Es neesmu no VID un mani arī neinteresē cik kurš pelna. Es uzdevu šo jautājumu, jo ir interesanti salīdzināt vienu lietu.
Redziet, mans brālis uzskata, ka bez divām vai trim štukām uz konta nav vērts kaut kur braukt, jo tas ir pārāk riskanti. Piemēram, var saslimt vai kaut ko izmežģīt un pēc tam būs dārga ārstēšanas + nepaspēšu uz lidmašīnu un nevarēšu pamest to valsti, jo biļetes uz nākamo reisu var būt pārāk dārgas. Vēl viņš uzskata, ka īrēt dzīvokli AirBnb nav droši, jo varu palikt uz ielas gadījumā, ja saimnieks neatnāks vai ar viņu kaut kas notiks. Vēl viņš sāka, ka dzīvoklis var atrasties kaut kādā nelabvēlīgā rajonā un mani var apzagt vai izvarot, atņemt tālruni un pasi – un es nevarēšu vairs ne ar vienu sazināties un attiecīgi nevarēšu pamest valsti. Respektīvi viņš ir par to, lai es dzīvotu viesnīcās, bet tur parasti ir dārgāk.
Attiecoši man nesanāk pārāk bieži kaut kur ceļot (Viļņu un Tālinu es neskaitu): pa visu gadu esmu bijis tikai divās vietās – Parīzē un Berlīnē. Parīzē biju četras dienas – dzīvošana izmaksāja man € 337. Berlīnē biju jau sešas dienas par € 564. Brālis sāka, ka ja neesi kaut kāds direktors, kurš katru mēnesi pelna 3-4 štukas eiro uz melnstrādnieku kupra, tad nav ko slaisties pa tām ārzemēm.
Bet es nevaru noticēt, ka cilvēki, kuri dzīvo Latvijā, tiešam tērē tik daudz naudas uz katru ceļojumu. Vēl es nevaru noticēt, ka visiem, kuri brauc atpūsties uz ārzemēm, ir divas-trīs štukas uz konta un ka viņi visi ir bagāti un ietekmīgi cilvēki.
Cik, jūsuprāt, vajag naudas, lai varētu aizbraukt uz 4-7 dienām uz citu valsti?