Hm, tad jau izdevīgāk konvertēt Bitcoin'us un maksāt nodokļus tajā valstī, kur nodokļu slogs ir mazāks un tad atkal atgriezt iegūto peļņu Latvijā.
Teorētiski, jā! Ja Tu peļņu skaiti uz kādu offshoru vai kādu citu nodokļu paradīzi, vari maksāt ļoti maz... Bet tas nav tik vienkārši... ja apjoms ir zem 10k mēnesī un neregulārs, nekādas offshoru bankas īpaši ar tevi negribēs krāmēties... vari mēģināt nokārtot savu fiskālo adresi kādā citā valstī un tur maksāt nodokļus, bet tas nav tik vienkārši, tai ir jābūt tavai oficiālajai dzīvesvietai - vairāk nekā 6 mēneši gadā. Tūristu vīzas neskaitās. Bitcoin mining man šķiet bija aplikta ar standarta 20% nodokli (nēsmu pārliecināta). Šobrīd Latvijā, tāpat kā daudzās citās ES valstīs, nav skaidras likumdošanas un likumi dažādās valstīs atšķiras. Ir pieņemta vienota ES regula par to ka kriptonauda netiek aplikta ar PVN. Principā sanāk tā, ka, ja Tev maksā kriptovalūtā, Tev ir jāmaksā ienākumu nodoklis brīdī, kad pārvērt naudu €. Nēsmu pārliecināta kā ir, ja Tu iegādājies kustamo vai nekustamo īpašumu, bet pēc man esošās informācijas, arī tad ir jāmaksā ienākuma nodoklis. Ir dažādi nodokļu maksāšanas režīmi (individuālais komersants, SIA u.c.) un jāskatās kas ir izdevīgāk taviem apjomiem. Es personīgi dzīvoju un nodokļus maksāju citā ES valstī, bet nedomāju ka LV ir lielas atšķirības.