Zivs - gailītis

Reitings 4
Reģ: 20.01.2018
Labrīt! :-)
Tā kā tuvākajā laikā plānoju iegādāties akvārija zivi - gailīti, tad šī diskusija ir par un ap šo mājdzīvnieku!
Dalāmies pieredzē par kopšanu, akvārija izmēru, tīrīšanu, barošanu - cik bieži un ar ko, vai ir nepieciešams gaismas avots blakus akvārijam utt. Ieteikumi, padomi, pieredze gailīšu kopšanā!
Būtu interesanti, ja Jūs padalītos ar bildēm, kādas Jums ir šīs zivtiņas! :-)
21.01.2018 13:13 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nē, tik garenas arī nebija. Es mēģināju sagūglēt vienreiz, lai vairāk par viņām palasītu, bet visas, ko varētu atrast, bija tomēr citādākas! :D
21.01.2018 22:52 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Zivtiņu ekspertes, varbūt varat izskaidrot?
Ļoti vēlējos un ilgi briedu par labu kādam mīļdzīvniekam. Ir bijusi pieredze ar zivtiņām darba akvārijā, tādēļ pēc ilgas noskaņošanās, informācijas lasīšanas internetā, konsultēšanās zoo preču veikalā, tika iegādāts gailītis, jo šķita gan manām vēlmēm atbilstošākais, gan pēc izskata simpātiskā no zivtiņām.
Nedēļu pirms pašas zivtiņas iegādes, iekārtoju akvāriju (jāatzīst, ka gribēju arī ietaupīt un nopirku tikai 5 litru tilpumu, kas šādai zivtiņai īsti nav piemērots), ūdenim pievienoju attīrītāju, to nosēdināju, grunti, dekorācijas, visu kārtīgi noskaloju, nebija nekādu sildītāju vai citu ierīču, bet šķita, ka biju pilnībā gatava.
Zivtiņa, braucot mājās no veikala, bija dzīvelīga. Iesākumā to nedaudz pieradināju pie jaunā ūdens, to ik pa laikam pielejot klāt plastmasas trauciņam un tikai tad laidu iekšā akvārijā. Viņa bija kustīga, zinātkāra, šķita, ka viss patika.
Pēc stundas iedevu viņai ēst (pa drusciņai no abu veidu iegādātās pārtikas), ko uzreiz notiesāja, taču pēc aptuveni divām stundām visu izvēma laukā. Kopš tā brīža sēdēja tad vienā stūrī, tad otrā, pārvietojās ļoti reti. Nezināju, kā palīdzēt. Mocījās trīs dienas un vakar nomira. Puncis bija kļuvis balts. Es nezinu, ko izdarīju nepareizi. Pārbaroju, trūka gaisa, nebija pietiekami silts?
Katrā ziņā, tās dažas stundas vērot to mazo, jestro radībiņu bija tik feini. Es nezinu vai tuvākajā laikā varēšu saņemties un zivtiņu (gailīti) iegādāties vēlreiz, bet es gribu izprast, kā viņu pieradināt pie jaunajiem dzīves apstākļiem, lai šis gadījums neatkārtotos.
Nežmiegties un nopirkt kvalitatīvu aprīkojumu tiešām šīm zivtiņām ir labāk, nekā turēt maza izmēra vanniņā?
20.01.2022 10:31 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Ļoti vēlējos un ilgi briedu par labu kādam mīļdzīvniekam. Ir bijusi pieredze ar zivtiņām darba akvārijā, tādēļ pēc ilgas noskaņošanās, informācijas lasīšanas internetā, konsultēšanās zoo preču veikalā, tika iegādāts gailītis, jo šķita gan manām vēlmēm atbilstošākais, gan pēc izskata simpātiskā no zivtiņām.
Nedēļu pirms pašas zivtiņas iegādes, iekārtoju akvāriju (jāatzīst, ka gribēju arī ietaupīt un nopirku tikai 5 litru tilpumu, kas šādai zivtiņai īsti nav piemērots), ūdenim pievienoju attīrītāju, to nosēdināju, grunti, dekorācijas, visu kārtīgi noskaloju, nebija nekādu sildītāju vai citu ierīču, bet šķita, ka biju pilnībā gatava.
Zivtiņa, braucot mājās no veikala, bija dzīvelīga. Iesākumā to nedaudz pieradināju pie jaunā ūdens, to ik pa laikam pielejot klāt plastmasas trauciņam un tikai tad laidu iekšā akvārijā. Viņa bija kustīga, zinātkāra, šķita, ka viss patika.
Pēc stundas iedevu viņai ēst (pa drusciņai no abu veidu iegādātās pārtikas), ko uzreiz notiesāja, taču pēc aptuveni divām stundām visu izvēma laukā. Kopš tā brīža sēdēja tad vienā stūrī, tad otrā, pārvietojās ļoti reti. Nezināju, kā palīdzēt. Mocījās trīs dienas un vakar nomira. Puncis bija kļuvis balts. Es nezinu, ko izdarīju nepareizi. Pārbaroju, trūka gaisa, nebija pietiekami silts?
Katrā ziņā, tās dažas stundas vērot to mazo, jestro radībiņu bija tik feini. Es nezinu vai tuvākajā laikā varēšu saņemties un zivtiņu (gailīti) iegādāties vēlreiz, bet es gribu izprast, kā viņu pieradināt pie jaunajiem dzīves apstākļiem, lai šis gadījums neatkārtotos.
Nežmiegties un nopirkt kvalitatīvu aprīkojumu tiešām šīm zivtiņām ir labāk, nekā turēt maza izmēra vanniņā?
20.01.2022 10:32 |

Reitings 104
Reģ: 24.11.2021
Zivtiņas parasti nebaro vismaz 12-24 pēc tam kad ielaiž jaunā akvārija, dēļ stressa ko tās piedzīvo. Ja nav filtra tad pa to nedēļu akvārijā sarādās visādi sārmi, amonijs un viss pārējais kas gan jau ka bija par iemeslu.
Lai gan daudzi saka ka gailīši var dzīvot bez sildītāja, filtra, tā nav taisnība. Viņi var izdzīvot, bet ne dzīvot kā pienākas.
20.01.2022 10:47 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Elisa_M @ 20.01.2022 10:32

Kā vēl attīrītāju tur tur lēji klāt? Visticamāk, ka zivi noindēji, jo gailīši ir ļoti dzīvotspējīgi.
Man ir bijuši ļoti daudz gailīšu zivtiņu mājās.
Gailītim vajag vismaz 10 L trauku, jo kad saliec akmeņus, grunti, dekorācijas, tilpums samazinās Bet tevis pieminētie 5 L noteikti nebija par iemeslu viņa bojāejai.
Ūdeni gailītim vajag pašu parastāko no krāna, vislabāk, ja to nostādina diennakti un tad laiž gailīti iekšā, bet es tā nekad neesmu darījusi, iztīru akvāriju, ieleju krānūdeni un visi gailīši ir bijuši dzīvi un žiperīgi.
Baroju viņu vienu reizi dienā, vairāk nevajag.
Nevajag arī speciālos filtrus, tikai regulāri jāmazgā akvārijs. Jo lielāks būs akvārijs, jo retāk mazgāsi. Un ūdenim jābūt istabas temperatūrā.
Vari ielikt dzīvos augus akvārijā, bet tad ziemas periodā noteikti vajag specālo lampu.
20.01.2022 11:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits