Padalietes lūdzu pieredzē- pirmo reizi lidošu ar bērnu... Lidosim uz uk- es un bērns lv pilsoņi, man pase, bērns ir pasē ierakstīts, bērnam ir id karte- vai ar to pietiek - vai tomēr bērnam vajag pasi?
Ja lido uz London Stansted airport, tad tur cilvēki, kas iet ar ID karti iet pa labi, respektīvi pa citu “eju”, un tiem, kam pases pa kreisi. Cik saprotu, Tev arī ir id, tad nav problēmu, jo ja nav, tad katram būs a savu “eku” jādodas.
Jautājums par līdzīgu tēmu. Līdz šim ir bijusi tikai ID karte. Drīz beigsies termiņš, plānoju taisīt gan pasi, gan arī ID karti, jo tā ir parocīga, vienmēr līdzi. Taču, ja es ārpus Latvijas nedodos, man no pases vispār ir kādas jēgas? Kāda ir atšķirība vienai no otras?
Man pašai ir gan pase, gan id karte- bērns ir pasē; bērnam tikai id karte... Mēs uz east midlands lidostu... Tad jau mēs abi varēsim iet, kur id kartes, piecgadnieku vienu palaist citā rindā nesanāks:)))
Kas tad šitās pa muļķībām Protams, ka var piedalīties vēlēšanās!
Pašvaldības var, Saeimas nevar. Kur tad uz ID kartes štampeli lai liek..;-) Teorētiski jau pietiek arī ar ID, bet tad ir jāizņem īpaša vēlētāja apliecība. Lieka ņemšanās.
Var lidot ar ID karti.Tikai pasi arī vajadzēs uzrādīt,jo ceļosi ar nepilngadīgu bērnu.Jāuzrāda būs bērna piederība, bet tā kā tev bērns ir pasē, tad dzimšanas apliecība nav vajadzīga.