Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cik jums sanāk tērēt uz ceļojumiem?

Reitings 1072
Reģ: 15.06.2016
Es neesmu no VID un mani arī neinteresē cik kurš pelna. Es uzdevu šo jautājumu, jo ir interesanti salīdzināt vienu lietu.

Redziet, mans brālis uzskata, ka bez divām vai trim štukām uz konta nav vērts kaut kur braukt, jo tas ir pārāk riskanti. Piemēram, var saslimt vai kaut ko izmežģīt un pēc tam būs dārga ārstēšanas + nepaspēšu uz lidmašīnu un nevarēšu pamest to valsti, jo biļetes uz nākamo reisu var būt pārāk dārgas. Vēl viņš uzskata, ka īrēt dzīvokli AirBnb nav droši, jo varu palikt uz ielas gadījumā, ja saimnieks neatnāks vai ar viņu kaut kas notiks. Vēl viņš sāka, ka dzīvoklis var atrasties kaut kādā nelabvēlīgā rajonā un mani var apzagt vai izvarot, atņemt tālruni un pasi – un es nevarēšu vairs ne ar vienu sazināties un attiecīgi nevarēšu pamest valsti. Respektīvi viņš ir par to, lai es dzīvotu viesnīcās, bet tur parasti ir dārgāk.

Attiecoši man nesanāk pārāk bieži kaut kur ceļot (Viļņu un Tālinu es neskaitu): pa visu gadu esmu bijis tikai divās vietās – Parīzē un Berlīnē. Parīzē biju četras dienas – dzīvošana izmaksāja man € 337. Berlīnē biju jau sešas dienas par € 564. Brālis sāka, ka ja neesi kaut kāds direktors, kurš katru mēnesi pelna 3-4 štukas eiro uz melnstrādnieku kupra, tad nav ko slaisties pa tām ārzemēm.

Bet es nevaru noticēt, ka cilvēki, kuri dzīvo Latvijā, tiešam tērē tik daudz naudas uz katru ceļojumu. Vēl es nevaru noticēt, ka visiem, kuri brauc atpūsties uz ārzemēm, ir divas-trīs štukas uz konta un ka viņi visi ir bagāti un ietekmīgi cilvēki.

Cik, jūsuprāt, vajag naudas, lai varētu aizbraukt uz 4-7 dienām uz citu valsti?
29.12.2017 17:25 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Eksistē tādas lietas, kā ceļojumu apdrošināšana un kredītkarte, nemaz nav dārgi.
Ar 2-3 k uz konta neviens vēl nav palicis bagāts un ietekmīgs, trolli.
29.12.2017 17:30 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Ja jau esi tāds ceļotājs, tad nekad neesi dzirdējis par ceļojuma apdrošināšanu?
Visas izmaksas ir atkarīgas no vēlmēm.. Ja zini savas vēlmes, tad pats vari aptuveni sarēķināt izmaksas.
29.12.2017 17:31 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Izmaksas looti atskiras no galamerka. Parasti censos ietaupit uz avio biletem, man patik daudz un biezi celot, tapec biezi paskatos letas aviokompanijas un piemerojos ar galamerki, kurs taja bridi ir izdevigaks (celojot pa Eiropu). Uz vietas ipasi naudu netaupu, man patik gan shoppings, gan restorani, gan vietejie muzeji.
Par Airbnb esmu stastijusi, vairs nekad nepaliksu, man bija negativa pieredze.. Rezervacija tika atcelta paris stundas pirms check in, Airbnb sasolija palidzet un beigas vienkarsi ignoreja. Aizgajam uz hoteli un naudu sanemam atpakal pec paris nedelam, bet loti nokaitinaja ta gaidisana - vareja uzreiz pateikt, ka nepalidzes un mes iechekotos hoteli. Ja nav lieki lidzekli, tas var beigties loti skumji, manuprat. Pedeja laika ari esmu nokerusi lieliskus piedavajamus booking.com ar lielam atlaidem.
Nedzivoju Latvija, man ir iekrajumi, bet nekada bagatniece neesmu :D
29.12.2017 17:43 |

Reitings 241
Reģ: 24.08.2016
Piekrītu, ka lai dotos ceļojumā ārpus valsts robežām, zapaskai kaut kādai ir jābūt. Paredzēt nevar absolūti neko, var sanākt, ka tevi apzog, vari kļūdīties aprēķinos, var rasties neparedzēti izdevumi. Es teiktu, ka vismaz 500 liekiem eiro pa virsu plānotajam vienmēr jābūt līdzi.
29.12.2017 17:52 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
var saslimt vai kaut ko izmežģīt un pēc tam būs dārga ārstēšanas + nepaspēšu uz lidmašīnu

Mums reiz ceļojumā vīra brālis izmežģīja potīti. Veselības apdrošināšana ceļojuma laikā dara brīnumus un nekas nav jāmaksā (vismaz viņam nebija).
Mums ceļojumi uz diviem cilvēkiem parasti izmaksā 1-1,5k, bet tie vienmēr ir vasarā (un ne blakus valstīs), visu pērkot maksimums divus mēnešus iepriekš. Veselību apdrošinām, auto ir Kasko, kādi iekrājumi papildus arī ir, bet nav nācies izmantot.
29.12.2017 18:31 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Vispār jau arī viesnīca var atrasties nelabvēlīgā rajonā vai arī tādā rajonā iemaldīties paša ceļojuma laikā. Nez cik gan liela iespējamība pastāv, ka tiek izvarots vīrietis..
Cik, jūsuprāt, vajag naudas, lai varētu aizbraukt uz 4-7 dienām uz citu valsti?

Par šo var filosofēt daudz un dikti. Ir cilvēki, kas izvēlas ceļot ar stopiem, dzīvot teltī un pārtikt no pa ceļam esošiem augļu kokiem un dārzeņu plantācijām.
29.12.2017 18:50 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits