast šo zeķubikšu DEN standartu darba vietās... (t)
22.01.2018 16:34 |

Reitings 8847
Savus ķirurgus piesauci pati, tāpat tur arī - nu nopirkt var trenuškas, kuras tikai tur sterilajā vidē uzvelk, viss čikiniekā.
22.01.2018 16:35 |

Reitings 951
Nepārprotiet gan mani - es neesmu par drastiskiem un ierobežojošiem ģērbšanās noteikumiem darba vietā. Es esmu par to, lai man darba vietā nav jāskatās uz liekiekm kolēģu plikumiem, apaļumiem, jo katrai ir sava izpratne par to, kas ir lietišķais stils. Vienkārši tas atstāj nevīžīgu un neprofesionālu iespaidu.
22.01.2018 16:36 |

Reitings 2062
Duujaa tavi komentāri līdzinās Rīdziniecei , tāpēc atļaušos tos ignorēt . :-|
22.01.2018 16:36 |

Reitings 2062
Nepārprotiet gan mani - es neesmu par drastiskiem un ierobežojošiem ģērbšanās noteikumiem darba vietā. Es esmu par to, lai man darba vietā nav jāskatās uz liekiekm kolēģu plikumiem, apaļumiem, jo katrai ir sava izpratne par to, kas ir lietišķais stils. Vienkārši tas atstāj nevīžīgu un neprofesionālu iespaidu.

un kādā veidā 40 den zeķubikses būtu pretrunā ar tevis rakstīto ?
22.01.2018 16:37 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
bet ja nav karsti darba visu dienu ar tiem 40 den? Man isam rokam augsa un planas zekubikses jo nu loti silti darbaa. Bet ara velku tapat ka citas ja ziema 100 vai 120 den. un ir loti ok.
22.01.2018 16:37 |

Reitings 8847
elza, nu cik negaidīti, nespēj atbildēt par tikko pateikto. :)
22.01.2018 16:38 |

Reitings 951
esmu bijusi teātrī un operā gan Vācijā , gan Norvēģijā . Ne tur , ne tur cilvēki vairs neievēro dreskodu , jo cilvēki nāk baudīt kultūru , nevi nodarboties ar kaut kādu ārišķīgu bulšitu . Secinājumus izdari pati .

Es pēdējā laikā arvien vairak jūtu, ka esmu konservatīva. Iespējams, pat pārāk. Šajā kontekstā konservatīva tādā ziņā, ka uztveru elementāru sapošanos uz teātri/koncertu/operu par cieņas izrādīšanu vietai, uz kuru dodod un māksliniekiem, kuru priekšnesumu dodos baudīt. Netiek jau prasīts vakartērps uz regulāro izrādi (uz pirmizrādēm ir citas prasības), tomēr elementāru pieklājīgu apģērbu, kāreiz BEZ liekām ārišķībām (nevis nokaroties ar visu iespējamo mājās esošo bižutēriju, savelkot visus savus leopardādas apģērbus un plecā uzmetot savu lielāko PRADAs somiņu) jau nu tā kā būtu vienkārši jauki ievērot.
.
Bet - tas jau mūsdienās ir reāls mazākuma viedoklis.
22.01.2018 16:41 |

Reitings 951
un kādā veidā 40 den zeķubikses būtu pretrunā ar tevis rakstīto?

Mani komentāri nevienā vietā nebija vērsti uz konkrēti šīs prasības glorificēšanu. Tāpat es minēju vairākus argumentus, kādēļ izprotu šādas prasības esamību iekšējos noteikumos. Visdrīzāk, nonākot šādā situācijā, es spētu savam darba devējam noargumentēt, kādēļ uzskatu, ka izvirzītā 20DEN prasība ziemas laikā (vai vispār) ir pārmērīga prasība un nesasniedz izvirzīto mērķi.
22.01.2018 16:44 |

Reitings 4298
Savus ķirurgus piesauci pati, tāpat tur arī - nu nopirkt var trenuškas, kuras tikai tur sterilajā vidē uzvelk, viss čikiniekā.

Īsti jau nebūs gan ok. Ir profesijas, kur dresscodam ir reāls pamatojums, nevis tikai vispārpieņemts nekur nerakstīts ētikas likums. Piemēram, ķirurga apģērba krāsa reāli ietekmē darba rezultātu. Par ķirurgu apģēru var palasīt te:
https://www.livescience.com/32450-why-do-doctors-wear-green-or-blue-scrubs-.html
Man it kā ir ļoti radoša fantāzija, bet tik un tā nespēju aizdomāties, kā tieši 20 vai 40 DEN zeķubikses ietekmē darba rezultātu. Nu labi, ir dažādi darba devēji un, ja cilvēks nepieņem uzņēmumā noteiktās dresscode normas, tad var vienkārši izvēlēties tur nestrādāt. Bet ja kādam traucē tas, kā kolēģis saģērbies - nu tad varu tikai līdzjūtībā paraustīt plecus... Man svarīgi ir tikai tas, lai kolēģu apģērbs ir tīrs un kopts, vienvārdsakot - lai nesmird. Bet tas, ka mums programmētāji ziemā pa biroju staigā čībās un omīšu dāvinātās adītās zeķēs vai vasarā pludmales šortos un iešļūcenēs, man absolūti netraucē.
22.01.2018 16:49 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Ziema ir tas periods, kad man ir absolūti vienalga, kas man mugurā :D, galvenais, ka tik silti un ērti. Arī darba specifika ļauj nākt uz darbu kā vien gribu, jo darbā tāpat jāvelk forma.
22.01.2018 16:49 |

Reitings 8847
freya, nu kaut vai baltas trenuškas. Tas bija ar domu, ka ne jau tagad visur ņemsim un darīsim kā gribam, jo citādi sievietes apspiež un ņirgājas par viņām un viņu brīvību - ne burtiski kaut kādas trenuškas. Tādus pētījumus uz bankām arī var atrast, kur ir gan klientu viedoklis, produktivitāte, gan pašu darbinieku sajūtas par etiķeti. Kā jau rīdziniece minēja, karsta vasara, tad jau pasi varēji iedot viņai peldkostīmā.
22.01.2018 16:52 |

Reitings 8847
Darbam ar klientiem kaut vai par to, kā tas izskatās no malas, kādu tēlu rada, cik sakoptu (ne jau tie 20den šo punktu mainīs, bet ja būs vienalga, tad cilvēki izdomā uzvilkt brīnumu lietas, kas radīs tautās vienkārši iezviegšanu par viņu kompāniju).
22.01.2018 16:58 |

Reitings 951
ne jau tie 20den šo punktu mainīs, bet ja būs vienalga, tad cilvēki izdomā uzvilkt brīnumu lietas, kas radīs tautās vienkārši iezviegšanu par viņu kompāniju
Lūk, apmēram tas, ko vēlējos teikt, tikai vienkāršākiem vārdiem uzrakstīts :D
22.01.2018 16:59 |

Reitings 8847
Un iekštelpās nav auksts, par ko bija tēma. Pa ceļam kaut vai ziemas snova kostīmā var iet, ja salst. Legingus uzvilkt pa virsu. Nu nekā briesmīga neredzu, ko elza pacēla nezin kādā līmenī. Tāpat pafantazējot - pasākums, uz kuru jādodas kājām. Nu tāpat velkam zābakus, ja sniegs līdz ceļiem būtu, ne ietu kurpēs un tad teiktu, ka apspiež manas izvēles brīvību pasākuma rīkotāji. Uz vietas pārvelkam arī ofisā bieži vien citus apavus. Tas protams nedaudz citā līmenī, bet idejiski tas pats.
22.01.2018 17:02 |

Reitings 4298
Dūja, baltās trenuškās nedrīkst :D Bet zilās un zaļās gan :D
Es nezinu, vai tiešām atrašanos ofisā 20 vai 40 DEN zeķubiksēs var salīdzināt ar atrašanos ofisā zolīdā apģērbā vai peldkostīmā.
22.01.2018 17:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits