Čau!
Lieta tāda, ka gribēju lūgt padomu ziemas virsdrēbju izvēlē. Man ir vairāki skaisti klasiski mēteļi, ar kuriem rādīties cilvēkos, viss OK, bet ir viens bet - vajadzīga virsdrēbe, kas puslīdz pieklājīgi izskatās, ir funkcionāla un, galvenais, ērta iešanai pastaigās ar suni. Suns man ir ļoti jauns un ļoti aktīvs, bieži braucam uz mežiem, ejam uz parkiem, spēlējas ar citiem suņiem, azartā lec virsū vai nošļaksta, tātad, es esmu dubļaina. Un ļoti salīga. Vakar izmetu savu dūnu jaku, kura sāka irt ārā pa vīlēm un saplīsa rāvējslēdzis. Prasības virsdrēbei:
1) Ļoti silta
2) Viegli mazgājama, t.i., gribu iemest veļasmašīnā un sagaidīt, ka nākamajā dienā būs sausa, jo nest uz ķīmisko tīrītavu 2x nedēļā neesmu gatava. Ko jūs varat ieteikt?
Esmu apskatījusi šādus variantus:
1) Mango parka, šī:
https://shop.mango.com/lv/women/coats-parkas/contrast-hooded-parka_13065675.html?c=38&n=1&s=prendas.familia;2.coats2;ParkasKas man patīk: ir atpogājama iekšpuse, proti, es varu atpogāt oderi un izmazgāt tikai nodubļoto virskārtu vai arī mazgāt abas daļas atsevišķi, nebaidoties, ka kaut kas sarausies vai sakrāsosies. Plus, jaka būs paredzēta plašam temperatūru diapazonam, gan siltākam rudenim, gan aukstai ziemai (vai tomēr nebūs?)
Kas mani mulsina - krāsas. :-| Vai tiešām nav pieejamas nekas estētiskāks? Nekur citur neesmu redzējusi parkas ar atsprādzējamo oderi.
*
2) Jau sen skatos uz Sportland slēpošanas jeb snowbord jakām, bet man tāda nekad dzīvē nav bijusi, jo neslēpoju. Vai tās jakas tiešām ir siltas un es varēšu ilgstoši atrasties ārā arī pie -15? Kas tām ir iekšā, kas nodrošina siltumu? Vai tās var mazgāt veļasmašīnā?
*
Pie reizes iesakiet man kādu dūnu jaku firmu, kurām ir tiešām kvalitatīvas preces, jo man bija dūnu jaka no Karrimor, tas bija vāks! Ja es uzvilku dūnu jaku pa virsu džemperim, man viss džemperis bija nopūkots ar dūnām. Gribu kaut ko, kas nepūkojas.
*
Budžeta ierobežojumu nav, ja ir kaut kas ļoti silts un ļoti kvalitatīvs, kas kalpos gadiem, esmu gatava maksāt daudz. Man galvenais, lai nav viendienīte vienai sezonai.