Hei! Ir kāda gatavojusi mežacūkas gaļu? Ir ienākusies un domāju rīt svētku vakariņām pagatavot. Bet neesmu nekad iepriekš tādu gatavojusi, vispār gandrīz nekādu gaļu neesmu gatavojusi. Ir kādi ieteikumi receptēm? Varbūt kas mērčveidīgs. Tiešām vismaz 2 stundas jāgatavo?
Meža gaļa ir sausa - vislabākais ir kotletes (vai viltotais zaķis), jaucot gaļai klāt parasto cūkgaļu. Cepetis no meža gaļas ilgi jāmarinē/ jācep, un nav zināms, kas tur galā sanāks.
Mežacūku noteikti vajadzētu sautēt. Var gabaliņos sacept un tad pasautēt un beigās var mērcīti izveidot. Var kotletes izcept, pievienojot cūkgaļas speķi, lai nav tik sausas. Piekritīšu par marinēšanu, to vajag kādas divas dienas marinēt un cept 4 stundas vismaz. Mamma ir taisījusi arī viltoto zaķi, sanāca ļoti labs. Es visdrīzāk apceptu un tad sautētu. Tas ir prātīgāk ja nav pieredzes ar tāda veida gaļu.
Paldies! :) Man bija doma par kādu gulašveidīgu mērcīti. Receptes gan neko daudz neatradu. Bet tad principā varu izmantot parastās receptes, ne? Tikai jāatceras kārtīgi un pietiekami ilgi izsutināt.
Jā, ja taisīsi mērcītē, tad vari gatavot kā parasti, tikai ilgāk, divas stundas vismaz.. Vislabāk tā, lai gaļa viegli jau sadalītos. Ieteiktu arī pirms tam labi apcept, būs garšīgāk. :-)