Šodien gribēju taisīt tieši šādu pašu diskusiju. :-D
Kopš oktobra strādāju jaunā darbā, lai gan strādāju diezgan vīrišķīgā nozarē un mums sieviešu un vīriešu īpatsvars ir apmēram 50:50 (vadībā praktiski tikai vīrieši), baumas un nolikšana neizpaliek. Grāmatvedība ir īsts čūsku midzenis, es tiešām nezinu, kā viņas, sēžot savā Kamčatkā zina, cikos kurš ierodas darbā, bet grāmatvedībā ir tā - ieej iekšā, dzirdi, ka tiek nodirsti kolēģi, pa tēmu, ne pa tēmu. Atnāku runāt par rēķinu, man sūdzas par kolēģiem, kādi viņi tādi un šitādi. Aizvakar bija frāze "Man jau gan direktors teica nebāzt degunu ne savās darīšanās, BET ES JUMS TOMĒR SAVU VIEDOKLI PAR TO BĒRZIŅU PATEIKŠU!" (t) Ej ārā no kabineta, jau dzirdi, kā tevi sāk aprunāt. :-D
Par laimi, ar pārējiem kolēģiem ir labas attiecības un tur vismaz tik atklāta baumošana nav. Mans risinājums - citus kolēģus neaprunāt, nestāstīt kolēģiem, ko es domāju par vienu vai par otru kolēģi, ar klačotājiem ieturēt tīri formālas attiecības, ar normālajiem kolēģiem - draudzīgas, bet nu gluži par savām intīmajām problēmām neiešu stāstīt.