Nekad gan neesmu tā speciāli ar sevi strādājusi, tāpēc varbūt nebūšu laba padomdevēja, bet, manuprāt, tā pašapziņa ir arī atkarīga no dzīves situācijas. Piem., darbā man personīgi palîdz, ja es apdomāju ko es saku un es varu pamatot savu viedokli (plašāk par “jo es tā domāju un viss”). Turklāt mēģinu neuztvert kritiku personīgi. Privātajā dzīvē ir vēl vieglāk, jo, kas gan ir sliktākais, kas var notikt? Bieži tas ir kaut kas muļķīgs, piem., nofeilošana, kas reāli ir dzīves sīkums un ne es pirmā, ne pēdējā. OK, sakarā ar mašīnas vadīšanas situāciju, varbūt sliktākā rezultāta meklēšana var būt biedējoša, bet dzīvē ir dažkārt jāuzņemās riski - pajautā sev, kā tos mazināt ( piem., braucot uzmanīgi). Varbūt Tev var palīdzēt ne tik daudz sevis analizēšana, bet situācijas? Piem., ko Tu iegūsi, zaudési, kāds ir plāns B, ja tāds ir vajadzīgs, utt. Ja Tu baidies, tad nodefinē, no kā tieši. Dažreiz vari iedomāties, kādu padomu Tu pati dotu cilvēkam, ar līdzīgām bailém un uztraukumiem, tādējādi distancējot sevi no situācijas.