Pazīstama situācija. Man gan nav tik traki - palīdz miega zāles, tikai cenšos lietot max. reti.
Esmu eksperimentējusi ar savu miegu un izdarījusi interesantus secinājumus. Pamēģini:
1) Pamēģini gulēt citā vietā. Piemēram, aizbrauc SPA brīvdienās un noīrē numuriņu viesnīcā, pamēģini pagulēt tur. Vai viesnīcā ir tāpat? Ja kaut kas mainās, tad ieteiktu mainīt dzīvesvietu, ja tas nav iespējams, tad uztaisīt remontu, pārcelt guļamistabu uz citu telpu, nomainīt aizkarus, kko tādu.
2) Pamēģini nomainīt miega laiku. Es perfekti guļu un lieliski izguļos, ja guļu no 4 rītā līdz 12 dienā, pilnīgi pietiek arī 6.00-12.00. Tikai.... man nav maiņu darbs. :-D Ar klasisku darbu klasiskā nozarē izdzīvot tādā ritmā ir neiespējami, lai gan pie šāda režīma es jūtos fantastiski labi. Vienu vasaru tā nodzīvoju. Darbā ļāva darīt kā gribu, bija dedlaini, es biju superproduktīva. Kolēģi sūdzējās par slodzi, es to nejutu vispār.
3) Pamēģini kādreiz neiet gulēt nemaz. Protams, bieži tā darīt nav veselīgi, bet retu reizi uztaisīt šādu šoku organismam - tas varētu palīdzēt. Proti, neej gulēt. Skaties filmas, dzer kafiju, lasi grāmatu, ej skriet, utml. Mans rekords bija 24h. Kaimiņš prot negulēt 3 diennaktis. Un tad aizej gulēt kaut kādā normālā laikā, teiksim 22.00. Un paskaties, kā būs pēc tam.