Zivtiņu ekspertes, varbūt varat izskaidrot?
Ļoti vēlējos un ilgi briedu par labu kādam mīļdzīvniekam. Ir bijusi pieredze ar zivtiņām darba akvārijā, tādēļ pēc ilgas noskaņošanās, informācijas lasīšanas internetā, konsultēšanās zoo preču veikalā, tika iegādāts gailītis, jo šķita gan manām vēlmēm atbilstošākais, gan pēc izskata simpātiskā no zivtiņām.
Nedēļu pirms pašas zivtiņas iegādes, iekārtoju akvāriju (jāatzīst, ka gribēju arī ietaupīt un nopirku tikai 5 litru tilpumu, kas šādai zivtiņai īsti nav piemērots), ūdenim pievienoju attīrītāju, to nosēdināju, grunti, dekorācijas, visu kārtīgi noskaloju, nebija nekādu sildītāju vai citu ierīču, bet šķita, ka biju pilnībā gatava.
Zivtiņa, braucot mājās no veikala, bija dzīvelīga. Iesākumā to nedaudz pieradināju pie jaunā ūdens, to ik pa laikam pielejot klāt plastmasas trauciņam un tikai tad laidu iekšā akvārijā. Viņa bija kustīga, zinātkāra, šķita, ka viss patika.
Pēc stundas iedevu viņai ēst (pa drusciņai no abu veidu iegādātās pārtikas), ko uzreiz notiesāja, taču pēc aptuveni divām stundām visu izvēma laukā. Kopš tā brīža sēdēja tad vienā stūrī, tad otrā, pārvietojās ļoti reti. Nezināju, kā palīdzēt. Mocījās trīs dienas un vakar nomira. Puncis bija kļuvis balts. Es nezinu, ko izdarīju nepareizi. Pārbaroju, trūka gaisa, nebija pietiekami silts?
Katrā ziņā, tās dažas stundas vērot to mazo, jestro radībiņu bija tik feini. Es nezinu vai tuvākajā laikā varēšu saņemties un zivtiņu (gailīti) iegādāties vēlreiz, bet es gribu izprast, kā viņu pieradināt pie jaunajiem dzīves apstākļiem, lai šis gadījums neatkārtotos.
Nežmiegties un nopirkt kvalitatīvu aprīkojumu tiešām šīm zivtiņām ir labāk, nekā turēt maza izmēra vanniņā?