Janvārī būs auksts (taču tāpat siltāks kā te :D), uz +20 diemžēl var necerēt, pa dienu max +15.
Uz Montserratu ir vērts aizbraukt, bet aizies praktiski vesela diena. Ar Vilcienu + kalnu vilcienu vai cablecar izmaksā vienam cilvēkam turp un atpakaļ 20 eiro. Es izvēlējos cablecar, jo likās interesantāk. Pēc atsauksmēm izvēlējāmies neēst tur, tik vien, cik paņēmām brokastu kafiju un pasēdējām, jo tiešām skaisti.
Pilsētu principā var izstaigāt ar kājām, ko mēs arī darījām. No jau nenosauktajām vietām vēl patika Citadeles parks (Parc de Ciutadella?). Visās tajās Casās iekšā negājām, apskatījām tikai no ārpuses, jo 20 eur par ieeju katrā – mazliet šerpi. Patika La Boqueria. Katru rītu pirkām svaigus augļus un svaigi spiestas sulas vai smūtijus, par tādu kombināciju 3-4 eiro. Iesaku nogaršot arī “izlasīti” ar hamon un viņu sieru, smukās tūtiņās turpat var nopirkt, vidēji 4-5 eiro par tādu. Strūkllaku šovu Montjuic arī iesaku, bija jauki. Pie reizes no Nacionālās galerijas turpat augšā paveras burvīgs skats uz pilsētu, jo tas ir paaugstu kalnā.
Neteiktu, ka ēšana ļoti dārga. Normālā kafe/restorančikā divi var paēst 40 eiro tā, ka paiet nevar. Varu ieteikt La Fonda turpat netālu no La Rambla, melnās nūdeles ar jūras veltēm amazing, siekalas saskrēja mutē, ah. Tur var paņemt combo 20 eiro personai, kur ietilpst 2 ēdieni + saldais + dzeramais, mājaslapā var apskatīties, manuprāt. Nekas super puper fancy, bet man ļoti patika.
Viesnīca bija tieši pie La Rambla, naktī tāds īpatnējs rajoniņš. Kopumā, kas man ļoti nepatika – neskaitāmie piedāvājumi pirkt narkotikas (“Coffee shop, coffee shop”), ielas pilnas ar melnajiem, kas pārdod apšaubāmas izcelsmes produkciju un ir gatavi mantas 3 sekunžu laikā savākt un laisties lapās, ja nu kas. Vispār La Rambla apkārtne naktī tāda ne pārāk patīkama, ja brauktu vēlreiz, noteikti paliktu kur citur.