Man līdzīgi ir bijis ar drēbēm. Kad ieguvu pirmo darbu, bija sava nauda, tad gribējās beidzot varēt nopirkt visu, kas vien patīk. Pēc kāda laika jau apriebjas tās lupatas, saproti, ka tikai naudas izmešana un nekas vairāk tur nav. Man palīdzēja tas, ka paņemot kādu apģērbu, vienmēr domāju - vai man jau ir līdzīgs (parasti bija), vai es to vispār ģērbju (parasti - reti), kur es to jauno drēbi reāli uzģērbšu (un bieži atbilde ir tāda, ka praktiski nekur). Man šķiet, ka jātiek līdz tai sajūtai, kad pati saproti, ka tie ir pa lielam krāmi, kuri tev nav vajadzīgi tādā kvantumā, kādā tev pieder, un tad ir vieglāk sevi sākt pamazām ierobežot. Jā, ir kaut kas foršs veikalā, bet vai tev tas ir obligāti vajadzīgs? Visticamāk jau nav. Man ļoti palīdzēja iemācīšanās pirkumus atlikt. Nepirkt uzreiz, bet nogaidīt dažas dienas vai kādu nedēļu. Tajā laikā visbiežāk rodas pārliecība, ka principā jau nemaz tik ļoti negribas to lietu, bieži pilnīgi aizmirsti, citreiz nāk apskaidrība, ka tev jau ir kaut kas gandrīz identisks, vai tai lietai ir kādi trūkumi utt.